Sayfa 195/716 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon
Arama sonucu : 5725 madde; 1,553 - 1,560 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Neyse, dediğin gibi sevgili maslak1,

günün güzel haberi otc ürünler...benim gördüğüm bazı onaylar 3-4 ay önce alınmış...acaba bu ürünler halihazırda eczane raflarında yer alıyor mu? yoksa ruhsatlar alınmış, 15-20 ürün olduğunda ürün portföyü olarak bir ürün karması olarak mı lanse edilir.

yani ben şuradayım...bu bilançoda çok az da olsa otc tarafından gelen bir gelir görecek miyiz? aslında bu tür ürünlerin özellikle pazalrlama/satış maliyetleri bilançoya çoktan yansıdı önceki çeyreklerde, artık gelir tarafına yansımasını görmeye başlar mıyız, bunu merak ediyorum şu an.

Bu bağlamda geçen burada ve twitter da sordum..apaclot un ilk satış rakamları gelemeye başladı mı diye...bunun da son çeyrek bilançosuna etkisini merak diyorum...10-15 milyon da olsa, az ya da çok bir etki görmemiz lazım son çeyrekte.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Neyse, dediğin gibi sevgili maslak1,

günün güzel haberi otc ürünler...benim gördüğüm bazı onaylar 3-4 ay önce alınmış...acaba bu ürünler halihazırda eczane raflarında yer alıyor mu? yoksa ruhsatlar alınmış, 15-20 ürün olduğunda ürün portföyü olarak bir ürün karması olarak mı lanse edilir.

yani ben şuradayım...bu bilançoda çok az da olsa otc tarafından gelen bir gelir görecek miyiz? aslında bu tür ürünlerin özellikle pazalrlama/satış maliyetleri bilançoya çoktan yansıdı önceki çeyreklerde, artık gelir tarafına yansımasını görmeye başlar mıyız, bunu merak ediyorum şu an.

Bu bağlamda geçen burada ve twitter da sordum..apaclot un ilk satış rakamları gelemeye başladı mı diye...bunun da son çeyrek bilançosuna etkisini merak diyorum...10-15 milyon da olsa, az ya da çok bir etki görmemiz lazım son çeyrekte.
    benim bilgime göre; OTC'de henüz 1 ürünü lanse ettiler: Sayın Seltek'in belirttiği ürün pazardadır:

https://www.deva.com.tr/tr/urunler_h...istele=Listele

Diğerleri de (ürün müdür arayışı), ürünlerin onay almış olması ve tek ürünle OTC olmayacağı dolaysıyla; haftalar ya da bir kaç ay içinde olabilir. topluca mümessil eğitimi yapıyor olmalılar (ya da yaptılar) ardından bir tanıtım kampanyası ile piyasa lansmanı gelir.. TR tarifindeki OTC ürünlerinin tanıtım süreci, ilaç ile FMCG yaklaşımı arasında yer alır. regülasyonu azdır ve firmalar biraz daha fmcg gibi hareket ederler (fiyat serbesttir, tanıtım kanalı ve dağıtım kanalı libere..)..

apaclot: eczacı ortaklar konu hakkında bilgi sahibidirler.. ürün, sadece kardiyolog reçetesinde yer alabiliyorsa (örn aile hekimi reçeteleyemiyorsa), hastane yakını eczaneler de bilgi verebilir.. belki mahalle eczanesi denen (hastane karlşısı ve avm ecz dışı) eczanelere de; reçete kardiyologdan çıksa bile; reçete gidiyor olabilir.

Q3 finansalları için bence en önemli konu: 9 Temmuzdaki zammın karlılığa etkisidir..

Q4 ise, hem adet satışların hem de mevcut zammın pozitif etkisini taşıyacaktır. zayıf ihtimalle de olsa bir zam gündemdedir (buna güvenerek pozisyon almayalım).. ola ki kurda tekrar sıçrama olursa zam ihtimali artar..

9 Temmuz zammının bize söylediği: Firmalar, fiyatını kontrol edemiyor; doğrudur ama devletin de mevzuata göre vermek zorunda olmadığı bir zam verdiğini gördük.. devletin de zam vermemek gibi bir durumu yoktur artık.. sektörde, bu malum bir konu idi ama işin ucunda devlet olunca, "kesin olur" şeklinde konuşmak mümkün olmuyor.. ancak, TRde ilaç firmalarının şu anda şöyle bir konforu var: fiyatlar zaten dünya fiyatlarına göre o kadar düşük ki, kur arttığında ilaçlara zam yapmamazlık gibi bir durum olamıyor.. oysa, örneğin, eurozonedaki bir ilaç firması için tersi geçerlidir.. kamu sağlık kuruluşunun bütçesi sıkıntıya girdiğinde ya da merkezi bütçeden transfer harcamasına tolerans olmadığında; devletin ilaç fiyatlarını düşürmesi bir risk unsurudur.. nitekim 2008 krizinde bu yer yer oldu (örn yunanistan)..

orta ve uzun vade için beklentilerim:
    1-biyoteknolojik ilaçlar lansmanı,
    2-ihracatta büyüme (uzun yıllar ortalaması cagr olarak güçlü çift hane olabilir)...
    3-ar-ge yatırımları artarak devam edecek (uzman sayısı artışı bunu gösteriyor)
    4-TRdeki büyüme, fiyat artışının getirdiği büyümenin önünde olur (yeni ürünler ve ürün karmasının pahalı ürünler lehine değilşmesi)

bedelsizden, firma satışına kadar bistteki yatırımcıyı ilgilendiren diğer tüm konularda tahmin yürütmem zordur.. ama ihtimal vardır tabi ki.. bir de inşası tamamlanmış yeni bir fabrikamız var. bakalım cirolara nasıl ve ne zaman etkileyecek.

3. Ara ara kariyer.net ten eleman ilanlarına bakarım. En az 40-50 ilan oluyor ve hemen her çeşit çalışan ilanı var. Çalışan sayısını yıl sonu faaliyet raporunda belirtiyorlar sanırım. Toplam çalışan sayısı 200-300 kişi aratabilir bu yıl, belki çıkanlar da vardır, net artış daha az olabilir tabi. Ama aranan eleman sayısının bu kadar çok olması olumlu bence.

En son raporlanan 2500 olduğuna göre, 2700-2800 arası bir toplam çalışan görebiliriz bu yıl sonu (öte yandan onkoloji, biyoteknoloji, otc gibi yeni iş alanları nedeniyle çalışan sayısının bu kadar artması da normal)

https://www.kariyer.net/is-ilanlari?...0A.s.&dym=true

Şirketler için en önemli kpi lardan biri çalışan başına cirodur, önümüzdeki yıllarda üst üste %100 ve üzeri büyüme rakamları görmemiz lazım. Rnf. ort %50 olsa, %100 üzeri büyümeler şirkete sınıf atlatır (2019 benzeri bir sıçrama bekliyorum).
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. Beklenti çok gerçekleşme yok,uyuz eşşek misali sadece kaşınıyor bir yere gitmesin diye çakmışlar kazığa....bist'te ennn kötü performans gösteren şirketlerden biri elbet gideceksin satan olursa tabiki HAS oğlan daha çok beklersin bizde bekleriz vakit çokkk bizlerde. UTANMALISINIZ halinizden

Alıntı Originally Posted by ugurkaptan Yazıyı Oku
    Az önce Gülseren hanım ve Mesut beye maille sorumu sordum. Pazartesi de telefonla arayacağım. Mantıklı bir açıklamalarının olmasını umud ediyorum.
    Gülseren Hanımla görüştüm. Patent 7.8.2019 tarihinde Ledezla marka ismiyle Saba nın ve 2019 yılı faaliyet raporunda apremilast etken madde üretimi Deva nın olduğunu söyledi. Aradaki bu iş mevzuata uygun yapılmış. Yani tam anlamıyla minareyi çalan kılıfı hazırlamış sözünü yerine getirmişler. Eğer maile de resmi cevap gelirse onu yazarım buraya.

6.  Alıntı Originally Posted by ugurkaptan Yazıyı Oku
    Gülseren Hanımla görüştüm. Patent 7.8.2019 tarihinde Ledezla marka ismiyle Saba nın ve 2019 yılı faaliyet raporunda apremilast etken madde üretimi Deva nın olduğunu söyledi. Aradaki bu iş mevzuata uygun yapılmış. Yani tam anlamıyla minareyi çalan kılıfı hazırlamış sözünü yerine getirmişler. Eğer maile de resmi cevap gelirse onu yazarım buraya.
    Bu mevzuların bu başlıktakiler dışında kimsenin umurunda olduğunu düşünmüyorum. Global ilaç pazarında üç numara olan eliquis in muadilini ürettik, ruhsat aldık, sgk ilaç listesine girdi....zerre tepki vermedi, ben de bu ilacın en az %20 etki etmesini beklerdim. Bilançoları takip etmekten başka yapacak bir şey yok.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu mevzuların bu başlıktakiler dışında kimsenin umurunda olduğunu düşünmüyorum. Global ilaç pazarında üç numara olan eliquis in muadilini ürettik, ruhsat aldık, sgk ilaç listesine girdi....zerre tepki vermedi, ben de bu ilacın en az %20 etki etmesini beklerdim. Bilançoları takip etmekten başka yapacak bir şey yok.

Forumu deva konusunda ansiklopedi gibi gördüğüm için bilgi ve belge paylaşıyorum.Bunu yaparken de bist fiyatlamasını etkileyip 3-5 tavan yapsın beklentim yoktur. Amacım Devayı tanımak, sabrımı güçlendirmek ve ortaklarımızla bilgi paylaşmak. Tabiki fiyatlamanın yukarlara çıkmasını isterim, ama bununda 1-2 olumlu haberle olacak en son şirketin Deva olduğunuda biliyorum. Yorumunuz için ben de el yükselteyim forum dışındakilerin apremilast tan bile haberi olmayabilir. Ama forumu okuyanlar Devayı kılcal damarlarına kadar (teşbihte hata olmaz) öğrenebiliyor. Buna katkı sunan tüm ortaklara teşekkürler.

8. Kervansaray hissesinin patronu 3 gün önce dolandiriciliktan hapse girdi ama hisse 2 gündür tavan.3 hafta evvel SPK ve borsada donen dümenler ile ilgili ilgili haberler çıktı ama borsa ralli yapıyor.Senetlerin büyük çoğunluğunda siyasiler ile yakın işbirliğinde olan çakallar var, saniyorum joleli de orkestra şefi. Ama bir zaman sonra bu piramit çökecek.Bunun Erdoğan yönetimde olduğu sürece olmayacağını tahmin ediyorum.

Sayfa 195/716 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •