https://x.com/MetalExpert/status/184...AxpeLvcFA&s=19
Mittal ton başı 40 Euro zam yapmış
https://x.com/MetalExpert/status/184...AxpeLvcFA&s=19
Mittal ton başı 40 Euro zam yapmış
https://twitter.com/sezgindemirel7/s...pTybFnzpgTJzAA
Günaydın,
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mesele roket olsa borsa çok daha önceden düşmeye başlardı.
En büyük problem köşe bucak aradıkları dış kaynak.
Merkez bankasının rezervleri artıyorken döviz mevduat hesapları ve reel kesimin döviz stoğu azalıyorsa mevcut döviz stoğunu bir cebimizden alıp ötekine koyuyoruz demektir ve bu sıfır toplamlı bir işlemdir. Parasal ve mali sıkılaştırma programının 5 adımından sadece bir tanesini attığımızı söylemiştim.
TL'nin değerli kalması ise varlık fiyatlarını destekleyerek insanlarının zenginlik algısını güçlendiriyor, bu da politikacının işine geliyor. Yüksek faizlerin dövizin değerlenmesi önünde engel olduğunu düşünmek de çok sağlıklı değil zira vaat edilen o faizlerin, TL'nin değerinin korunarak ödenebilmesi için sisteme büyük bir dış kaynak girmesi lazım, en azından kendi döviz gelirlerimizi artırmamız şart. Belki yanılıyorum ama TL sadece güvenden destek alıyor gibi! bu nedenle borsa değerlemelerinde, geçmişte meydana gelmiş trendleri göz önüne alarak, farklı döviz senaryoları kullanmak gerekli. Bu senaryolar için de çeşitli siyasi gelişmeler hayal etmeyi deneyebiliriz ama o alanda belirsizlikler insani ölçekte.
4 aylık bir aradan sonra tekrar merhaba. Ortadoğuda işler iyice karıştı. Bakıyorum bu karışıklık en çok BİST'i vurmuş, en kötü etkilenmesi gereken Tel Aviv borsası 12 aylık zirvesi olan 2133 ün sadece 40 puan altında yani yıllık zirveden %2 düştü. Bu işte bir gariplik var.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Bilançolar ve buna bağlı orta vade beklentiniz nedir sn. TH? hoşgeldiniz bu arada
O hoşşgelmişsin. Tekne ege akdeniz nasıldı?
Evet ama alım derken lap diye yüzde 100 mala girmekten bahsetmiyorum. Her zaman cephaneli gitmek lazım. 1.30 lara gelirse yeniden Bir yüzde 10 15 almayı düşünüyorum evet. Sonraki alım için durak 1-1.10 arası falan .
Nedenlerini uzun . Kısaca tahtadaki hareketler yani tabi amiyane tabir ile TA diyim. Bir başka durum daha var ama genelde detay vermek istemiyorum açık söylim.
Bilançoya şöyle bir göz gezdirdim, bir detay gözüme çarptı. 6 aylık net kar 10 milyar TL olarak açıklanmış iyi, güzel, ama bunun 3.2 milyar TL si ertelenmiş vergi gideri yani bu 10 milyarın içinde 3.2 milyar TL lik vergi gideri de mevcut. Demek ki 6 aylık net kar aslında 10 milyar değil 6.8 milyar TL. Can sıkıcı bir durum çünkü net kar ciddi şekilde aşağıya indi . Bu detayı hiç dillendiren oldu mu acaba?
Yer İmleri