Originally Posted by
selimsen
Yabancı takas &bilanço açıklama tarihleri/mondi tire senkronizasyon grafiği aşağıda sunuyorum..

Paylaşım için çok teşekkürler yorumunuz için de, elinize sağlık.
Ben de bu grafiği yorumlamak istiyorum:
2019 ilk çeyrek bilançodan beri hissenin 2.2tl cıvarlarından dramatik inişi sırasında yabancıların aynı şekilde bir satımda bulunmadığı anlaşılıyor. Yabancı hissesini satmıyor, satmadığı gibi en son elinde şu andaki kadar malı Eylül 2018 de bulunduruyormuş peki fiyat neymiş yine 2.10-2.20 tller... peki şu an durum ne?
Son bilanço çok değişik mesela, bu hazırlama zarar yazdırılan bilanço yabancı tarafından kabul görmemiş resmen !! Yani yabancı hissemizin 1.40 ları haketmediğini biliyor ve bu dibi kabul etmemiş... o zamandan beri yataya bağlamışlar, bu seviyeden satmıyorlar... E zaten biz de satmıyoruz... kısaca hepimiz 2-2.10 ların altında yabancılar ve türk yatırımcılar hepimiz bu fiyatların sunniliğinin farkındayız. Peki bu hisse neden düştü o zaman, kim düşürdü? Hisseye karşı korku oluşsun, kimse yaklaşmasın, büyük planından uzak durulsun isteyen her kimse o düşürdü hisseyi. Peki düşürdü de biz yedik mi? Yemedik...
Yatırım tavsiyesi değildir kendimce bir şeyler karalıyorum.
Yer İmleri