Sayfa 202/394 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302 ... SonSon
Arama sonucu : 3151 madde; 1,609 - 1,616 arası.

Konu: AYEN - Ayen Enerji

1.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Ayrıca ben 2014 e göre 2 kat artmış bir elektrik üretimi göremiyorum
    Arkadaş rakamlarla Ayen in 2014 toplam kwh elektrik üretimi neymiş,2018 de ne olmuş bizimle paylaşırsa bizde öğrenmiş oluruz
    Ayen in elektrik üretiminin nasıl 2 katına çıktığını görmüş oluruz...

saygılar/başarılar
    Maddelerde açıkça belirttim, YAMULA-OSTİM ve 2012 öncesi santralleri hesaba katmadım çünkü yamulanın 1,5 $ cente elektriği satması açıkçası çok önemli değil, tamam bir katkıdır kabul ama bunu ben baştan 0 kabul ederek aslında hesabın olumlu tarafından yontuyorum.

Benim hesabım
    2014 yılında YEKDEM ve Arnavutluk santrallerinin yaptığı üretim ve satış ne kadarmış
    2018 yılında YEKDEM ve Arnavutluk santrallerinin yaptığı üretim ve satış ne kadarmış

Ben bunu hesapladım, yamula 2013 yılında 479.000 üretmiş 2018'de 235.000 üretmiş tamam da üretmediği kısım zaten devlet garantisinde isterse hiç yağmasın, bakın bu tür yap işlet devret santrallerinden gelecek gelir ile yekdem gelirini birbirine karıştırırsak hiç hesap yapamayız, hesabın olmadığı yerde de kazanç olmaz olursa da adı kumardır.

Sonuç olarak varsa bir eleştiriniz lütfen siz de bir tablo yapın inanın 2 saat civarı sürdü öyle günler alan bir şey değil zaten 2 sene için 1 bilançoya bakıyorsunuz. Tabloda veri hatası olabilir hatadan münezzeh kul yok buyrun düzeltin ama yalancılıkla ne ben sizi itham ettim, ne de siz ben itham edin.

2. Hatırlarsan geçen sene de Ak Enerji başlığında bu tür paylaşımlar yapmışdın...
    Ben seni sıkıştırınca "daha da gelmem bu başlığa" deyip küsüp gitmişdin...
    Gene küsecekmisin merak ediyorum?

Önce faaliyet rap göre hesap...
    2014 yıl sonunda 907 milyon kwh elektrik üretimi olmuş Ayen in
    2018/9 aylık 811 milyon kwh elektrik üretimi olmuş
    Ben ortada 2 kat artan bir üretim göremiyorum

Şimdi size göre...
    Tamam Yamula+Ostim i çıkaralım her iki yıldan da
    2014 yılında Yamula ve Ostim hariç 907-296-158=453 milyon kwh
    2018/9 ayında Yamula ve Ostim hariç 811-174=637 milyon kwh üretim olmuş

Gene 2 katı üretim yok

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3. Ama üretilen elektiriğin kalitesi artmıştır...
    Ne demek üretilen elektiriğin kalitesi?
    Neyi kast ediyorum?
    Hemen tamamı Yekdem e dönmüştür...
    Toplam üretim içinde Yamula nın payı düşmüş kendi santrallerinin payı artmıştır vs vs

Rakamların keyfe keder yorumlanmasına/çarpıtılmasına/eğilip bükülmesine asla tahammülüm yok...
    Buna bu başlıkta müsade etmem ona göre...

saygılar/başarılar

4. Sn Tengri paylaşımlar için teşekkürler

5. Tabloda hangi santralin ne kadar ürettiği mevcut, tablonun üst başlığında da sadece YEKDEM hesaplanmıştır yazılmıştır.
    Tüm üretimi şu oldu demiyorum çünkü doğalgaz santrali çok üretir ama kar marjı dardır, yine yamula özel anlaşma ile satıyor devlete ordaki miktar da cüzi dolayısıyla onları karıştırmadım.

Tüm bunları açık açık yazdım okuduğunuzu anlamıyor olmanız benim sorunum değil.

6. pic upload site

2014 453
    2018 845

4/3 ile çarpılmıştır 3 aylık olduğu için olarak da açıkça ifade etmişim benim vicdanım rahat.

7. Bir anket başlattım
    Katılımınızı bekliyorum

saygılar/başarılar

http://www.hisse.net/topluluk/showth...22#post3139422

8. 2018 9 ayda yakaladığı ciro ve brüt kar marjı artışını koruyabilirse takibe değer.Sene sonu bilançosunu kar ile kapatacağını düşünüyorum.Olumsuz yanları :sektörün genel sorunu olan yüksek borçluluk, döviz kuruna duyarlılık ve bir sene önce operasyon yemesi.

Sayfa 202/394 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •