Sayfa 209/981 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 7848 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

Alıntı Originally Posted by HAMZA SÜTBIYIK Yazıyı Oku
    Paul , organik yumurtaların bazılarında , tavuğa verilen yemden dolayı omega 6 fazlası olabilir. o da zararlı...
    Bir de yeşil yumurta varmış. Kabuğu bildiğin yeşil. Bu yaşıma geldim gerçekten ilk kez duydum ve gördüm.
    Bu yeşil yumurtaların tadı biraz farklıymış sanırım. Oteller alıp omlet yaparken kullanıyorlarmış
    Gerçekten öğrenmenin yaşı yokmuş. Yeşil yumurtayı bilenler bana cahil dediklerini duyar gibiyim.
    Ne yapayım denk gelmemişim
    [emoji23]

2.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Yönetim sinyali verdi ufaktan hani bu yüksek faiz inşaat , otomotiv sektör çöküşleri, yoğun işsizlik götürür akp yi. Hani önceden bu kadar tepki vb. beklemiyorlardı halk medya ile uyuturuz diye düşünüyorlardı ancak 800 bin oy farkı demek yeni bir yönetim demek üstat. İşin diğer yanı enflasyon çok ciddi anlamda yüksek temel gıdaya gelen zamlar %40-50 doları baskılamalarının halk açısından bir faydasıda yok. Dolar 5,76 ancak fiyatı düşen hiçbir şey yok en son Atilla Yeşilada bile bu enflasyonla kuru burada tutmayı nasıl beceriyorlar anlamıyorum demeye başladı.
    Şöyle bir durum var Enflasyon=Tüfe ve ÜFE ama aslında temelinde ÜFE, Üfe de dövize bağlı.

Yani eğer dövizi faiz ile baskılamaz ise bunun ek enflasyon yaratması kaçınılmaz.
    Hem de talebe bağlı olmayan bir maliyet enflasyonu. Yani eğer şu an gıdada enflasyon %40 %50 ise bu halihazırdaki kur değeri ile oluşan dengede böyle kur artarsa bu %40 %50'nin üzerine de daha koyacaktır. Hem de Ağustos sonrası gördüğümüz şekilde volatilite ve risk primi ile birlikte.

Yani kur artınca kesinlikle bir ek enflasyon oluşacak. Bundan kaçamayız. Bu da merkez bankasını gerçek anlamda köşeye sıkıştırabilir.

Bunu geçmişte denedi. Yapısal olarak üretim dövize bağlı olduğundan dövizi baskılamadan enflasyonu düşüremiyor. Bu çok kez ispatlandı.

Gelelim işin faiz tarafına , Moodys kararından önce tcmb'nin Haziran'da indirim yapmaması nedeniyle kredibilite kazandığını ve eğer Temmuz'da faiz indirirse bunun küçük bir hata olacağını söylemiştim.

Ancak Moodys kararı sonrası bunun artık büyük bir hata olmasa da orta büyüklükte bir hata olacağını düşünüyorum.

Evet indirme olasılığı çok yüksek ama eğer indirdikten sonra döviz bir atak yaparsa Enflasyonun Temmuz-Ekim arasında oluşturacağı baz etkisinin aleyhe dönmesi mümkün.

Bu da aslında çok çok önemli bir dayanak noktasının yıkılması demek.

Baz etkisinin Ekim 2019 ve sonrasını baskılayabilmesi için Ekim 2019'a kadar dövizin sakin kalması şart. Sırf bu yüzden dahi faiz indiriminde imtina etmek gerekebilir.

Politik taraf bu işin risklerini ne kadar anladı bilemiyorum ama bu işten en düşük maliyet ile sıyrılabilmek (gerek faiz gerek se döviz) bakımından bence tek seçenek bu. Diğer seçenekler ekonominin geleceği açısından alınmaması gereken riskler barındırıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Partisinin grup toplantısından sonra MYK toplantısı düzenleyen AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu için "Sırtımızdan hançerlendik" dediği iddia edildi.
    erken seçim is loadinggggggg
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

4. Faizler bu kadar yuksrkken kimse is yapmiyor/yapamiyor. Ev mobilya beyaz esya arac satin alinmiyor. Piyasa kitlendi. Faiz indirmek zorundalar gibi geliyor bana. Dolari bu seviyelerde tutan (en onemli etken) da bizim yuksek faiz. Secim de bitti dolari biraz salip piyasaya hareket getirrbilirler. Ihracatci da rahaylar vs.. bence su anda usd/try en iyi hikayesi faiz indirimi (veya bunun beklentisi)

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şöyle bir durum var Enflasyon=Tüfe ve ÜFE ama aslında temelinde ÜFE, Üfe de dövize bağlı.

Yani eğer dövizi faiz ile baskılamaz ise bunun ek enflasyon yaratması kaçınılmaz.
    Hem de talebe bağlı olmayan bir maliyet enflasyonu. Yani eğer şu an gıdada enflasyon %40 %50 ise bu halihazırdaki kur değeri ile oluşan dengede böyle kur artarsa bu %40 %50'nin üzerine de daha koyacaktır. Hem de Ağustos sonrası gördüğümüz şekilde volatilite ve risk primi ile birlikte.

Yani kur artınca kesinlikle bir ek enflasyon oluşacak. Bundan kaçamayız. Bu da merkez bankasını gerçek anlamda köşeye sıkıştırabilir.

Bunu geçmişte denedi. Yapısal olarak üretim dövize bağlı olduğundan dövizi baskılamadan enflasyonu düşüremiyor. Bu çok kez ispatlandı.

Gelelim işin faiz tarafına , Moodys kararından önce tcmb'nin Haziran'da indirim yapmaması nedeniyle kredibilite kazandığını ve eğer Temmuz'da faiz indirirse bunun küçük bir hata olacağını söylemiştim.

Ancak Moodys kararı sonrası bunun artık büyük bir hata olmasa da orta büyüklükte bir hata olacağını düşünüyorum.

Evet indirme olasılığı çok yüksek ama eğer indirdikten sonra döviz bir atak yaparsa Enflasyonun Temmuz-Ekim arasında oluşturacağı baz etkisinin aleyhe dönmesi mümkün.

Bu da aslında çok çok önemli bir dayanak noktasının yıkılması demek.

Baz etkisinin Ekim 2019 ve sonrasını baskılayabilmesi için Ekim 2019'a kadar dövizin sakin kalması şart. Sırf bu yüzden dahi faiz indiriminde imtina etmek gerekebilir.

Politik taraf bu işin risklerini ne kadar anladı bilemiyorum ama bu işten en düşük maliyet ile sıyrılabilmek (gerek faiz gerek se döviz) bakımından bence tek seçenek bu. Diğer seçenekler ekonominin geleceği açısından alınmaması gereken riskler barındırıyor.
    kesinlikle doğru bir bakış açısı.ytd.

Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Aslında tam tersi şeyler vaadetmişlerdi...Merkez yerine yerel yönetimlerin yetkisi arttırılacak ve önem verilecek denmişti...

Tabii kendileri kazansalardı...

Ama görüyor herşeyi herkes...2023 teki TOKAT çok daha büyük olacak !!!
    2023 Yılına kalmaz o is, aha buraya çiziyorum.

Siyasetci = Batan gemiyi ilk terkeden!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Davutoğlu halkın verdiği oyla seçilen bir başbakan idi.. ne oldu? görevden alındı..

İstanbul ve ankara belediye başkanları da seçilmişti onlar da görevden alındı..

Kendi gibi düşünmeyen oldu mu "sırtımızdan hançerlendik" vay be ne güzel memleket..
    Kim gorevden alindi?
    Kendileri begenmedi istifa etti...
    Inanmiyorsaniz acin ahabere bakin...

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Yanlışın var bimdeki organik yumurtalara bile geçen hafta zam geldi. istersen en yakın bim marketten öğrenebilirsin. migros falan değil yani bim.. Ama 3TR... kodu ile başlayan kimyasal antibiyotikli yumurtalara zam gelmediyse onu bilemem tabi. ben 0TR kodu ile başlayan organik yumurtalardan bahsediyorum diğeri bir de kanser ilaçları masrafı çıkarabilir..
    Benim teyzemin damadı tavuk çiftliği sahibi, hep oradan alırım yumurtayı 18.5 gaymelik duble yumurtayı 13 gaymeden aldim ve bugun yükseldi dedi sordugumda, demek ki daha düşükmüş fiyat.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 209/981 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •