Sayfa 19/1001 İlkİlk ... 917181920212969119519 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 145 - 152 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1. Dün dolara karşı euro -1,5, sterlin -3,5 değer kaybederken TL taş gibi yerinde duruyor. Herşey dökülürken -0,4'lük kayıpla gücünü gösterdi TL.

Son dönemde sadece 2+1 dairelere karşı değer kaybediyor zaten

2.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Asgari ücret zamları güncellenmeyen vergi dilimleri nedeniyle hükümete artı kaynak olarak dönüyor.

Ancak ülkede çalışanların büyük çoğunluğı asgari ücret aldığından iğneden iplige her şeye maliyet artışı ve zam oalrak geri döner.

Bu zamların enflasyon ve devalüasyon olarak etkisi olacak.

Uçan varlık fiyatları erişilemez hale geldiğinden bir zaman sonra sabit kalacak ve TL kaçınılmaz şekilde değer kaybederek tüm fiyatlanmalar dengelenecek. Yoksa ülkede ticaret stop eder.
    Asgari ücreti vergiden muaf hale getirmişlerdi. Şu anda ülkedeki en büyük sorun maaşların yetenekten bağımsız olarak dar bir banda sıkışmış olması. Yakın zamanda doktorların rahatsızlıklarınında nedeni buydu.
    Gelirler nominal olarak artsada gerek vergi dilimleri gerekse enflasyon nedeniyle alım gücü düşüyor.
    Çalışanlar şirket değiştirir gibi ülke değiştirir oldu.
    Gidenlerin yerine yenileri geliyor ancak onlarda şarj olur olmaz ülke dışına gidiyor. Dolayısıyla katma değer yaratan ve devamında gerek gelir gerek tüketim vergisi ödeyen kitleyi kaybediyoruz.
    Sonuç olarak para dağıtmak sorunları çözmüyor tam tersi büyütüyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. Doktorlar ağlaya ağlaya para aldılar bu gün emekli pratisyen hekim maaşı 16 000 , uzman hekim 18 000 tl çalışan pratisyen hekim döner sermaye ile 25000 tl uzman 30 000 tl alıyor en az devlette en yüksek müsteşar maaşı 25 000 tl onun için artık palavrayı bıraksınlar.
    Diğer meslek grupları ne yapsın. Cerrahları saymıyorum bile onlar bıçak parası almaya devam.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Doktorlar ağlaya ağlaya para aldılar bu gün emekli pratisyen hekim maaşı 16 000 , uzman hekim 18 000 tl çalışan pratisyen hekim döner sermaye ile 25000 tl uzman 30 000 tl alıyor en az devlette en yüksek müsteşar maaşı 25 000 tl onun için artık palavrayı bıraksınlar.
    Diğer meslek grupları ne yapsın. Cerrahları saymıyorum bile onlar bıçak parası almaya devam.
    Ne yapalim dovmeye devam mi edelim?

En cok, agir ve uzun sureli egitim onlarda.

Alacaklar tabii..

Helal olsun daha da fazla alsinlar.

Haklari..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Degil 30K bana 50K verseler ayda ben o meslegi yapmam..

Dunyanin en zor islerinden birisi..

Her an bir dava acilir ve en dusuk ceza 1.5 mio TL den baslar..

Bir doktor yemeden icmeden calissa kac yilda biriktirir o parayi?

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Dün dolara karşı euro -1,5, sterlin -3,5 değer kaybederken TL taş gibi yerinde duruyor. Herşey dökülürken -0,4'lük kayıpla gücünü gösterdi TL.

Son dönemde sadece 2+1 dairelere karşı değer kaybediyor zaten
    Geçen yıl 22 Eylül de lazım olduğu için 8.40 tl civarından dolar almıştım. Dün 18.40 tl idi 1 dolar :-) 1 yılda 10 tl koymuş üstüne...

Dünya parası, her yerde geçerli. Senin 2+1 in dünya daki geçerliliği nedir?
    Son düzenleme : kafkaf; 24-09-2022 saat: 11:48.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Geçen yıl 22 Eylül de lazım olduğu için 8.40 tl civarından dolar almıştım. Dün 18.40 tl idi 1 dolar :-) 1 yılda 10 tl koymuş üstüne...

Dünya parası, heryerde geçerli. Senin 2+1 in dünya daki geçerliliği nedir?
    Bu paranin uzerinde bosuna ' in god we trust ' yazmiyor bencede.

Tr de gayrimenkul yatiriminin faydasi cok yuksek gibi gozukuyor. Ileride de boyle mi olur acaba ?

Normal sartlarda cogu ulkede daire , arsa , gayrimenkul yatirimina sicak bakilmiyor diye biliyorum , faydasi yuksek degil herhalde.

Arsa surekli azalan bir sey ,belki yatirim yapmak rasyonel olabilir ama daire , araba vb, yatirimlar durduk yerde eskiyip , omrunu yitiren seyler degiller mi ?

Tabi ben acemiyim bu konularda , yanlis dusunuyor olabilirim hayat tecrubemin az olmasi sebebiyle.

8.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku

Dünya parası, her yerde geçerli. Senin 2+1 in dünya daki geçerliliği nedir?
    Geçen sene 800 bin istenen daire şu anda 3,4 milyon oldu.
    Sorun orda
    Dolar da eridi yani.
    Dolarını bozup 2+1 alıp şimdi satıp dolara çevirenler ihya oldu.

Alım satım oluyorrmu derseniz, kuyruk var, 1+1 ve 2+1 peynir ekmek gibi.
    Daha büyüklerin satımı daha zor tabi.

Bu durum daha da devam eder mi derseniz, bence edecek gibi.

Sayfa 19/1001 İlkİlk ... 917181920212969119519 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •