Sayfa 194/690 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon
Arama sonucu : 5516 madde; 1,545 - 1,552 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by m.jordan Yazıyı Oku
    Herkese merhabalar,bu hisse bizi kesin öldürecek kavuran. Sayın Emirhan hoca yok epeydir,acaba hisselerini sattı mi görünmüyor merak ettim kendisini.
    Merhaba,
    Emirhan Bey Üstadım hissede yeni bir gelişme olmadığı sürece forumda yazmama kararı aldığını söylemişti.Satarsam da sattığımı yazarım demişti.Üstadım uzun vadeli değer yatırımcısı.Beklentilerini paylaşmıştı zaten.
    Yani insan özlüyor yazılarını.İnşallah güzel haberler gelirde keyifle okuruz gene.
    Ben tahtayı derinlikli izlemiyorum ama garip bir haldeyiz fiyat hareketlerine bakınca cidden kavuruyor.

2. Hisse 2 gündür hareketli, çok alışık değiliz böyle hareketlere 😀

3. Deneme 123

4. https://m.bloomberght.com/param-200-...m-aldi-2308558

https://m.bloomberght.com/yurtdisi-p...a-ucuz-2308892

Şu iki haber bile paynetin ne kadar kıymetli bir şirket olduğunu ve çok büyük paralara satılacağının net göstergesi .
    Borsa geleceği görüp pozisyon almaktır Allah’a şükür bizler doğru yerde doğru pozisyon aldığımızı düşünüyoruz ,ama buradan hisseyi almayı düşünen ve Alacak arkadaşlara tavsiyem paynet haberi basit bir haber değil ve satış gerçekleştiğinde bu rakamlar artık hayal olacak benim arenada sevmediğim çok yönler olduğu kadar sevdiğim yönlerde var şirket küçük bir çocuk gibi sürekli büyüyor ve yeni yatırımlar yeni hedefleri olan bir şirket . Yani paynetten gelen parayı da güzel değerlendireceklerinden şüphem yok . Eksik olduğu noktalar diğer şirketler en saçma şeylerde bile kap atıp sürekli piyasada faal ve kalabiliyorlar bizim yönetim olarak bu konuda problemlerimiz var ama altını çamura batırsanda altın değerinden birşey kaybetmez . Bu seviyeden satanlar sabır edemeyenler 20-25 TL den alacağına adım gibi eminim . Herkese bol kazançlar ,şunu unutmayalım sabır acıdır meyvesi tatlıdır ,kolay para die birşey yoktur,sabırla güzel günleri beklemeye devam ..

Emirhan bey e de selam olsun burdan yatırımcı olmayı bir çok kişiye öğretti bu bence para kazanmaktan daha önemli birşey .

5. Aslında çokta kıyas yapmayı anlamam ama Armada daha sağlam koruyor sanki yatırımcısını yada küstürmüyor kendine veya mal çakmak istemiyor yukarıdan alanlarına...

6. Normalde şirketin değerini direk etkileyen bir haber olmadan veya bir bilanço açıklanmadan yazı yazma düşüncem yoktu ama bugün gelen Paynet güncellemesi hakkında 1-2 cümle söylemek istiyorum.

Yazıda özetle süreç planlandığı üzere yerli ve yabancı alıcılar ile olumlu bir şekilde ilerliyor ve önemli bir gelişme olduğu takdirde açıklama yapacağız deniyor.

Şimdi buradan anlamamız gereken 2 konu var.

1- Ortada en az 5-6 hatta daha fazla ciddi alıcı olduğunu anlıyoruz. Eğer ortada ciddi alıcı olmasaydı süreç çoktan sonlandırılırdı.

Bunların sayısı 1-2 tane olsaydı da süreç bu kadar uzun sürmezdi. Muhtemelen ciddi alıcı sayısı fazla ve geçen süre içinde sürekli yeni alıcılar sürece dahil olduğundan inceleme süreci bu kadar uzun sürdü.

2- Alıcılar içinde yabancılar da var. Bu da olumlu bir gelişme. Çünkü gelirlerinin tamamı TL olan Paynetin değerinde satılması için yabancı alıcının döviz ile ödeme yapacak olması , şirketin en azından TL olarak değerinde satılacağını gösterir.

İlk satış haberi şubat ayının başında geldi. O gün USD kuru 13,58 lira idi. Paynete eğer 1 milyar TL fiyat biçilmiş olsa o gün bu değer 75 milyon dolara yakın ederken , şu anda 60 milyon USD'ın altında bir değer ediyor.

Yani yabancı için şirket daha da ucuzladı. Sonuçta Paynet tamamen TL geliri olan bir şirket. Değerlemesinin de TL olması gayet doğal. Şirketin yabancı için ucuzlaması , satışın olumlu sonuçlanma şansını arttırıyor.

Benim bugünkü yazıdan anladığım bu iş çok da uzak olmayan bir gelecekte ( muhtemelen 1 ay içinde ) olumlu olarak sonuçlanacak ve Paynet 1 milyar TL civarında bir paraya satılacak. İnşaallah bundan daha da iyi bir paraya satılır.

Ama sürecin bu kadar uzaması , ortada en az 7-8 tane sıkı alıcının olduğunu gösteriyor. Yoksa süreç çoktan sonuçlanırdı. Az alıcı olsaydı ve bunlar da istenen paraları vermeselerdi , şirket süreci sonlandırırdı. Yada az alıcı olup istenen para verilseydi , süreç yine bu kadar uzamazdı ve anlaşılırdı.

Sürecin bu kadar uzaması , payneti almak için derin bir rekabetin göstergesi bence. Bu rekabetin sonucu olarak da şirketin iyi bir paraya satılma olasılığı git gide artıyor.

Bence kimse var olan pozisyonunu azaltmasın , yakında güzel gelişmeler olacak gibi. Hatta pozisyon arttırmak veya pozisyon sahibi değilseniz yavaş yavaş pozisyon almak için son fırsatlar olabilir önümüzdeki 2-3 hafta.

Hayırlısı olsun İnşaallah sanki sabır etmenin meyvelerini toplayacağımız vakitler geliyor.

7. Arena da maalesef yine insider lar arı gibi çalışıyor.. Dünkü haber gelmeden önce borsa düşerken arenanın yükselmesi bu haberi içerden öğrenen kişilerin olduğunu gösteriyor.. Şirket yönetimi maalesef şeffaf değil..

Sayfa 194/690 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •