Aynı düşünceye sahipken nasıl böyle bir polemiğe giriyoruz anlamış değilim. Yazdığım yazı da açaklaması çok net. Evet yıllardır reklam vermediği bir gerçek. En son hatırladığım kenan doğulunun seslendirdiği yaşam pınarım reklamıydı. Yıllardır reklam vermeden en pahalı suyu sattığı da bir gerçek. 50 ml Sırma su 25 kuruşa satılırken pınar su 75 kuruştu. Ve bu durum normal şartlarda yani başka birisinin sahipliğinde bir şirket için iyi birşeydir. Ama bu reklam gideri olmadığı anlamına gelmez böyle bir iddiam yok. Böyle birşey yazmadım. Şirketin sürekli zarar etmesinin sebebinin de bu tarz hayali giderler olduğunu düşünüyorum ve bunu yıllardır bu sayfada yazıyorum. Ve elbette senin benim için altın yumurtlamıyor bu tavuk. Senin benim hisse satmam da kimse için birşey ifade etmez. Şirketin içini kim boşaltıyorsa onun için söylüyorum.
2017 de yazmıştım. Erikli ile mukayese etmiştim pınar suyu kendimce. Erikli 2016 yılında iso 500 listesine girerken 63 ml kar beyan etmişti. Cirosu da pınarsudan biraz fazla idi. Sonraki yıllarda da listeye girse de kar rakamını gizli tutmuş. Ben pınar suyun da yaklaşık olarak erikliye yakın rakamlarda kar ettiğini ama bunu hayali giderler sebebiyle bilançoda göremediğimizi düşünüyorum.Bence iki şirket arasındaki tek fark birisinin halka açık olması.
Bunları yazmakla kimin nasıl vebalini almış oluyorum.
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri