Benim bütün tayfa firesiz oy verdi.. Allaha çok şükür..![]()
Benim bütün tayfa firesiz oy verdi.. Allaha çok şükür..![]()
7 rakamı, tarih boyunca farklı alim ve bilim adamlarının ilgisini çekmiş ve onlara ilham vermiş bir sayıdır.
7 rakamının önemi, ilk çağlardan beri bilinmektedir. Antik Yunan filozoflarından Pitagoras, 7 rakamını kutsal saymış ve evrenin düzenini temsil ettiğini düşünmüştür. Pitagoras'a göre, 7 rakamı, 4 (dünyevi) ve 3 (göksel) rakamlarının toplamıdır ve bu nedenle mükemmel bir uyum içerir. Pitagoras'ın takipçileri olan pitagoralılar, 7 rakamını müzik, geometri ve astronomide kullanmışlardır.
7 rakamı, İslam dünyasında da önemli bir yere sahiptir. Kur'an'da 7 rakamı sıkça geçer ve pek çok anlam ifade eder. Örneğin, Kur'an'da yedi kat gökten, yedi kat yerden, yedi boğazdan ve yedi denizden bahsedilir. Ayrıca, Kur'an'ın ilk suresi olan Fatiha suresi yedi ayetten oluşur. İslam dünyasındaki ünlü bilim adamları da 7 rakamını çalışmalarında kullanmışlardır. Örneğin, Farabi (polimat), 7 rakamını mantık ve felsefe alanında kullanmıştır. Farabi'ye göre, 7 rakamı, insan zihninin işleyişini temsil eder ve insanın varlık sebebidir. Biruni (polimat), 7 rakamını astronomi ve matematik alanında kullanmıştır. Biruni, güneşin yüksekliğini ve hareketlerini hesaplamak için 7 rakamını temel almıştır.
7 rakamı, modern bilimde de önemli bir rol oynamıştır. Örneğin, Mendeleev (kimyager), periyodik tabloyu oluştururken 7 rakamını kullanmıştır. Mendeleev'e göre, elementlerin özellikleri 7'li gruplar halinde tekrarlanır. Einstein (fizikçi), izafiyet teorisini geliştirirken 7 rakamını kullanmıştır. Einstein'a göre, evrenin yapısını anlamak için 7 boyutlu bir uzay-zaman modeli gereklidir.
DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız
Selim bey kendi sandigima gidiyorum sonuçlar için.. Bakalım nasıl oluyor bu işler.. Gelecek seçimde de müşahit olacağım inşallah.. Tüm AKP li gençler gidiyormuş okullara.. Bizde sahip çıkalım..
En fazla dayak yerim..
Gorusuruz![]()
Sizle böyle olursunuz: :D
https://youtube.com/shorts/U5mv8oqslVs?feature=share
İyi günler sn Selym üstadım.
T-34 ü izleme fırsatı buldunuz mu?
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
Zamanında yapmayıp son güne bıraktığım, bu günlerde dayanan yumurtayı iliklerime kadar hissetmeme neden olan iş yüzünden film izlemiyorum.. İzlesem de zevk alamam. 5-6 Hazirana kadar böyle...
İşi son dakikaya bırakma hastalığı var bende
Hep böyleydim...ve sanırım bu şekilde öleceğim![]()
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
Allam yarabbim ya
https://www.instagram.com/reel/Csycz...JiY2I4NDBkZg==
Yer İmleri