Sayfa 1938/2488 İlkİlk ... 9381438183818881928193619371938193919401948198820382438 ... SonSon
Arama sonucu : 19898 madde; 15,497 - 15,504 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

https://x.com/ForeksTurkey/status/17...846703966?s=20

"Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur "

Çok ses getirecek ifadeler...Türkiye için,Batı dünyası ile kopuş manasına geliyor.Dış politikada ve ilişkilerde bir kilometre taşını, yeni bir rotayı işaret ediyor.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://x.com/ForeksTurkey/status/17...846703966?s=20

"Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur "

Çok ses getirecek ifadeler...Türkiye için,Batı dünyası ile kopuş manasına geliyor.Dış politikada ve ilişkilerde bir kilometre taşını, yeni bir rotayı işaret ediyor.
    İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili TBMM’de oylama yapılacak.
    İsveç’in üyeliği ret edilirse, batı dünyası ile kopuş teyit edilecek gibi görünüyor.
    Bu oylama ile ilgili düşünceleriniz nedir Deniz hocam?

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili TBMM'de oylama yapılacak.
    İsveç'in üyeliği ret edilirse, batı dünyası ile kopuş teyit edilecek gibi görünüyor.
    Bu oylama ile ilgili düşünceleriniz nedir Deniz hocam?

İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili anlaşmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'in imzası ile meclise sevkedilmesi mevzuat nedeniyle zorunluluk..sadece Cumhurbaşkanı imzasıyla(eskiden hükümet üyelerinin tamamıyla) meclise sevkedilebilir ,bunun sözünü NATO zirvesinde vermişti ama kararı meclis'in vereceğini de ifade etmişti.

https://www.ekonomim.com/gundem/erdo...-haberi-700225

"Erdoğan İsveç'in NATO üyeliği konusunda ise nihai kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu hatırlatarak, "Bu işte nihai karar TBMM'nindir. TBMM bu kararı vermedikten sonra burada herhangi bir adım atmak mümkün değil. F16 lar konusunda hep bizim önümüze neyi getiriyorlar. Kongreden geçmesi lazım. Onların kongresi varsa bizim de TBMM'miz var. TBMM'den geçmedikten sonra biz "ben dedim oldu" diyemeyiz." ifadelerini kullandı."

Sonuçta kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.Gurup başkan vekillerine hangi yönde oy kullanmaları konusunda talimat verecek ve grup başkan vekilleri hangi yönde el kaldırırsa iktidar partisi milletvekilleri de aynı yönde oy kullanacak.
    Eğer meclisten ret kararı çıkarsa da "ben anlaşmayı meclise gönderdim ama meclis ret etti" diyecek.
    Şu anda hangi yönde talimat verecek bilmiyoruz,bence ihtimaller yarı yarıya..

Ret olursa ise, batı dünyası ile sorun.
    Onaylanırsa Rusya ile sıkıntı.
    Verin doğalgaz paralarımızı diyebilir.
    Zor bir süreç.

Borsa niye sert tepki verdi;çünkü avrupada amerikada hiç bir banka yöneticisi Hamas'a sempati duyan bir devlete borç vermez,kredi açmaz,böyle bir şeye yeltenen CEO'yu da anında koltuğundan uçururlar.

Hamasa'a destek Körfezden ,arap sermayesinden de para getirmez ,çünkü Hamas Müslüman Kardeşler(İhvan) liderleri tarafından kurulan bir organizasyon ve Mısır lideri Sisi'nin can düşmanı.Başta Suudi Arabistan,Körfez krallıklarının,sultanlarının da düşmanı ,çünkü İhvan buralarda sultanlıkları yıkıp afganistan benzeri bir yönetim kurmak istiyor.

Sonuçta Hamas'ın 2 dostu Katar ve İran'dı,şimdi Türkiye de onlarla aynı safa gelmiş oldu.

Bu arada Türkiyenin önümüzdeki 1 yıl içinde ödemesi gereken dış borç 211 milyar dolar+üzerine tahmini 65 milyar dolar cari açık finansmanını da eklersek ,toplamda 1 yılda 275 milyar dolar civarında dış finasmana ihtiyacımız var.
    Son düzenleme : deniz43; 25-10-2023 saat: 17:52.

Elinize sağlık Deniz bey
    Ben de gençlere bir kitap önereyim ... zeytindağı mutlaka okunması gereken bir eser
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

7.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Sonuçta Hamas'ın 2 dostu Katar ve İran'dı,şimdi Türkiye de onlarla aynı safa gelmiş oldu.
    Nihayet kendi agziyla itiraf etti.

Sonuclari gri listeye alinmaktan kotu olur.

yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Sayfa 1938/2488 İlkİlk ... 9381438183818881928193619371938193919401948198820382438 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •