Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 194/1014 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294694 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,545 - 1,552 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Question dublex ile takas

Merhaba,

Kızıltoprak ta 115 m2 net, ara kat 1 yıllık, güzel bir binada ev sahibiyim. müteahhit elindeki dublexleri uzun süredir satamıyor.
    o daireler deniz manzaralı. kağıt üzerinde benim evimden çok daha büyük gözüküyor ancak çatı eğimi ve teraslar yüzünden gerçek kullanım alanı tabii ki iki katından çok çok daha az ve dublex olması satışını zorlaştırıyor. Şu an için acilen çok daha büyük eve ihtiyacım yok ancak gelecekle ilgili planlarımız var ve bulunduğumuz muhiti ve apartmanı seviyoruz.
    Müteahhite takas önermeyi düşünüyorum ve olumlu bakacaktır. Buradaki sorular akıllıca birşey olup olmayacağı ve ne kadarlık bir farkın ödenmeye değer olduğu. Aradaki farkı kredi çekip ödeyeceğim.

Yorumlarınızı rica ederim.

2.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Mal, sahibinden satın alınır.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben daha körükle gideyim mal sahibi kimden almıştır , ilk mal sahibi kimden almıştır ?
    Bu bakış açısı ile mülkiyet hırsızlıktır noktasına geliriz.

3.  Alıntı Originally Posted by ramsesturk Yazıyı Oku
    bir ara da baklava çalan çocuklar meselesi vardı, hırsız hırsızdır, baklava çalmış, araba çalmış, para çalmış, aynı şeydir. ama bu memlekette anlatabilirsen anlat.
    Hırsız çalışıyorsa büyük adam olur çalışmıyorsa da sıradan vatandaş...
    😂😂😂

4.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Belediye çalışıyor !
    Bu boğazdaki yıkımların altından ne çıkacak merak ediyorum.
    Bu gün cb tuttu boğazdaki yapılar ile ilgili bi laf etti.
    Sonra belediye birden yıllar önce -belki 30-40 yıllık olan bile vardır - alınmış yıkım kararlarını uygulamaya başladı...
    Bakalım ne çıkacak altından.

5.  Alıntı Originally Posted by klasse Yazıyı Oku
    Merhaba,

Kızıltoprak ta 115 m2 net, ara kat 1 yıllık, güzel bir binada ev sahibiyim. müteahhit elindeki dublexleri uzun süredir satamıyor.
    o daireler deniz manzaralı. kağıt üzerinde benim evimden çok daha büyük gözüküyor ancak çatı eğimi ve teraslar yüzünden gerçek kullanım alanı tabii ki iki katından çok çok daha az ve dublex olması satışını zorlaştırıyor. Şu an için acilen çok daha büyük eve ihtiyacım yok ancak gelecekle ilgili planlarımız var ve bulunduğumuz muhiti ve apartmanı seviyoruz.
    Müteahhite takas önermeyi düşünüyorum ve olumlu bakacaktır. Buradaki sorular akıllıca birşey olup olmayacağı ve ne kadarlık bir farkın ödenmeye değer olduğu. Aradaki farkı kredi çekip ödeyeceğim.

Sizin durumunuzda sanki m2 fiyatı budur maliyeti şudur diye bakmaktan ziyade pazarlık daha one çıkıyor.

Müteahhit'in finansal gücü ne durumda?
    Kredi / sermaye oranı nasıl?
    Yeni projelere başlamak istiyor mu?

ilk olarak bunları öğrenmenizi tavsiye ederim.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bu arada izmirle manisayı ayrı değerlendirmek yanıltabilir. Zira manisa teşvik aldığı için izmirdeki şirketler yeni fabrikalarını manisaya kurmayı tercih etmektedir. Ancak her gün izmirden otobüslerle bir dolu insan manisaya gitmektedir.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    ilginc

neden fabrikalar manisadan adam bulmuyorlarda izmirden adam getirmeye bu kadar para harciyorlar?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by klasse Yazıyı Oku
    Merhaba,

rica etsem sizin su an oturdugunuz evin ve almak istediginiz dublex in sizce piyasa fiyatini paylasirmisiniz?

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ilginc

neden fabrikalar manisadan adam bulmuyorlarda izmirden adam getirmeye bu kadar para harciyorlar?

Akp'nin yücelttiği değerler içinde değer yaratmak, çabalamak yerine oturduğun yerden para yemek var. Ulkeye yaptıkları belki de en büyük kotülük bu oldu/oluyor. Manisa'nın yerlisi de toprak sahibi, tarladan gelen para biraz da ticaret yetiyor, oralı olduğum icin iyi biliyorum. Yerlisi olmayan da orada oturmak yerine Izmir'de oturmak istiyor.

Sayfa 194/1014 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294694 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •