26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Ha bu arada Japonyanın yeni başbakanı bir kadın, Margaret Thatcher'in öğrencisi. USDJPY yukarı yönde zıplayarak yani değer kaybederek tepkisini verdi. Düşük JPY borsalar için olumlu çünkü carry trade devreye giriyor.
Soros gibi bir efsaneyle aynı ortamda olmak bile büyük olay TH hocam, gerçi sevmeyeni de çok. Politik görüşü ve faaliyetlerine şüpheyle yaklaşılması şaşırtıcı değil. Ben finansal kariyeri bakımından takip ve takdir ediyorum sadece.
Japon şirketleri gerçekten çok kıymetli ama hak ettikleri değerlere ulaştı mı, araştırmak lazım?
Adamlar sayısız dünya markası yaratmış. Casio benim favorim, başka saat ve elektronik markaları var, hepsi kendilerini kanıtladı.
Kubota, Hitachi, Komatsu, toyota, Honda, Mitsubishi, Fujitsu gibi markaların büyüklüğünü anlayabilmek için farklı ülkelere gidip gözlemlemek lazım. Gerçekten çok prestijli firmalar ve ürünler söz konusu.
Dünyayı yönlendiren ABD piyasalarında şirket birleşmeleri ve satın almalar canlılığını koruyor. Bunun birkaç nedenden dolayı önemli bir gösterge olduğuna inanıyorum.
S&P500'ü takip için kullandığım temel analiz sınıfına girebilecek basit sistem ilk defa, son 10 günden beri aşırılığa işaret ederek zıt yönde hareket sergiledi.
Hocam, yıllık küresel şirket birleşmelerke satın ALMALARIN (M&A) ortalama parasal hacmi 3.5 trilyon dolardır. Bu yıl küresel M&A aktivitesi geçen yıla oranla %28 artış gösterdi yılın ilk 7 ayında ve 2.6 trilyon dolar oldu. Yılı 4-4 5 trilyon dolar aralığında kapatacağız gibi duruyor. Bu piyasa çok canlı ve dinamik.
Küresel M&A hacminin yarıdan fazlası ABD piyasasında ve şirketlerinde oluyor.
Yer İmleri