Sayfa 197/1002 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 1,569 - 1,576 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Benim konuşmadan anladığım faiz + mevduattayken oluşan kur farkı. Faizi zaten alacaksın, üstüne bir de kur artışı olur ise aradaki farkı alacaksın.
    Detaylar gelsin öğreniriz.
    senin olaydan hiç haberin yok..bir de mucize formül diye hikaye anlatıyorsun!
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Kur 1 liraya gelebilir evet gelebilir. Keşke gelse dayu. Ek ders falan aylık 12-13 bin dolar maaş. Çoluk çocuğu ABD ye taşırım ben burada kirada devam ederim. Ne yani ayda 5 bin dolar üzerini onlara atsam krallar gibi yaşarlar. Burada kazanır parayı ezmeye yazın bende giderim ABD ye. Ulan super bu model agaaa))))))
    Mevcut şartlarda dünden beri doların reel değeri SIFIR bence.. 1 TL çok yazmışım.
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

3.  Alıntı Originally Posted by borsavizyon Yazıyı Oku
    soru şu fed faiz arttırırsa ne olur bu sistem çöp olmaz mı
    Bizim dolarla işimiz kalmadı artık hocam. FED falan hikaye vız gelir tıris gider. Hakladık oni. 19 yıldır bu sistem için hazırlık yapılıyor. Kitabı bile hazır yazıldı sistem meyvelerini verince çıkacak piyasaya.

4.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Arkadaş bak. sen hazineden çıkacak paraya odaklanıyorsun. Teori de öyle gözüküyor ama dolara talep azalacağı için pratikte hazineden para çıkmaz. Para kime gider kimden gelir bilemem. O kısmıyla ben ilgilenmiyorum.

Dışarıya döviz borçlanan, doğalgaz ihtiyacı dışında Türkiye'de hiç kimse 1 lira bile dolar tutmaz.

Senin bahsettiğin model sadece mevduat hesabını dövize çevirebilirsin olayı. Hazineden faiz + döviz kur farkı vermiyor.

Senin bahsettiğin 1970 yılındaki olay ise TR'ye ambargo var, Yurtdışından para gelmiyordu. Ancak yurtdışında çalışan Türk işçiler tarafından döviz gönderildi. Şimdi ise durum farklı, dünyada faiz eksi seviyelerde, TR de ise artı.

Bekleyip göreceğiz, ama birazcık mantıklı ol, Kurun şuanda değeri SIFIR dır.
    şimdi soru şu diyelim palanın elinde 100.000 dolar var bu doları %1 faiz ile vadeliye yatırmayıp bozdurup dövize endeksli mevduat açmasının ne faydası olacak (dolar kuru düşecekse faydası olur ) dolar yükselecekse ne faydası olur?
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    senin olaydan hiç haberin yok..bir de mucize formül diye hikaye anlatıyorsun!
    Sen 1970'e odaklanmışsın ama yılların şartlarında ambargo var. Piyasada döviz olmadığı için döviz çağrısı yapılıyor.
    Şimdi ise durum çok farklı, piyasada bol miktarda döviz var. ve ülkenin %70 i dolar pozisyonundaydı.
    Yastık altındakileri de piyasa sürecekler.

Neyse bir kaç sefer sen yanıldın, yine yanıltacağım seni.
    dolar en fazla 5 TL diyorum, bana göre şuanda değeri SIFIR. ama ihracat diye tutturmazlarsa dolar 5TL diyorum.

Şimdi ihracata dayalı büyüme hazırlıkları çöpe mi gitti?
    Hani çin modeli.
    Geçen hafta bu söylem vardı.

7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

* Kurdaki dalgalanmayı durdurarak, nispi bir istikrarı sağlamak için serbest piyasa ekonomi kuralları çerçevesinde yeni araçları devreye alıyoruz. Şimdi sizlere bu çerçevede önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni tedbirleri başlıklarıyla ifade etmek istiyorum.

* Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. İnsanlarımızın bankadaki TL varlığının mevduat kazancı, kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak.

* Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL’den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

yukarıda kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa diyor bir aylık mı bu 6 aylık mı 1 yıllık mı bu getiriyi nasıl hesaplayacaklar da yansıtacaklar mb. durur ay sonuna doğru satışa geçer müdahele eder doları hesaplanmaya son gün doları düşürür hop dolar düştü faiz getirin yok derler mi hesap işi çok karışık yav çıkamadım bu işin içinden. bankalar yine milleti tufaya getirir bir şekilde..

8.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    şimdi soru şu diyelim palanın elinde 100.000 dolar var bu doları %1 faiz ile vadeliye yatırmayıp bozdurup dövize endeksli mevduat açmasının ne faydası olacak (dolar kuru düşecekse faydası olur ) dolar yükselecekse ne faydası olur?
    Sistemin detaylarını tam bilmiyorum. Ama araştırdığım kadarıyla, TL faizini zaten alacaksın %15 cepte. Üstüne döviz kuru farkı oluşur ise döviz farkını alacaksın. Yani adam dolar ne kadar düşük olduğunda mevduata TL koyar ise o kadar kârda olacak.

Şayet bu şekildeyse detay gelmeden kesin bir şey diyemem, stopaj zaten düşürüldü. 100bin dolar adam şuan 10 dan bozdursa 1 milyon TL parası olacak. Bunu faize koyacak, %15 alacak. Dolar 11 lira olursa, 1 liralık kur farkını farkını alacak.

Buradaki risk şu... döviz 10 liradan 5 liraya düşerse, o hesap nanay...

Sayfa 197/1002 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •