Sayfa 199/1002 İlkİlk ... 99149189197198199200201209249299699 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 1,585 - 1,592 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Oyle bir sey yok
    Kur Mevduat faizinden fazla artarsa o zaman kur farkini alicaksin
    kur artisi mevduat faizinden az ise o zaman %15 olan faizini alip cekileceksin

Hepsini bir kenara birak gercek enflasyonun %70 80 oldugu bir ulkede kim parasini %15 faiz ile bankaya yatirir
    Bu olay anlik pozitif etki versede ilerleyen gunlerde negatif etkileri daha iyi anlasilir
    1970 lerden bahsediyorsunda ozamanki sartlarin ile suanki sartlarin ayni degil suanki sartlarin daha kotu

dun aksam bir link gondermistim 70lerde yapilan ile ilgili okuyabilirsin
    Nasıl ya? 1970 'de şartlar daha mı iyi bugünden? Nasıl ya? Ambargo var hemşerim, ülkede dolar yok. Bu olay o zaman bu yüzden yapıldı.
    Şuan dünyada bolca dolar var, ülkede de dolar var.. ülkenin %70 dolar da diyoruz...
    benim anladığım faiz + kur artışı. detaylar gelsin anlarız, şuan tam hakim değiliz konuya.

ama 1970'den daha kötüyüz demen biraz garip.. yazını tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim.
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

Doların düşeceğine inananlar için kârlı bir model, hadi diyelim dolar sabit olarak 12'de kaldı, o zaman faiz geliri neyse o olacak o da yüze 14 gibi bir şey, bu sistemde en karlı yatırm aracı bist olmalı ama onda da tersi bi hareket var. Kötü senaryoda ise doların 12 değil de 20 falan olması enflasyonu patlatır ki hali hazırda inanılmaz artışlar mevcut. Hasılı ya tutarsa mantığında bir sistem.
    Yazdıklarım kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir

Faiz düşer dolarda düşerse mevduata verilecek faizde düşer.
    Halk borsaya akın eder.
    Ama mb doları almak zorunda.hatta kurun düşmesine izin vermemeli.

İhracat yapamayız.yoksa Çin modeli oldu ithalat cenneti...

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

4. Abicim ben ekonomistim. Hemde dededen. Rahmetliye Keynes Osman derlerdi. Çok büyük ve mühim bir iktisatçıydı. Neden sözümü dinlemiyorsunuz. Yaşadık diyorum, taaa dedemin vaktiyle farkettiği sistemin açığını bugün kullanıyorlar. Yok böyle bir şey. Super ötesi. Gelsin bakayım o Bulgarlar yine. Sıra bizde totolarındaki donu alacaz donu. Dolara Euroya gerek yok. Bizim sistemimiz var.

Işıklar içinde uyu Keynes Osman.

5.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    kimse dolar meraklısı değil. parayı korumak için alıyorlardı. bunun önüne geçildi. alternatif sunuldu. çok da güzel oldu. ayrıca aşırı değerlenen bir kurdan bahsediyoruz. döviz alan yine alsın ama arz mı talep mi galip gelecek göreceğiz. ama artık döviz alımı riskli hale geldi.
    Bizim milletimiz iki yüzlü. Dolar aylık ve günlük bazda bollinger band'ını patlatıp geçti, dedim her türlü içeri alırlar.
    Sonra çevreme baktım işte dolardan şöyle kâr yaptık, dolardan böyle kâr yaptık, şunu yaptık bunu yaptık.

bak istisnasız bütün iş, aş çevresi herkes dolardan yaptığı kârı konuşuyordu.,
    Hiçte niyet parayı korumak değildi.

6. Bu yöntem doların artışını durduramazsa, enflasyon artmaya devam eder, mevduata dolar artışı kadar faiz ödemek için devlet para basar bi de buradan enflasyonu arttırıcı katkı gelir...sarmal... hoşgeldin hiperenflasyon...

7.  Alıntı Originally Posted by Der Lehrer Yazıyı Oku
    Doların düşeceğine inananlar için kârlı bir model, hadi diyelim dolar sabit olarak 12'de kaldı, o zaman faiz geliri neyse o olacak o da yüze 14 gibi bir şey, bu sistemde en karlı yatırm aracı bist olmalı ama onda da tersi bi hareket var. Kötü senaryoda ise doların 12 değil de 20 falan olması enflasyonu patlatır ki hali hazırda inanılmaz artışlar mevcut. Hasılı ya tutarsa mantığında bir sistem.
    Bistte temettü stopajı düşürdüler zaten. Paranın bist'e kayacağı aşikar. buradaki risk enflasyon olacak.
    Ama teori de mevduat oranı artar ise, enflasyon düşer.
    TL talep oluşturacağı için TCMB para basmak zorunda kalacak, bu da emisyonu tetikler.. yaşayıp göreceğiz.

8. geçen sene 85 tl olan şeker ( azot) gübresi şuan 550 tl..dolar mı bu hale getirdi yani..öyle olsa en fazla 150 olmalıydı

Sayfa 199/1002 İlkİlk ... 99149189197198199200201209249299699 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •