Sayfa 20/157 İlkİlk ... 1018192021223070120 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 153 - 160 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1. FM Radyonun mucidi Edwin Howard Armstrong, Nikola Tesla için

Dünya bence Nikola Teslaânın hayalleri ve başarılarıyla aynı düzeyde olmak için uzun süre bekleyecektir.demiş.
    Dost dediğin düştüğünde yanında olan değil,kalkman için el uzatandır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

2. Tüm Uzun Vadeli Temettü Yatırımcılığı topiği sakinlerine iyi geceler dilerim.
    Dost dediğin düştüğünde yanında olan değil,kalkman için el uzatandır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

3. uzun vade için petkim biriktiren varmı ? biriktiren için soruyorum
    2 gündür düşüşte bugün temettüden sonra ""geçici de olsa" biraz daha düşüşe geçer (ise)
    ne kadardan almayı düşünürsünüz yada alım talimatınız var mı ?
    ben izlemedeyim kararsızım piyasa çok belirsiz

4. Herkese Selamlar,

Size uzun vadeli temettüsü büyüyen hisse yatırımcısının bir habere olan tepkisini piyasa ile karşılaştırmalı olarak yansıtmaya çalışacağım;

Piyasa; "Oleyyyyyy! Borsada yabancı payı rekora koşuyor. Yaşasınnnn!"

Uzun vadeli temettüsü büyüyen hisse yatırımcısı: "Şirketlerimiz tarafından yaratılan değerin daha büyük bir bölümü, sırf biz tasarruf edip yatırım yapamadığımız için, tasarruf edip yatırım yapan yabancıların cebine girecek. Bunun nesine sevineyim!"

Saygılar.
    Temettü emeklisi aday adayı.
    www.lattedenborsaya.com

Alıntı Originally Posted by temettü emeklisi Yazıyı Oku
    Herkese Selamlar,

Size uzun vadeli temettüsü büyüyen hisse yatırımcısının bir habere olan tepkisini piyasa ile karşılaştırmalı olarak yansıtmaya çalışacağım;

Piyasa; "Oleyyyyyy! Borsada yabancı payı rekora koşuyor. Yaşasınnnn!"

Uzun vadeli temettüsü büyüyen hisse yatırımcısı: "Şirketlerimiz tarafından yaratılan değerin daha büyük bir bölümü, sırf biz tasarruf edip yatırım yapamadığımız için, tasarruf edip yatırım yapan yabancıların cebine girecek. Bunun nesine sevineyim!"

Saygılar.
    güzel bir yaklaşım
    aslolan şirketin karlılığı ve değer artışıdır

yabancı ilgisi ''oleyyy'' denecek bir şey değil sadece bir gösterge olmalıdır, bizler için
    borsa yatırımcılar içindir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    öncelikle aleykum selam.

öncelikle göz boyama cumlesıne temettü içnide bedelsiz içinde katılmıyorum.
    Bedelsiz için gözünü boyamak derken temettü için aynı terimi kullanmıyorsunuz ne farkı var? önce bunu bir bana örnekle açıklarmısınız. Temettü dağıtan bir hissenin bedelsiz dağıtmış haliyle hesap yapın ne gibi bir değişiklik oluyor önce buna bakalım.

2.paragraf;
    Temettü ödemek kurumsal bir şirket göstergesi değildir, olamaz. Kurumsal bir şirket ayrı bir kategori iken temettü ödeyen şirket ayrı bir kategoridir. Kurumsallık ortak oldugumuz şirketin kalitesini gösterirken kurumsallıgın tanımı temettü ödemek değildir.

Kurumsal Şirket Nedir: İşleyiş süreçleri tek bir kişiye bağlı olmayan işletmelere kurumsal şirket denir. Kurumsal firmalarda yapılacak her iş önceden planlanmış, belirli kurallara, ilkelere veya kurum kültürüne bağlı olarak yapılır. Dolayısıyla her departmanın uzman bir yöneticisi veya çalışanları vardır. Çalışanlar neyi nasıl yapması gerektiğini önceden bilirler. Kurumsallaşmış şirketlerde personeller, tepedeki bir kişinin yönetimiyle değil, bağlı oldukları departmanın yönetimiyle çalışırlar. Bir kişinin eksikliği veya düşüncesi genel işleyişi değiştirmez.

Yani kurumsal bir şirket almak mantıklıdır lakın bunu belirleyeceğimiz şey yukardaki tanımdır temettü dağıtması değildir.

Temettü ödemek "eşit değildir" kurumsallık
    kurumsallık "eşit değildir" temettü ödemek

ikisi ayrı.

3.paragraf
    kar payı esirgeme veya esirgememe durumu bu neyi değiştiriyor ? yatırımcının kazancı aynı kar payı dagıtılmasada dagıtılsada şirket değeri içerdeki toplam parayı yansıtır. Şirket değerinin temettü sonrası düşürülmesinin sebebi nedir diye kendinize sordugunuzda kasadaki paranın eksilmesi cevabını alırsınız. yani temettü dağıtmasaydı zaten değeri otomatık olarak düşürülmeyeceği için kar payını nakıt olarak almanız veya almamanız sizi MAĞDUR etmez. Siz zaten o parayı portfoyunuzde görmekteseniz ha nakit olarak dağıtmış ha dağıtmamış.

4. paragraf. Burada herhangibirşey görmedim.

SOn paragraf.

Büyüme ve arge denklemin benden yana okey ancak temettü denklemine ekliyor olman zaten tüm tartısmalarımızın sebebi oluyor.
    Büyüme ve argeye bak ama dur birde dön temettüye bak demeniz
    bana niçin buna bakmalıyım sorusunu sormak zorunda kalıyorum ?

------------------------

Temettüye bakıyorum cunku kurumsal oluyor diyorsun yukarda tanımını yapıyorum kurumsallık göstergesi temettü ödemek değildir bak tanımına diyorum.

Temettü ödemek güven verir diyorsunuz. Temettü ödeyince ne değişiyor anlatın diyorum portfoyde birşey hissetmiyoruz aksıne vergi dezavantajı yaşıyoruz diyorum.

Temettü hissesi daha performanslıdır diyorsunuz. Bu teoriyi ıspatlayın hangi gerekçeler daha performans sağlattırıyor yatırımcı ek bir gelirmi elde etti ne olduda daha performanslı oldu diyorum bak işte froto diyorsunuz. bende froto bılancosu ve büyümesinden dolayı böyle diyorum. yok bak gerçekler boyle diyorsunuz. Ne yani büyümeye bakmayalım temettüye bakalım nasılsa kazanç garantimi diyorum. Ben bu sayfada sadece temettüye bakarım diyen bir tane adam görmedim diyorsunuz. Ama imma ettiğiniz şey tamda bu.

Hangimiz daha gerçekçiyiz... Hangimiz daha objektif bakabiliyoruz ?

BEN TEMETTÜ DÜŞMANI DEĞİLİM.

ONUMDE 2 ADET SEÇENEK OLSA

BİRİ %500 KAR EDİP %50 TEMETTÜ DAĞITAN ŞİRKET OLSA

BİRİ %400 KAR EDİP %0 TEMETTÜ DAĞITAN ŞİRKET OLSA

%500 KAR EDENİ ALIRIM. HALBUKI TEMETTÜ DAĞITIYOR DAGITSIN SIKINTI YOK BEN KARINA BAKIYORUM.
    erhan bey bedelsiz sermaye artımının dolaşımdaki payları artırmanın dışında hissedarlara hiçbir faydası yok

belki tek faydası bedelsiz sürecinde tahtada yaşanan spekülasyondur ? bu türkiye pay piyasasında böyle ancak batı borsalarında bedelsizin tahta hareketlerini pek etkilemediğini yabancı borsalarda yatırım yapan arkadaşlarımdan duyuyorum çünki merak edip sormuştum

bizim yerli yatırımcı bedelsizi sever bu psikolojiktir, (2yıl önce afyon tahtasında olduğu gibi) tahtaya yansır hacim oluşur bir süre hepsi bu,

fiziki olarak yatırımcıya bir faydası yoktur bedelsizin, hatta büyümeye giden kendi öz kaynaklarını kullanmak isteyen bedelli artırım yapmak isteyen bir şirket beni bu yatırım ve büyüme noktasında ikna ederse bedelli artırıma seve seve katılırım

temettü ödenen kağıdın tahta fiyatının düşmesi dağıtılan temettünün muhasebeleştirmede daima ödenmiş sermayeye nisbetle yapılıyor oluşudur sebebi budur, bedelli ve bedelsiz sermaye artımında para özsermayeden ödenmiş sermayeye aktarılır dolaşımdaki paylar artar ve tahta fiyatı bölünür , nakit temettüde de sermayeye eklenmesi gereken kardan ayrılan para sermayeye eklenmek yerine hissedarlara aktarılır bu nedenle tahta fiyatından bu rakam düşülür

muhasebede sermaye hesabı daima alacaklıdır şirket demek sermaye hesabı demektir bu muhasebede ana hesaptır,

evet temettü dağıtmayan şirketin temettü nispetinde tahta fiyatının artması düşünülür ancak borsada alınıp satılan speküle edilen kağıtta bu bizim kontrolümüzde olan bir durum değildir. bu artış gerçekleşir yada gerçekleşmeyebilir,

biz bu nedenle nakit temettümüzü alarak borsada işlem gören sermaye değerimizin erime riskine karşın cebimize elde edilen kardan ayrılan payı koymuş oluruz.

yani temettü dağıtmayan şirket kağıdının borsada işlem gören tahtasında değer artışı garanti değildir ancak nakit temettü cebimizedir ve reeldir

saygılar
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

7. 1. Paragraf dogru fakat benzer sey temettu icinde gecerli temettu dagitilinca bunun yatirimciya faydasi ne ?

2. Bedelsizin tahta uzerindeki pozitif hareketi bir sacmalik ve maniplasyondan ibarettir yukselis gecicidir.

Diger soylediklerinize katiliyorum.

Nakit temettu dagitilmasaydi bir kisim lot satarakta parani reale cebine atabiliyorsun bunun icin nakit temettuye gerek yok ki?
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. Bana bir senaryo ciz

X hissesi yuzde 10 temettu dagit diger x hissesinden hic temettu dagitma bu sirketlerin tum bilancolari ve karliliklari ayni olsun. Biri 2 kere temettu dagitsin her yil yuzde 10

Senin bu iki hisse arasindaki bekledigin fiyat hareketini ve hisselerin piyasa degerinin 2 yil sonunda ne olmasi gerektigini ve yatirimcinin ne kazandiginin senaryosunu hesapla

İki sirket arasinda 2 yil sonunda kazanilan paranin esit cikmasi lazim tabi alinan temettu ile lot arttirmak sarti ile hic vergi ve komisyon odemedigimiz sekilde hesaplarsan

Brnim merak ettigim siz benimle ayni sonuca ulasabiliyormusunuz

Ulasamoyorsaniz neden 2 yilda iki hisse arasinda ne gibi bir sey oluyor da temettu dagitan daha fazla kazandirabiliyor mesela ?
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 20/157 İlkİlk ... 1018192021223070120 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •