Sayfa 209/917 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 7329 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1.  Alıntı Originally Posted by tolgaturk Yazıyı Oku
    sayın KHAN 07,
    2017 yılı 4. çeyrek kar rakamları da açıklandığında, bu arada sermaye artışı yapıldığını, enerji şirketlerinin deftere işlendiğini ve gayrimenkullerin deftere kaydının güncellendiğini varsayarak soruyorum.
    defter değerinin kaç milyon lira olması gerekir....
    piyasa değerini etkilemek zorunda değil, ancak sizce bu şirketin gerçek defter değeri nedir?
    sizce piyasa değeri ne olmalıdır???
    Sayın Tolgatürk, KP’yi eskisi kadar yakın takip etmiyorum,verebileceğim cevaplar;

Elektrik işinin yakın-orta vade getirisi, şirkete finansal katkısı yok. 10 m dolar, yaklaşık kendi ödenmiş sermayesi kadar hava parası ödeyerek bir proje aldılar. Yakın vadede nakit akışı etkilenecek, eksi 40 m yazacak. Tamamını kredi ile yaparlarsa ( fizibilitesini bilmiyorum tabii) piyasa şartlarına göre en erken 8 yılda borcunu ödeyecek, sonrası piyasa elektrik fiyatlarına göre yılda 3-5 m dolar net artı olabilir. Çok etken ve benim bilemediğim proje detayına bağlı. Sonuç defter değerine etkisi çok limitli, kısada yok sayarım.

Sermaye artışı bedelli olmazsa defter değerine etkisi yok.

Gayrimenkullerin durumu benim için belirsiz ancak piyasa şartları ve konumları itibarıyla çok önemli olduğunu sanmıyorum.

2017 karı ne kadar olursa defter değerine ilave olacak.

Maddi duran varlıklar bilançoda 120 gibi iken sigorta değeri ( genelde en yüksek değer gösterilir) 250 gibiydi, yani yeniden değerleme ile dd’ne ilave olabilecek maksimum rakam 130 dur.

Şirket çok yüksek alacak ve stokla çalışıyor, 200 m üstünde (hemen hemen tüm geçmiş yıl karları bu iki kalemi finanse ediyor). Bu rakamdan alacak kalitesi ve stok değerlemesi %20 indirim yapılsa -40 yazar.
    Sonuçta likidite edilse dd’ne 100 gibi bir artı yazılabilir. Buda toplam değeri 350 lere falan getirir. PD/DD 0,75’e gelir.

Tabii bu rakamlar afaki, el göz yordamı, olsa olsa ile,
    Bugün piyasa değeri 60 m dolar, satmak için düşük rakam. Yapacakları res o kadar olacak.
    Ama piyasa bu; çünkü beklenti, karlılık, satış, yönetim şimdilik bu kadar ediyor.
    KP speği isterse pd 120 ye çıkar, ucuz denir.
    Sonuçta piyasa algı, bir arkadaş yazmış. Değeri artar beklenti artar. 9.40 satamadım 7’ye bile verdim.
    Citibank 2008 krizinde portföyündeki Akbank hisseleri ederinden işlem görüyordu, batacak diye millet kaçmıştı. Hikaye çok.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

2.  Alıntı Originally Posted by kumbar Yazıyı Oku
    Khan07 kardes.
    .eyvallah bildiklerini yazmis neden sonuc iliskisinde altini da doldurmussun yazdiklarinin...lakin senin yazini okuduktan sonra tekrar baktim.bistteki kagitlarin cogunun fk si birak bizim okuzunku kadar olmasini iki kati nerdeyse cogu...bu fk de sadece bizim okuze mi bakiyolar yoksam...saygilar
    Bugün vakit bol, yazayım.
    BIST 30’un yarısının F/K sı KP ile aynı yada düşük. Koc sabancı tüpraş petkim emlak erdemir bankalar falan. Hemde endeksi 110.000 taşımalarına rağmen. Sonuçta bunlar 30 hissesi; işlem var, yabancı var, bilinirlik güven yönetim falan.Uçanların ya hikayesi var, ya yükseklik korkusu. Çıktığı yerden inemiyor.
    Bizimkinde eksik olanlar bunlar.

F/K tabii ki tek başına herşey değil. Ama bir hisseyi gerçek temsil eden rakam. Bunun dışı hikaye, hayal satmak. Yani piyango beklemek.
    KP bu şartlarla yükseldi diyelim, 12 tl ,F/K 20.
    Kime satacaz? Alan ne bekliyecek? Kar yükselmeli, temettü vermeli. O zaman gerçek kalıcı yatırımcı gelir eğer spek isterse.

3.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    10 fk bir sanai şirketi için normal hatta makul sayılır borsamızda. Ama 0.89 pd/dd normal değil ucuzdur ucuz!
    Tabii 10 F/K kabul edilenilir. Enflasyonun % 10 faizin 15 olduğu bir ülke için normal değer. % 2 enflasyon 1 faiz olan ülke borsalarında 20-25.

Bende farklı bir şey söylemiyorum, 10 F/K ile bu fiyat gayet normal. Alır mıyım ?Aynı F/K ile bir sürü daha güven veren şirket var. Erdemir tüpraş devlet gibi. Şişe soda falan. KP düzenli kar, zıplayıp durmayan reklam gideri şu bu ile güven vermeli. Karı artmalı, temettü dağıtmalı.

Dd tabii ki değer ama etkisi daha az. Bütün Gyo sürünüyor bakan yok. Yazılımcılarda arşu alaya çıkmış insanlar hala alıyor. Hikaye, beklenti.

4.  Alıntı Originally Posted by venedik Yazıyı Oku
    Borsa da her hissenin bir sahibi var. Hisseye yön verenler onlar. Canları ne zaman isterlerse o zaman o hisseyi yukarı veya aşağı taşırlar. İşin özeti bu..
    Bu çok doğru ama geçerliği KP gibi sığ ve açık olmayan hisselerde çok daha fazla.

CEO geçen sene TV ye çıktı işler çok iyi dedi, Kp son çeyrek neredeyse zarar etti. Anlaşıldı ki CEO NG/KP in ve ondan bahsetmiş. Aynı şey bu sene de oldu. Önce böyle karışıklıklar tam giderilmeli.

Burada spek istediği gibi oynuyor; haber ,yatırım,bilanço vs ikinci planda

netturko Guest
    düşür spek keyfin bilir ortalama düşürecek para var bizde yükselttiğğinde kucağına mali veririrz

SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. BİST Show yapmış bizim KUTPO yine bildiğimiz gibi. Bu gelecek bilançonun kötü geleceği satılıyorsa ne kadar kötü gelecek çok merak ediyorum. Sabır 3 gün kaldı.

7. Bilanco kotu gelecek diye satiyorsa neden daha yukaridan satmiyor?hareket yapmasini bekleyen bir dunya ky pek ala 6 nin ustunden de kakalayabilirdi...hem de dusuk hacimle o rakamlar bu hissede zor degil

8.  Alıntı Originally Posted by kumbar Yazıyı Oku
    Bilanco kotu gelecek diye satiyorsa neden daha yukaridan satmiyor?hareket yapmasini bekleyen bir dunya ky pek ala 6 nin ustunden de kakalayabilirdi...hem de dusuk hacimle o rakamlar bu hissede zor degil
    Ben şu anki seviyenin kötü bilanço ile ilgili olduğuna inanmıyorum artık. Yazdıklarınıza da katılıyorum. Bütün hiakye bilanço ise; 6 üstüne taşıyıp tüm ky'a rahatlıkla mal yığabilirlerdi bilanço öncesi. Burada başka bir iş var.

ytd değildir.

Sayfa 209/917 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •