Sayfa 192/656 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292 ... SonSon
Arama sonucu : 5245 madde; 1,529 - 1,536 arası.

Konu: DURDO - Duran Doğan Basım

1. durdo son çeyrekte 24 milyon küsür kar açıklamıştı...4,5 milyonu önceki çeyreklerin zararına mahsup edildi..geriye 20 küsür milyon kar kaldı..bunun da %20 lik kurumlar vergisi düştü...vergi dairesine göre 15,5 milyon kar kalmıştı...spk karı ise sonradan 14,5 olarak geldi...

yani gerçekte döviz kuru gelirini hesaplamazsak kar 14 idi...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Son çeyrekte yaptığı 18 milyon karin 10 milyonu finansal gelir... Kurda düşme olmasa idi 8 milyon olurdu kar... Bu çeyrek hafif artis var... Satışlar son çeyrek ile aynı gelirse 5 milyon civari kar gelir...

Satışlarını artıracağı tamamen bir varsayım... Elimizde bununla ilgili hic bir bilgi yok..

Hatta son iki çeyrek paralel geldi....

3. 24 değil 18

4. Bence daha bşlançolara bu kadar zaman varken. Şeçim varken eger kayberlerse erken seçim dedikodusu varken .döviz in yükselmesi garanti gözüyle bakıldıgını varsayarsak .dövizin devale olma olasıgı yüksek iken .sayın keko ve diger arkadaşlar şimdiden analizlerinizle milletin kafasını karıştırmaya hakkınız yok.yazdıklarınız okuyan herhangi biri hşssede alım yapabilir ciddi zararda edebilir .yorumlarınız için daha çok erken .bildigim kadarıylada siz hissede topukladınız.sattıgınız hisse için aynı şeyleri neden yazıp tekrar tekrar yazıp duruyorsunuz.amacınız nedir.sadece burda degil mynet tede yazmışınız.madem bu kadar güveniniyordunuzda sattınız yüksekten .ondan sınra tekrar yazmaya başladınız .şimdide yok şöyle yok böyle.ortam iyi degilken bu tür yorumlar hiç iyi degil resmen milletin agzına bal çalmaya çalışıyorsunuz.

5. Ben arkadaşlara şunu söyleyeyim satışa koydugunuz anda hemen alıyorlar malı.bende 6.83 6.50 6.25 ten sattım ama dedigim gibi anında malı alıyorlar.haberiniz olsun ama daha aşagı gelirse tekrar kademeli alıcam alımada 5.30 seviyesi gelirse alıcam gelmeyipte gidersede canımız sag olsun ama ortam biraz iyi olsa 5.80 aşagı zor gibi zaten hepimizin için hayırlısı .ytd

6.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Son çeyrekte yaptığı 18 milyon karin 10 milyonu finansal gelir... Kurda düşme olmasa idi 8 milyon olurdu kar... Bu çeyrek hafif artis var... Satışlar son çeyrek ile aynı gelirse 5 milyon civari kar gelir...

Satışlarını artıracağı tamamen bir varsayım... Elimizde bununla ilgili hic bir bilgi yok..

Hatta son iki çeyrek paralel geldi....
    ben 24 milyon kar yapmış derken vergi beyannamesine göre konuşmuştum...biliyorsun ki vergi beyannamesinde kar 15,5 milyon gelmişti...bu 15,5 milyona kesilen vergi miktarını eklersek 19,375 milyonluk vergi matrahına ulaşırız...vergi matrahının olması için de yıl içinde oluşmuş olan 4,5 milyonluk zararın da düşülmesi gerekiyor...bu durumda toplam kar 19,375+4,500 =23,875 milyon olur...benim aklımda 24 milyon tl olarak kalmıştı...küsüratları da eklediğimizde miktarın 24 milyon olması lazım..

satışların artacağını da şirket yetkililerin aylar önce bana verdikleri bilgilerden çıkarıyorum...kendileri aralık ayında mevsimsellik nedeniyle satışların durgun olduğunu söylemişlerdi..o halde 2019 yılı ilk çeyrekte bu handikap olmayacaktır...ikinci bir konuda yeni makinalar getirip mükemmel üretim yaptığınızda müşteriniz birden bire oluşmaz ve tam kapasite çalışmanız mümkün olmaz...bu genelde zamana yayılır ...bir müşteri önce sağdan soldan araştırma yapar ,beğenirse önce az bir miktar iş verir ,beğenirse ve memnun kalırsa eski çalıştığı firmadan yavaş yavaş koparak yeni firma ile bağlantı kurar....biz dahi borsada beğendiğimiz bir hisseyi bazen ancak aylar sonra alabiliyoruz..

üçüncü bir konuda yerli ve yabancı ekonomi uzmanlarının ortak düşüncesi şudur : türkiye ekonomisi bu yılın ilk yarısına kadar küçülür yani en kötüyü yaşar...ardından da toparlanmaya geçer...yani bu durumda türkiyede bu yılın haziran ayından sonra ekonomi çarkları daha iyi dönecek...buda sanayinin çalışması demektir...sanayinin çalışması tüketimin canlanacağını gösterir...tüketimin artması da ambalaj tüketiminin artacağını gösterir..işte bu yüzden bu yılın sonlarına doğru durdoda yurtiçi ciroda 35 milyon tl lere varmasını beklediğimi söylemiştim...

bu üç etkenin devreye girmesi ile durdo sürekli iyiye giden bilançolar yollayacaktır...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

7.  Alıntı Originally Posted by No1gozluk Yazıyı Oku
    Bence daha bşlançolara bu kadar zaman varken. Şeçim varken eger kayberlerse erken seçim dedikodusu varken .döviz in yükselmesi garanti gözüyle bakıldıgını varsayarsak .dövizin devale olma olasıgı yüksek iken .sayın keko ve diger arkadaşlar şimdiden analizlerinizle milletin kafasını karıştırmaya hakkınız yok.yazdıklarınız okuyan herhangi biri hşssede alım yapabilir ciddi zararda edebilir .yorumlarınız için daha çok erken .bildigim kadarıylada siz hissede topukladınız.sattıgınız hisse için aynı şeyleri neden yazıp tekrar tekrar yazıp duruyorsunuz.amacınız nedir.sadece burda degil mynet tede yazmışınız.madem bu kadar güveniniyordunuzda sattınız yüksekten .ondan sınra tekrar yazmaya başladınız .şimdide yok şöyle yok böyle.ortam iyi degilken bu tür yorumlar hiç iyi degil resmen milletin agzına bal çalmaya çalışıyorsunuz.
    my netteki yorumlarıma şimdi tekrardan baktım...7 adet yorum yapmışım 6 tanesi 4 ay önce yapmışım ki o vakit fiyat 3,70-4,00 aralığında idi...sonuncu yorumu da 2 ay önce yapmış ve fiyat 6,95 e ulaşmıştır demişim...yorumlarımı değerlendirebilenler %80 kar yapma imkanı yakaladılar...bunun neresi kötülük acaba ??

bir de doların çıkacağını söylüyorsun...galiba bu gün hiç doların fiyatına bakmadın..istiyorsan bir bak..fiyatı şu anda 5,32 ye inmiştir.. dün doların hırpalandığını görünce ve pek de çıkış mecalinin olmadığını görünce durdoyu daha fazla aşağıya gelmesini beklemeden alma kararı aldım...gerçi geçen yıl dolar %40 çıkmasına rağmen yıl sonunda durdo 14,5 milyon spk karı açıklayabildi...ihracatı artık 55-65 milyon tl lere varmış bir durdoda dolar riski artık çok etkisizleşmiştir...tek yumuşak karnı oydu ...o bile şu anda bir sıkıntı oluşturmayacağını gösteriyor...

biz burda yorum yazmak ile kimsenin kafasını karıştırmak amacında değiliz..kendi düşüncelerimizi yazarız ki bu hisseye aylardır yazıyoruz...isteyen alır ,isteyen tutar isteyen de satar...unutulmaması gerekir ki siz almayın diyenlerin de vebali vardır..en yakın örneğini bizzat ben yaşadım (akrep)...

biz buna rağmen vebal almamaya çalışıyoruz..kimseye herhangi bir tavsiyede bulunmuyoruz...ama kendi düşüncelerimizi de söylemekten kaçınmıyoruz...yeri geldiğinde düşüncelerimizde haklı mı çıktık yoksa haksız mı çıktık söylemekten de çekinmiyoruz..

8.  Alıntı Originally Posted by No1gozluk Yazıyı Oku
    Ben arkadaşlara şunu söyleyeyim satışa koydugunuz anda hemen alıyorlar malı.bende 6.83 6.50 6.25 ten sattım ama dedigim gibi anında malı alıyorlar.haberiniz olsun ama daha aşagı gelirse tekrar kademeli alıcam alımada 5.30 seviyesi gelirse alıcam gelmeyipte gidersede canımız sag olsun ama ortam biraz iyi olsa 5.80 aşagı zor gibi zaten hepimizin için hayırlısı .ytd
    umarım akrep gibi 5,00 ın altından alırsın...ben de kazanmanı isterim...ama açıkçası şu saatten sonra istediğin yerden alma imkanının olacağını zanetmiyorum....buna inansaydım kendim dün alış yapmayıp beklerdim...siz mi haklısınız yoksa ben mi ?? ben de bilmiyorum...buna hakem olan piyasa karar verecek....

Sayfa 192/656 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •