Sayfa 192/375 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292 ... SonSon
Arama sonucu : 3000 madde; 1,529 - 1,536 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1.  Alıntı Originally Posted by ank06 Yazıyı Oku
    Sayın İsra, kesinlikle haklısınız. Kayyum efendiler şirketin paralarını şirket için yatırım için kullanmıyorlar.
    olan şirkete inanarak hissesini anlanlara oluyor.
    SPK da göz yumuyor.

Eskiden FETÖ şirketin karlarını sağ sola hayır işlerinde eritirdi denirdi
    şimdi de Kayyum efendiler sponsorluk, reklam gibi para aktarma işlerinde şirketin kaynaklarını harcıyorlar.

BDDK da SPK da buna göz yumuyor.

Sayın Cinali'nin CİMER basvurusunu hazırlayıp SPK ve BDDK ya göndermek istedim. HATA verdi.
    Kabul etmedi. Arızaya geçmiş CİMER ....
    Olan yatırımcıya oluyor.
    Tahtayı yatırımcıya kapatsınlar millet de almasın girmesin.
    izin veren SPK ama nerdeyse SPK millete küçük yatırımcıya AYIPLI MAL öteliyor.
    Denetim de yok.
    kötü
    Sayın ank06 bddk nın konuyla ilgisi yok bence. SPK görevli kurum. Ayrıca Koza altın'ın reklam vemeye, sponsor olmaya neden ihtiyacı olur en iyi en kaliteli 24 ayar altını ben mi çıkarıyorum imajımı vermeye çalışıyor)) Ayrıca bu tür tasarrufların kayyımlık yetkisinin dayanağı olan 5271 sayılı yasanın 133 üncü maddesine de aykırı olduğunu düşünüyorum zira yetki şirket işlerinin yürütülmesiyle ilgilidir oysa şirket işlerinin yürütülmesinde bu reklam ve sponsorluk masrafları elzem harcamalar değildir.

Sorunun ana kağnağı 133 üncü maddede bu kayyım müessesesi düzenlenirken borsada işlem gören payları satın alanların hak ve menfaatlerinin gözetilmemesidir. Bu pay sahipleri özellikle küçük yatırımcıların suçla bir ilgileri olmadığı aşikardır zira yönetimde yer almazlar. Kayyımlık müesesesi tamam gerekli ama pay sahiplerinin yürütülen faaliyetleri yönetenleri denetleyememesi ve oluşan kardan pay alamamaları özellikle borsada işlem gören şirketler açısından hem mantık dışı hem de sakıncalıdır.

2.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Altın maden akın İpek feto gibi tüm unsurların dışında baktığınızda kayyum atanmış şirket içe kapalı bir şirkettir. Diğer ticari olaylarda kayyum (keza gerçeği kayyım dır) öncelikle borç ödemez. Borçları yapılandırma yönünü seçer. Hal böyle ilken bir şirkette kayyım var ise temettü asla ve asla ödemez. Genel kurul yapmaz, karar almaz. Buradaki kayyım ataması borca batak olduğu İçin gelmedi. Ama genel olarak kayyım varsa normal ticari işletmelerde çalışan temettü bedelli bedelsiz beklemek yersiz olur.
    borca batık şirketler için yapılan kayyım ataması bunlar.

3. https://dergipark.org.tr/tr/download...le-file/621823
    Yukarıda kabul almış bir doktora tezi var. Tezin 25 inci sayfasına bakarsanız kayyımın görevleri arasında genel kurul kararlarının yürütülmesi de sayılmakta. Kayyım var diye genel kurul toplantısı yapılamaz olsaydı kayyımın genel kurul kararlarını yürütme görevi de olmazdı bence. Neyse bakalım bu konuda bilgi edinme kanunu çerçevesinde yaptığım başvuruya ne cevap gelecek SPK'dan.

4.  Alıntı Originally Posted by Watchdog Yazıyı Oku
    borca batık şirketler için yapılan kayyım ataması bunlar.
    2001 krizinde kayyım la çalıştım 2008 de de kendim kısmen iştirak ettim. Kozalda borca batıklık elbette yok. Kayyım burada emanetçi, gerçek kayyım doğrudan hazine. O yüzden ky buradan uzun bir süre bir şey alamaz. Mahkemenin sonuçlanmaması, sonrasında kararın geç açıklanması, açıklamanın ilgisiz ve alakasız bir üslupta yapılması bunun en büyük göstergesi. Bu hisseyi ilk parlatanlar üzerinde 45 lira temettü var diye söze başladı. 596 lira gibi kritik hedefler verdiler. Bunu gören ve dalanlar şimdi maliyet düşürüyor. Kozal daha çok su kaldırır.

5. Yanıtı burada paylaşırsanız çok değerli olur
    İsterseniz ve izin verirseniz ben de sorarım sizin yazdıklarınızı kullanarak uygun mudur ?
     Alıntı Originally Posted by Watchdog Yazıyı Oku
    SPK ya bilgi edinme çerçevesinde (cimere yönlendirdi sistem) başvurdum

6.  Alıntı Originally Posted by knockermaster Yazıyı Oku
    Yanıtı burada paylaşırsanız çok değerli olur
    İsterseniz ve izin verirseniz ben de sorarım sizin yazdıklarınızı kullanarak uygun mudur ?
    Ne demek, tabiki başvurabilirsiniz.
    Ben bilgi edinme kapsamında başvurdum spk sayfasından. oda cimere yönlendirdi. Yazdıklarım şu şekildedir:
    "Bildiğiniz üzere Koza Altın İşletmeleri A.Ş'ye 5271 sayılı yasanın 133 üncü maddesinin birinci fıkrasına dayanılarak mahkeme kararıyla kayyım ataması yapılmış ve sonrasında kayyıma ait yetkiler TMSF'ye yine mahkemece devredilmiştir.. Bu madde kayyım konusunda
    1- yönetim organının(yönetim kurulu) karar ve işlemlerinin geçerliliğinin kayyımın onayına bağlama
    2- Yönetim organı yetkilerinin tamamını kayyıma devretme
    3- Yönetim organı yetkileri ile ortaklık payları veya menkul kıymetler idare yetkilerinin tümüyle kayyıma devri.
    olmak üzere üç tür atama imkanı tanımakta, Kozal A.Ş'de atamanın 2 nci yönteme göre yapıldığı şirketin 2017 yılı Kurumsal Yönetim Raporundan anlaşılmaktadır. Bu şekildeki bir atamanın genel kurulun yapılmasına engel olmadığını düşünmekteyim ancak aynı raporunda şirket, olağan genel kurulunun devam eden hukuksal süreçler nedeniyle yapılamadığını açıklamıştır.
    Genel kurulun yapılamaması hisse yatırımcılarının en temel hakkı olan temettü imkanını kısıtlanmış olduğu gibi şirketin gidişatı ve işler hakkında yönetimin değerlendirilmesine de engel olmaktadır. Yatırımcıların bu temel iki hakkını kullanamaması şirketin piyasa değerini de doğal olarak olumsuz yönde etkilemektedir.
    BU minvalde, Koza Altın işletmelerinin olağan genel kurul yapmamasının yasal dayanağı hakkında bilgi verilmesi ve yasal dayanağının bulunmaması halinde şirket hakkında gerekli işlemlerin yapılması hususunu arz ederim."
    isterseniz siz yazmış olduklarımdan hareketle daha geniş ve farklı başvuruda yapabilirsiniz bu herkesin hakkı.

7. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu (TMSF) Başkanlığına Fatin Rüştü Karakaş atandı. HAYIRLI OLSUN MUHİDDIN SG ŞİMDİ AĞLA

Mevcut Yönetim kurulu başkanı TMSF Başkanı olarak atanmış.

8. Bloomberg Commodities kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, altın fiyatları için önemli tahminlerde bulundu ve 2 kritik katalizör belirledi. Mike McGlone, fiyatların ONS başına 2.000 dolar seviyesinin üzerine çıkabileceğini de vurguladı.

Sayfa 192/375 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •