Sayfa 19/1040 İlkİlk ... 9171819202129691195191019 ... SonSon
Arama sonucu : 8319 madde; 145 - 152 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Alıntı Originally Posted by Kuzen Yazıyı Oku
    Eger Isvicre Frangi gibi, arkasinda cok guclu altin varligi olan paralar olursa, basilabilen kagit para endisesine gerek kalmaz.

Ama ABD gibi parasini cikarlari icin ahlaksizca kullanan gucler oldukca, bu korku her zaman olacaktir.

2. @ Kuzen

1933-1974 yılları arasında, ABD'de altın alıp satmak ve altın bulundurmak yasaktı. Cezası 10 yıl hapis idi. Gerekçesi de, 1917 tarihli, Düşman ile Ticaret Yapanların Cezalandırılması kanunu idi.

------

Diger taraftan oralarda, bizdeki gibi kuyumcu yok. Hadi su fiyattan aldi altini, ons fiyati de ki 100 dolar artti, nereye satacak, Pawn Shoplara mi ?
    Hayır, coin shop'lara. Bir sıkıntı varsa, benim emmioğlunun şirketi var, yardımcı olur! Tavsiye ederim!

http://www.usagold.com/

Son 20 yillik grafik incelendiginde her an cok buyuk dusus yapabilecek risk tasir.
    Grafiğe baktım ama dediğinizi göremedim.

----

Bilge bir adam, şöyle bir şeyler demişti. Paralar insan gibidir, doğar, büyür, yaşlanır ve ölür. Parayı yaşlandıran ise borçtur. Günümüzde bütün paralar yaşlandı. Beş bin yıldır hala genç kalan tek bir para var, o da altın.

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Selamlar sevgili Maharaj..doların yükseldiği ortamda altının pek şansı olmaz bilirsin..yinede iyi direndiği söylenebilir..

Altınla ilgili benim düşünceler aşağıda koyuladığım şekilde;
    Sağol varol sevgili enki.
    Her şey bir anda değişir.
    Global krizler bir gecede çıkabilir.
    Altın para kazandırmasa bile güven verir.
    Keza dövizde öyle para kazanmak için değil korunmak içindir.

4.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Cok dogru.

Altin da korumak icindir.

Kazanmak icin ise Borsa ve cok dogru hisseler tek yol.

Hani financial advisor gecinenler der, portfoye biraz dolar, %20 altin koyun.

Sanki Norvec'teyiz ve yatirim yapiyoruz.

5. Gram altınları ons altının güçsüzlüğünden ve doların gevşemeye başlamasından dolayı verdim 181 liradan. Kalanlara bol kazançlar dilerim.

6.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Gram altınları ons altının güçsüzlüğünden ve doların gevşemeye başlamasından dolayı verdim 181 liradan. Kalanlara bol kazançlar dilerim.
    Cok da iyi yapmissin.

160 TL. den yerine koyman dilegiyle.

7. Sattığımız fiyattan aldık geri. İran İsrail gerginliği ile canlandı yine. 1360 dolar geçilmezse satarım yine.

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Aynen..bir arkadaş mevduat topiğinde paylaşmış:

Alıntı Originally Posted by mavsaro Yazıyı Oku
    mevcut parayla zar zor iki tane araba alıyorum. birikimimdeki erimenin haddi hesabı yok. paramla betoncuları bedava finanse etmişim hala da ediyorum. benim para ile millet ucuz faizle konut alsın, emekli yesin içsin. bende çoluk çocuğun rızkından kesip biriktireyim bunca yıl çalışmama rağmen yaşa takılayım üste bi 15 yıl daha bekleyeyim
    Yani....içeride ve dışarıda durumlar epeydir böyle maalesef..

Baştan beri sloganım ''nerede erisindi''..şimdiye kadar pek erimedi çok şükür..

Ancak yinede ''keser döner sap döner gün gelir hesap döner''..o gün senin düşündüğün gibi doğru yerde olmak gerekir diye düşünüyorum dostum..selamlar..

Son olarak ''azla yetinmeyen çoğuda bulamaz''..bu diğer bir sloganım..

YTD..
    Son düzenleme : enki; 11-05-2018 saat: 14:32.

Sayfa 19/1040 İlkİlk ... 9171819202129691195191019 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •