Forum şenlenmiş. Son günlerde çok yazılıp çizilmeye başlanmış ya hadi hayırlısı bakalım.
Biri grafikleri çizer, buralardan alırsam 2 ye kadar basarlar der. Sanki 2 den alsa 1,70 e basamaz. O zaman buradan al ki 2 den aşağı düşmesin. Ha bir de bu kadar basacak kadar çok alıyorsan ve spekle anlaşmalı değilsen ne yürek varmış sende be…
Birisi sanki borsamız al-tut borsası ve hissede istikrarlı yükseliş var da al-sat, sat-al yapanlara atar yapar. Çok şey bildiğini söyler ama hiçbir şey de açıklamaz. Hep aynı şeyleri tekrarlar, eleştirene atarın kralını yapar.
Birisi de İzmir ve çevresindeki bütün yatırımları açıklardı bir dönem. Bütün heryere biz satacağız ya çimentoyu. Değerleme hikayeleri de muhteşemdi. İhracat rakamlarını da yazmıştı. Eskiler işe yaramadı, nasıl olsa şirketle arası iyi. İhracatları yaptığımız ülkelerde varsa inşaaatlar, ihaleler, gelişmeler onları paylaşsın şimdi. Onlara satarız. Bari onlara sevinelim, ümitlerimiz solmasın.
Bu hissede ne mantık, ne analiz tam çalışmıyor.
Ben de 7-8 ay öncesine kadar işlem yapmadan bekliyordum. Ama ucuz ve sağlam hisseler çoğalınca geçiş yaptım. Bu ay içinde sattığım hisse kadar alarak yerine koydum. Bir o kadar daha alacak para kaldı. Onu da bekletiyorum. Çünkü Bedelliyi ben hala olasılık olarak bekliyorum. Ama bedelli olmazsa ve madem forumda yazılanlara göre çoğunluk tek lot satmadan bekliyorsa ve hatta onlar da artırıyorsa böylesine sığ hissede bu sattığımızdan fazlasını kimden almış olacağız.
Yoksa yine taşıtmak için mi veriyorlar…
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri