Sayfa 208/1000 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Arkadaşım kimin neyden memnun olmasından bana ne? Ben kendi kârıma bakarım. Ben 2013 ten beri dolar almama rağmen memnun değilim. Yani görece karda olmama rağmen aldığım riske değmedi diyorum. Kimin neyden memnun olduğu umurumda bile değil herkes kendi yatırımından sorumlu olmalı, kimin ne yaptığını önemsememeli.
    Şu son mesajda boldladığım yerlerden sonra daha fazla yazışmayacağım. Gerek yok. Hayırlı günler.

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Şu son mesajda boldladığım yerlerden sonra daha fazla yazışmayacağım. Gerek yok. Hayırlı günler.
    Yazmayın zaten ben sizi hiç alıntıladım mı? Ne deseniz tersi çıkıyor benim için ters indikatörü bile sayılabilirsiniz. Lütfen beni bir daha alıntılamayın

3.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Yıllara göre ortalama usd kurları.
    2013 1,9020 TL 1,9061 TL
    2014 2,1881 TL 2,1921 TL
    2015 2,7209 TL 2,7258 TL
    2016 3,0223 TL 3,0277 TL
    2017 3,6491 TL 3,6557 TL
    2018 4,8154 TL 4,8241 TL
    2019 5,3221 TL 5,3317 TL

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    2 yıl önce bugün Dolar 3,78 iken Bugün 5,38

Yıllık getirisi %21 civarı

(Son 15 yılın en iyi getiri dönemi son 2 yıl olmasına rağmen)

Yani faizde bu oran neredeyse garantiyken dolarda girilen riske değmedi bile...

Daha kim bilir nereye kadar süründürecekler...
    Dolari olan ya T.C eurobondu alacak ya da gidecek ABD'den hisse senedi endeks fonu veya etf'i alip uzun yillar bilesik getiri (son 90 yilda SP500 %9 ortalama enf %3) saglamaya calisacak, aksi durumda dolar TL ye gore, al-sat yapilmazsa, yani bir kisim risk alinmazsa alinan seviye ve zamana gore getiri yonunden TL altinda kalabiliyor...
    TL getirisi bir iluzyondur..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Tamam işte siz değilmisiniz herkes kendi kararını vermeli diyen. Bana neden bakıyorsunuz. Takip etmişsiniz birde Yatırım danışmanlığı hizmeti vermiyoruz beyefendi. Teknik olarak gördüğümüzü paylaşıyoruz.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Dolari olan gidecek ABD'den hisse senedi endeks fonu veya etf'i alip uzun yillar bilesik getiri (son 90 yilda SP500 %9 ortalama enf %3) saglamaya calisacak,

TL getirisi bir iluzyondur..
    Syg,

Sn Dudu,
    Geçmişte yaşanmışa şimdi baktığımızda güzel görünen şeyler çoğunlukla gelecekte aynı getiride olmaz. O yüzden Abd hisse senetlerine yatırım yapacakların yüzlerce defa tekrar tekrar düşünmesi gerekir bence... Yani buranın tepe olma ihtimali de var. İş işten geçtikten sonra girme ihtimalleri yüksek olabilir... Abd hisse senetlerine illa ki yatırım yapacak olsam küresel krizin gelmesini beklerim ancak o zaman...

Sadece TL değil bence altın hariç her şey iluzyondur.

J P Morgan'ın dediği gibi "Sadece altın Paradır, diğer hepsi borç senedidir"

7.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Arkadaşım kimin neyden memnun olmasından bana ne? Ben kendi kârıma bakarım. Ben 2013 ten beri dolar almama rağmen memnun değilim. Yani görece kârda olmama rağmen aldığım riske değmedi diyorum. Kimin neyden memnun olduğu umurumda bile değil. Herkes kendi yatırımından sorumlu olmalı, kimin ne yaptığını önemsememeli.
    Ancak bu davranışla kâr edebilirsiniz başka türlüsü sürüye takılmaktan öteye geçmez...

Evet hala ben de tüm yatırımlarımı koruyorum ama memnun değilim. Çünkü ülkede alternatif yatırım aracı bırakmadılar biz de mecburen çeşitlendirme yapıyoruz.
    2013 yılında alınan dolar faizsiz enflasyon bazında %63 net kazandırdı, faizle %85 leri geçti. Yani bu şu demek her yıl REEL %17 para kazanmışsınız.

Memnun değilseniz beklentiniz çok yüksek demektir ancak şahsım adına reel senelik %5 kazanç benim için yeterli.

Dolarda risk vadeye göre değişir, uzun vadede riski çok düşük. Ama böyle birden zıplama yaptığı zaman alınınca hep kan kusturuyor insana, pahalıdan aldıklarınız varsa zamanla illaki kara geçersiniz. Sabredin sadece.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    2 yıl önce bugün Dolar 3,78 iken Bugün 5,38

Yıllık getirisi %21 civarı

(Son 15 yılın en iyi getiri dönemi son 2 yıl olmasına rağmen)

Yani faizde bu oran neredeyse garantiyken dolarda girilen riske değmedi bile...

Daha kim bilir nereye kadar süründürecekler...
    Dolar faizini eklemelisin
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

Sayfa 208/1000 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •