Herkese merhaba bende aranıza katıldım.
BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese merhaba bende aranıza katıldım.
BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
takas.jpg
Arkadaşlar yukarıya eklediğim takas analiz screenshot'u görünüyor mu bilmiyorum ama buraya da özet geçeyim.
1 Nisan 2020 - 18 Mayıs 2020 Takas analizi:
Satıcı:
Citibank -18.723.650
Alıcılar:
Deutche +4.275.920
İş Yatırım +2.470.548
Akbank +1.549.239
Teb Yatırım +1.344.517
Yapı Kredi +1.180.320
Ak Yatırım +1.082.953
Geri kalan işlemler 1 milyon lot altında aracı kurumlara paylaşılmış. Kabaca 19 milyon lot satışın 11 milyon lotu 6 aracı kurum tarafından paylaşılmış. Geriye kalan 8 milyon lot diğer aracı kurumları tarafından karşılanmış.
Dünyaları sattılar, bitiremediler.
Şimdi bize ne lazım? Bir babayiğit olur, hayırsever bir iş adamı olur geriye kalan satışları karşılayıp fiyatı 19'lu seviyelere çekerse büyük sevaba girer. Hayır duamızı alır.
ah keşke şöyle yuklü 7 haneli bir özel emir geçse iyi olurdu.
Fiyat neden yukarı cıksın. 50 kurus cıkması demek fon satısı üzerine ky nınde satısı demek. Ky hammal olmalı sırasını beklemeli. Fiyatın düşmesi fon satısına ortak hammal ky demek karsılayann yükünn azalması demek. Hemde ucuzdan fonsan mal almak demek.
Oyüzden zamanı var bence bakalım umarım biran evvel satıs biter iyi olur
Ancak şok bir haberle hem fonu hem ky den gelecek satısı durdurr. O şok haberde gelmezse böyle devam eder gibi
Mesele şu mallar Yazıcı ailesinden Özilhan ailesine geçecek. Aghol birleşmesinden önce Yazıcı ailesinin grupta ağırlığı varken birleşmeyle eşitlik sağlandı. Holding'te kontrol Özilhan'a geçti. Aynısı Efes'te oluyor.
Yazdıklarının gerçeklerle hiçbir alakası yok.
Efes'in yönetimi %43 pay sahibi olan AG Anadolu Grubu Holding A.Ş.'ye ait. AGHOL ise Yazıcı ve Özilhan ailelerinin müşterek yönetiminde olan Ag Sinai Yatirim Ve Yönetim A.Ş. tarafından yönetiliyor.
Bugün yapılan 10 milyon lotluk işlemle hiçbir şirketin yönetimi değişmez. Hayal kurma.
Dersen ki "patronlar, büyük ortaklar yurtdışı hesaplarından alış/satış yapıyorlar" o ayrı konu. Adam ticaretini yapıyor olabilir, fiyatı baskılıyor olabilir, yurtdışındaki malı Türkiye'ye çekerken büyük satış dalgası gösterip elindeki malı artırıyor olabilir. Bunların hepsi olabilir ama kusura bakma da bugün yapılan işlem hacmiyle şirketlerin yönetiminin değişmesi imkansız.
Yer İmleri