Dün dolara karşı euro -1,5, sterlin -3,5 değer kaybederken TL taş gibi yerinde duruyor. Herşey dökülürken -0,4'lük kayıpla gücünü gösterdi TL.
Son dönemde sadece 2+1 dairelere karşı değer kaybediyor zaten![]()
Dün dolara karşı euro -1,5, sterlin -3,5 değer kaybederken TL taş gibi yerinde duruyor. Herşey dökülürken -0,4'lük kayıpla gücünü gösterdi TL.
Son dönemde sadece 2+1 dairelere karşı değer kaybediyor zaten![]()
Asgari ücreti vergiden muaf hale getirmişlerdi. Şu anda ülkedeki en büyük sorun maaşların yetenekten bağımsız olarak dar bir banda sıkışmış olması. Yakın zamanda doktorların rahatsızlıklarınında nedeni buydu.
Gelirler nominal olarak artsada gerek vergi dilimleri gerekse enflasyon nedeniyle alım gücü düşüyor.
Çalışanlar şirket değiştirir gibi ülke değiştirir oldu.
Gidenlerin yerine yenileri geliyor ancak onlarda şarj olur olmaz ülke dışına gidiyor. Dolayısıyla katma değer yaratan ve devamında gerek gelir gerek tüketim vergisi ödeyen kitleyi kaybediyoruz.
Sonuç olarak para dağıtmak sorunları çözmüyor tam tersi büyütüyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doktorlar ağlaya ağlaya para aldılar bu gün emekli pratisyen hekim maaşı 16 000 , uzman hekim 18 000 tl çalışan pratisyen hekim döner sermaye ile 25000 tl uzman 30 000 tl alıyor en az devlette en yüksek müsteşar maaşı 25 000 tl onun için artık palavrayı bıraksınlar.
Diğer meslek grupları ne yapsın. Cerrahları saymıyorum bile onlar bıçak parası almaya devam.
Degil 30K bana 50K verseler ayda ben o meslegi yapmam..
Dunyanin en zor islerinden birisi..
Her an bir dava acilir ve en dusuk ceza 1.5 mio TL den baslar..
Bir doktor yemeden icmeden calissa kac yilda biriktirir o parayi?
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Son düzenleme : kafkaf; 24-09-2022 saat: 11:48.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Bu paranin uzerinde bosuna ' in god we trust ' yazmiyor bencede.
Tr de gayrimenkul yatiriminin faydasi cok yuksek gibi gozukuyor. Ileride de boyle mi olur acaba ?
Normal sartlarda cogu ulkede daire , arsa , gayrimenkul yatirimina sicak bakilmiyor diye biliyorum , faydasi yuksek degil herhalde.
Arsa surekli azalan bir sey ,belki yatirim yapmak rasyonel olabilir ama daire , araba vb, yatirimlar durduk yerde eskiyip , omrunu yitiren seyler degiller mi ?
Tabi ben acemiyim bu konularda , yanlis dusunuyor olabilirim hayat tecrubemin az olmasi sebebiyle.
Geçen sene 800 bin istenen daire şu anda 3,4 milyon oldu.
Sorun orda
Dolar da eridi yani.
Dolarını bozup 2+1 alıp şimdi satıp dolara çevirenler ihya oldu.
Alım satım oluyorrmu derseniz, kuyruk var, 1+1 ve 2+1 peynir ekmek gibi.
Daha büyüklerin satımı daha zor tabi.
Bu durum daha da devam eder mi derseniz, bence edecek gibi.
Yer İmleri