Sayfa 203/1002 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Altının zamanı geliyor muydu?

9 aydır ons altın düşüyor malumunuz. Çok sevdiğim tamam mı, devam mı noktalarından birine daha gelmiş buluyoruz. geçen yıl sonundaki fake çıkıştan sonra kırılıma bu kadar yaklaşmamıştık. Bence bu defa düşüş trendi kırılacak, en azından yatay bir banda gireceğiz, belki sonra da yükseliş trendi başlar. Altın Fonu yatırımcısı arkadaşların takip etmesi gereken kritik seviyeler 1730'lar. Burası kırılmadıkça yukarıdaki senaryom geçerli. Kırılırsa maalesef düşüş trendi devam eder ve 1600'lere yolculuk görünür. yukarı tarafta da 100 günlük ortalama olan 1800-1830 aralığı önem kazanıyor. Buralara çarpıp biraz geri çekilmelerle önümüzdeki 1-2 ayı yatayda geçirebiliriz. Ama dönüş için güçlü bir sinyal almış oluruz.

An itibariyle 100 günlük ortalama üzerindeyiz, Kasım ayından beri altındaydık, hayırlı olsun. Şimdi hızlıca 1850'lere deyip, sonra tekrar 1800'ler teyit beklenebilir. Ondan sonra hedef 200 günlük ortalama üstüne atmak olur.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    11 mayıs öğleden önce alış girerseniz o fon 12 mayıs günü hesabınıza girer.
    12 Mayıs bayramın ilk günü ya üstadım, ondan sordum.

3.  Alıntı Originally Posted by magus Yazıyı Oku
    12 Mayıs bayramın ilk günü ya üstadım, ondan sordum.
    Arefe değilmi.İlk gün değil.
    Yarım gün.
    O yüzden 12'sinde geçer hesaba.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Arefe değilmi.İlk gün değil.
    Yarım gün.
    O yüzden 12'sinde geçer hesaba.
    haklısınız, benim takvimde 12 Mayıs'ı gösteriyordu ilk gün olarak, o yüzden karışıklık oldu. teşekkür ederim. peki o zaman soruyu tekrar sorayım. 12 Mayıs öğleden önce emri girsem nolur?

5.  Alıntı Originally Posted by magus Yazıyı Oku
    haklısınız, benim takvimde 12 Mayıs'ı gösteriyordu ilk gün olarak, o yüzden karışıklık oldu. teşekkür ederim. peki o zaman soruyu tekrar sorayım. 12 Mayıs öğleden önce emri girsem nolur?
    Yarım günlerde bazı bankalar 10 yada 10.30'a kadar verilen emirleri öğleden önce verilmiş sayıyorlar. 10.30 sonrası öğleden sonra verilmiş gibi işlem görüyor.
    10.30'a kadar verirseniz.12 Mayıs kapanış fiyatıyla 17 Mayıs öğleden sonra girer hesaba.
    Ama döviz fonlarında MB yarım günde kur açıklamayacağından, fonun değeri bir gün önceki MB kuruna göre hesaplanacak.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yarım günlerde bazı bankalar 10 yada 10.30'a kadar verilen emirleri öğleden önce verilmiş sayıyorlar. 10.30 sonrası öğleden sonra verilmiş gibi işlem görüyor.
    10.30'a kadar verirseniz.12 Mayıs kapanış fiyatıyla 17 Mayıs öğleden sonra girer hesaba.
    Ama döviz fonlarında MB yarım günde kur açıklamayacağından, fonun değeri bir gün önceki MB kuruna göre hesaplanacak.
    çok teşekkürler üstadım.

7. Cok basarılı BES fonu yoneticileriniz varmıs syn tradestop. Yeni girecekler, hatta degistirmek isteyenler icin bile guzel bir secenek.

8.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Reklam olmasın, benim bes portföyümdeki fonların 1 yıllık getirileri;

Keh hisse fonu : % + 105.98
    Kef altın fonu: % + 22.71
    Kes döviz fonu: % + 24.99
    Kea devlet katkısı fonu: % + 18.23

Ben bes fonlarımın performansından şahsen memnunum. Keh fonu Qinvest yönetiyor. Kef'i kt pörtföy, kes ve kea'yı albaraka portföy.

%25 Devlet katkısı fonu getirisi de %18 fena değil.

Ilk 5 yil yönetim gider kesintisi olabiliyor, 5. Yıldan sonra iade geliyor. Giriş aidati ertelenebiliyor, sistemde 5 yıl çıkılmaz ise bu ertelenen aidat alınmıyor. 56 yaşına kadar beklenirse, stopaj avantajı, devlet katkısı % 100ünün hakedilmesi vs gibi durumlar var.

Fon dağılımı ve şirket seçimi önemli, bazı emeklilik şirketleri, fonları farklı portföy yönetim şirketlerine yönettiriyor. Tefas fonlarındaki gibi bu durum iyi incelenmeli.

Yakinda Befas sistemi de devreye girecek, Bes yatırımcıları kendi şirketleri dışındaki fonları da alabilecek.
    Hocam tebrik ederim muazzam örnek tam aradığım olay befas iyi o zaman her bes fonunu alabileceğiz sadece kurumun sürdüğü fonlara kalmayacağız allianzda açmayı düşünüyorum katılım besi görünce katılım açayım olmadı

Sayfa 203/1002 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •