Artan

12,76 10 18:10
33,02 9.99 18:10
23,12 9.99 18:10
141,00 9.98 18:10
46,08 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

17,19 -10 18:10
36,18 -10 18:10
272,25 -10 18:10
12,16 -9.99 18:10
74,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.805.446.028,00 18:10
14.223.544.334,65 18:10
14.085.110.567,02 18:10
9.446.543.575,46 18:10
9.349.972.073,95 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 200/928 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300700 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,593 - 1,600 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Eragon61 Yazıyı Oku
    Bugün hsyf satışı versek para çarşamba(t+2) hesaba geçer mi? Malum çarşamba yarım gün, bilgisi olan var mı?
    Biraz geç oldu ama bundan sonrası için bilgi vereyim. Yarım günlerde 09;45'e kadar emirlerin verilmesi gerekiyor, mesai bitmeden de bu işlemler sonuçlandırılıyor. Dolayısıyla sizin daha önce verdiğiniz emir yarın öğlene kadar sonuçlandırılacak, yarım gün diye günden sayılmaması gibi bir uygulama yok, iş günü gibi muamele görür, sadece talep ve takas saatleri değişiktir.

Ancak işlemin geç gerçekleşip, PPF almak istediğinde emir saatini kaçırabilirsiniz, tatil boyunca paranızın boşta kalma riski var dolayısıyla.

Örnek;

https://www.hsbc.com.tr/popup/fon-saatleri-alis

...yarım günlerde 08:45-11:30) yapılabilmektedir. Yatırım hesaplarından, HSBC dışı yatırım fonları için 13:30'dan sonra alım emri verilememektedir.

https://www.vakifbank.com.tr/tefas-f...px?pageID=1221

Carsamba gecmez parasi onu soruyor hsyf
     Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Biraz geç oldu ama bundan sonrası için bilgi vereyim. Yarım günlerde 09;45'e kadar emirlerin verilmesi gerekiyor, mesai bitmeden de bu işlemler sonuçlandırılıyor. Dolayısıyla sizin daha önce verdiğiniz emir yarın öğlene kadar sonuçlandırılacak, yarım gün diye günden sayılmaması gibi bir uygulama yok, iş günü gibi muamele görür, sadece talep ve takas saatleri değişiktir.

Ancak işlemin geç gerçekleşip, PPF almak istediğinde emir saatini kaçırabilirsiniz, tatil boyunca paranızın boşta kalma riski var dolayısıyla.

Örnek;

https://www.hsbc.com.tr/popup/fon-saatleri-alis

...yarım günlerde 08:45-11:30) yapılabilmektedir. Yatırım hesaplarından, HSBC dışı yatırım fonları için 13:30'dan sonra alım emri verilememektedir.

https://www.vakifbank.com.tr/tefas-f...px?pageID=1221
    M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    “Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır.”

3.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    OSD mevduat karşılığı 22.4% gelmiş.
    Açıkta ufak bir param var.
    Buraya park etmek iyi olur mu ki?
    Son aylarda getiri stabil.
    Sadece satışta bir gün valör var.
    Mevduat faizlerini de bilmiyoruz ki.
    Var mı %20 mevduat faizi?
    Merkez Bankası başkanı değişti gün bir günde -%1.10 düştü. Risk yok değil Cds ler düşerse getirisi iyi oluyor.

Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Merkez Bankası başkanı değişti gün bir günde -%1.10 düştü. Risk yok değil Cds ler düşerse getirisi iyi oluyor.
    Dostum çok sağ ol.
    Ben de o çukurları çözememiştim.
    Demek ki eurobond da var portföyde.
    Öyleyse kısa sürede toparlar.
    Zaten toparlamış gibi.
    Mevduata alternatif tutacağım.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

5. Elimdeki hsyfler bugün tam anlamı ile çökmüş. Bendekilerin ortalaması 0.05, endeks 0.95 Dün tuhaf bir gün olmuş. Bankalarda ayrışma olmaya başladığında umarım ayak uydururlar , aksi halde endekse nazaran ağır dayak yerler.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Elimdeki hsyfler bugün tam anlamı ile çökmüş. Bendekilerin ortalaması 0.05, endeks 0.95 Dün tuhaf bir gün olmuş.
    Üstad senin bilgin yanında bizimkisi devede kulak.
    Ama bir şey eklemek isterim.
    Endeksi Ereğli, Bim ve Kardemir ile götürüyorlar.
    Gerisinde performans mafiş...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

7.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Estagfurullah hocam bir şey bildiğim yok. Haklısınız. Tuhaftan kastım biraz da o idi aslında. Endekste ağırlığı çok olan hisselere bağlı bir hareket oldu muhtemelen. Ama önümüzdeki dönemde portföy dönüşümleri olması gereken bir döneme giriyor olabiliriz.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Osd mevzu'nda da nacizane şunu söyleyebilirim. Eğer uzun vade taşınacaksa, osd+ppz'den oluşan bir sepetin mevduatı sürekli geçebileceğini düşünüyorum ben şahsen taşıdıkları enstrümanlar açısından.
    ppz'nin başarısı daha çok cok cüzi ve uygun yönetim ucretinden kaynaklanıyor, o yüzden sürdürülebilri olma ihtimali çok yüksek.
    Ama osd'yi tek başına taşımak, olası ödenmeyen özel sektör tahvilleri olduğunda kısa vadeli can sıkabilir, portföy stabilitesine zarar verebilir.
    Ama ben bu ikisinin ortalamasının günlükten gelen bileşik etkisi ve, piyasa faizi üstünde özel sektör tahvilleri ile mevduatı yıllık 2-3 puan geçebileceğini düşünüyorum.

Benim portföyümde %40'lık ağırlık faiz bazlı defansiflerden oluşuyor. Bu faiz bazlı daha defansif dörtlü sepetimde bu ikisini taşıyorum ben. Diğer ikisi bir miktar daha sert.

Sayfa 200/928 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300700 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •