Sayfa 206/302 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256 ... SonSon
Arama sonucu : 2413 madde; 1,641 - 1,648 arası.

Konu: BFREN - Bosch Fren Sistemleri

--bir de tupraş bedelsiz süreci ile kıyaslayanlar var...

--dolar bazında son 5 yılın ortalaması...

ciro 18 milyar...
    brüt kar..1.52 milyar..
    net kar:0.7 milyar...

piyasa değeri 8 milyar....

--oalağan değerlerin bir iki tık altında sayılır....

2.  Alıntı Originally Posted by doctrine Yazıyı Oku
    Bfren yatırımcılarına hayırlı olsun..

Bende Bfren yok ancak aynı guruptan hisse var..

Öncelikle bedelsiz gurubu hisselere FK değerlerine bakıp değerlendirme yapan arkadaşlar yanılgı içinde olduklarını aylar içinde tecrübe edip öğreneceklerdir.

Bedelsiz oranını düşük bulup önemsizleştirme çabalarının boş olduğunu ilk başta onlar farkedeceklerdir..Evet oran daha yüksek olsa elbettte daha güçlü fırtına yaratacağına kuşku olmazdı..

karton kadar güçlü bir depar yaratmayabilir ama çok değerli, çok iyi kazanç sağlayacağına eminim...

son yıllarda borsaya giren ve daha önceki bedelsiz düğünlerini yaşamayan arkadaşlar her bedelsizin aynı değerde olmadığını yine öğreneceklerdir..

Sosyal medyada iki gündür değerli ve değersiz bedelsiz kriterleri konuşuluyor ve aslında bilinen bir konu, ama yine hatırlatayım..
    -hissenin sığ olması malın toplu halde olması, dolaşımdaki hisse sayısının az olması ilk kriter..
    -uzun süredir bedelsiz vermemesi
    -fiyatının haliyle yüksek olması

kıyaslamalı örnekler verirsek, 2016 yılında Gody bedelsizinde (elimde tek ve yüklü miktarda gudy vardı) ve sonraki yıllarda malum 2010 yılında krton bedelsizinde birinde ortada dağınık milyonlarca lot var fiyat 65 lira yani fiyat düşük ve açılmdan sonra bir kat gidip yani üç gün yüzde 20 marjda üç tavan sonra bozulup tepetaklak olması...
    kartonda ise arada tavan bozulmaları olsa da on kat kazandırıp sanırım 40 kez tavan olması gibi...

karton bedelsizi açılandığı zaman az oran açıklamış diyen keşke bedelli olsaydı diyen sadece bir iki gün tavan olur diyende oldu ama bu bir piyangodur, talih kuşu kondu yazan da oldu hatta çok isabetli olarak on kat kazandırır yazanda olmuştu..

Bende yok o yüzden rahat yazıyorum fiyatın nereye kadar gideceğini kestirmek çok güç ama 15 in altında olmayacağı benim için kesin neredeyse 20 ye kadar giderse de şaşırmam..çok sayıda tavan olacağı gibi sonraki aşamalarda bir kaç kez devre keseceği kuşku götürmez..Büyüye kapılıp o fiyatlardan alacaklara şimdiden sabır dilerim...

Sonuçta bedelsiz olayı katmerli bir spekülasyondur..

diğer b. gurubu hisseler de bundan payını alacaktır.

diğer değerli bedelsiz hareketlerinde olduğu gibi ilk tavan bozulmasında açıkçılar gelip yazılarını yazacak etkileşim sağlayacaklardır..
    Sn doctrine teşekkürler, görüş ve düşünceleriniz çok onemli saygılar 👍
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

3. sn ft_2
    yıllardan beri bu hisseyi taşıyan 3-5 lotu olan insanlar var ve bu arkadaşlar bu heyecanı yaşasınlar 3-5 lira kazansınlar.
    Bu arkadaşlar rüzgara göre hedef fiyat belirleyecekler ve satacaklar zamanı gelince..
    Elbette zirve fiyatlrdan atlayan da olacaktır ve tahminim odurdur ki son yıllarda girenler zaten fiyatı pahalı buldukları için alamayacaklardır.
    Eskiler ve paralı olanlar zaten temkinli yaklaşacaklardır.

Bu yaşanacaklar silsilesi büyük spekler arasında olacaktır ve onların bazıları kazanıp bazıları kaybedecektir. Hem borsanın olağan seyrinde bile para kazanıp kaybeden olmuyor mu? 1400 den 8400 e yükselen borsada para kaybedenleri bile gördüm..

Hatta cuma haberinden sonra kolakasyona sahip speklerin bfren yoğunluklu olmak üzere diğer değerli Bedel. grubu hisselere dahil binlerce lot alış girdiğini ve gireceğini rahat söyleyebilirim. zirve rakamları .tavanları ,devre kesmeleri onların savaşı belirleyecektir.

Şimdi sorum şu; bedelsiz kararını açıklayan şirket mi suçlu?, elinde üç beş lot lot veya 50 lot olan yatırımcı mı suçlu? veya kim?

karton bedelsizinde kararın ertesi gününde yani 17. 10.2010 da saat 21.49 da yazınız vardı. buraya atamıyorum ama şöyleydi;
    FK 25 PD 4.48 ....diye başlayan sonra olumsuz luk devam eden
    ama hisse 6 kat arttı bazı insanlar ev aldı bazıları zengin bile olmuştur. sonrası zaten malum.

bottom line borsada hep kazanan ve kaybedenler olacaktır. Büyük kazanç ve kayıplar büyük spekler arasında olacaktır.

--ben zaten sizler için yazmıyorum...kimler için yazdığımı biliyorsunuz

5. FT2 görevini bilmeyen yoktur hangi hisse yükselecek se veya haber gelmişse hemen dalıyor KONYAA da kapamadı egeen e geçti daha diğer hiserlerde de aynı şuam fren da sorsan elinde 1 lot yok.BEN 2020 de kartonu 300/350 arası topladım 4 ay sonra bedelsiz geldi kağıt 3550 ye kadar gitti kim zarar etti 880 di karton haber düştüğünde 3500 e kadar gitti BFREN ORAN DÜŞÜK AMA BEKLENTİ DEVAM EDİYOR FORD SERİ ÜRETİME BAŞLADI SENEYE ASELSAN GİBİ SASA GİBİ YİNE VERİR BFEN BEDELSİZİ 20 yıldır bekleniyor diğer bedelsizlere benzemez Thy 10 tl den 260 tl oldu politik 200 tl den 7 bin oldu FRENE PAHALI DİYENLER BAKSIN Yolumuz uzun Allahım herkese kalbine göre versin

6. Dolaşım sayısı az o yüzden diğer bedelsizlere benzetmeyin.Pazartesi bırak pahalı diye acaba alıcı gelirmiyi satacak adam olmaz.Nerdeyse lotsuz işlem günü geçip %100 tavan kapatacağı aşikar. Bu hafta tavan bozarsa yine iyi…

Alıntı Originally Posted by fugi06 Yazıyı Oku
    Yazdıklarının çoğuna katılmakla beraber bazı tarafları düzelteyim. Karton x6 gibi yaptı. Elimde vardı oradan biliyorum.

Karton 27 bölündü Tüpraş yanlış olmasın 7 yada 8 bölündü. Cuma Karton 100tl Tüpraş 160 tl yakın kapadı.
    Tüpraş 1000 tl alan biri şuan hala karda... Karton eski fiyatı ile neredeyse 2700tl

Aradaki fark patron farkı Tüpraş bölündü ama neredeyse 4 ayda bölünen fiyatı geçti. Kartonu neredeyse 2 sene süründürdü..

Patron önemli...
    Ufak tefek ekleme ve düzelmeler şart.

Kartonda pandemi dibi 280 TL ve 700 TL üzeri hareket ve Cuma akşamı eksi kapamıştı.670 TL cıvarı haber düştü.

Direk 11 tavan satış 5 Tavan bu satışta ilk patron satışı geldi. Sonraki satışta 3500 TL de geldi ve bir daha iflah olmadı.

Şuan itibarı ile zirvesi 125 ila 135 tl lere geliyor 3 yıl oldu orayı geçemedi.

Hala bekliyenler varmış ben 2. patron satışında gömdüm ve 1200 TL lerde egeen aldım bekliyorum.

Buradakiler bakalım hangi hisselere geçecek yada bekliyecek.YTD.

Tüpraş karı ile koşturdu hisseyi.

Bfren ilerde karına bakmalı.

Bryat ta karı ile koşanlardan.

Beklentim Egeen de de olması.YTD.

Evet patron faktörü etkili bu Egeen de de var ketum bir yatırımcı dostu olmayan .
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Alıntı Originally Posted by doctrine Yazıyı Oku
    sn ft_2
    yıllardan beri bu hisseyi taşıyan 3-5 lotu olan insanlar var ve bu arkadaşlar bu heyecanı yaşasınlar 3-5 lira kazansınlar.
    Bu arkadaşlar rüzgara göre hedef fiyat belirleyecekler ve satacaklar zamanı gelince..
    Elbette zirve fiyatlrdan atlayan da olacaktır ve tahminim odurdur ki son yıllarda girenler zaten fiyatı pahalı buldukları için alamayacaklardır.
    Eskiler ve paralı olanlar zaten temkinli yaklaşacaklardır.

Bu yaşanacaklar silsilesi büyük spekler arasında olacaktır ve onların bazıları kazanıp bazıları kaybedecektir. Hem borsanın olağan seyrinde bile para kazanıp kaybeden olmuyor mu? 1400 den 8400 e yükselen borsada para kaybedenleri bile gördüm..

Hatta cuma haberinden sonra kolakasyona sahip speklerin bfren yoğunluklu olmak üzere diğer değerli Bedel. grubu hisselere dahil binlerce lot alış girdiğini ve gireceğini rahat söyleyebilirim. zirve rakamları .tavanları ,devre kesmeleri onların savaşı belirleyecektir.

Şimdi sorum şu; bedelsiz kararını açıklayan şirket mi suçlu?, elinde üç beş lot lot veya 50 lot olan yatırımcı mı suçlu? veya kim?

karton bedelsizinde kararın ertesi gününde yani 17. 10.2010 da saat 21.49 da yazınız vardı. buraya atamıyorum ama şöyleydi;
    FK 25 PD 4.48 ....diye başlayan sonra olumsuz luk devam eden
    ama hisse 6 kat arttı bazı insanlar ev aldı bazıları zengin bile olmuştur. sonrası zaten malum.

bottom line borsada hep kazanan ve kaybedenler olacaktır. Büyük kazanç ve kayıplar büyük spekler arasında olacaktır.
    Bende Ev aldım.Tanrı her kese nasip etsin başını sokacak ev hele bu zamanda.

Yahu halka arzlarda nirvanalara giden hisseler var.Sığ tahta spek bilir.

YTD.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Sayfa 206/302 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •