Evet aynı ekip, Japonya'da tango yapıyorlar. Giresunda kuşak da aynen var, sadece belin sağ tarafındaki kese yok.
Evet aynı ekip, Japonya'da tango yapıyorlar. Giresunda kuşak da aynen var, sadece belin sağ tarafındaki kese yok.
@erefefik
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Insulin direnci diye bir saçmalık olamaz o olsa olsa yağ asidi toksisitesidir.
Araba yağ yakıyor biliyorsun bazen.
Durum bu.
Yakıtı doğru alacaksınDoç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
·
8s
Sağlıklı besleniyorsun
Spor yapıyorsun
Uykunu temiz çekiyorsun
Kasların güçleniyor
İnsülin direnci yok oluyor
Direnç gosteren ne idi? Dokuların.
İnsülin yine aynı insülin değil mi?
Özellikle Karaciğerinde ve kas dokunda bir şeyler degişti değiştirdin.
Yani insülin ile ilgili bir derdin yok.
Dirençli olan dokun. O dokuyu sen bozdun. Düzeltebilirsinde.
Yani insulinin reseptör sonrası şurasına burasına müdahaleye gerek yok. Sen mikrocevreyi değiştirirsen işler düzelecek.
Şimdi anladın mı İnsülin direnci diye birsey olmadığını?
Nötrofil direnci var diyor muyuz?
Demiyoruz.
Ne diyoruz Bakterinin antibiyotik direnci var diyoruz.
İnsülin direnci de var diyemeyiz.Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Metformin nedir diye sordular?
CevapladımDoç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Kısa vadede iyi
Orta vadede perişanlık
Uzun vadede felaket
Metformin budur.Mustafa Karabulut
@mustafakrblt
Hocam şunu da izninizle ekleyeyim.Mustafa Karabulut
@mustafakrblt
Zedaçalcı doktorların gözü aydın!
Diyabetlilere verilen metmorfin, berberine yenilmiş.
Ayrıca!!
"Berberinin adacık fonksiyonu üzerindeki etkileri daha fazla çalışmaya ihtiyaç duymaktadır."
Tip 1 için bile umut vadediyor olabilir.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC2410097/Uğur Aktemur
@uguraktemur_
·
25 Kas 2024
Böbreklere zarar vermeden dozajını nasıl ayarlarız acaba?Mustafa Karabulut
@mustafakrblt
·
25 Kas 2024
Çalışmada şöyle vermişler ama unutmayın Hocam bu bir deney.
Uğur Aktemur
@uguraktemur_
·
25 Kas 2024
Aynı çalışma değil mi bu? Bir ara tamamını okuyayım. Belli
@gamzecengiz076
hanım bize yol gösterir
Bu tweetleri kaydediniz. Şimdi yoksa da ileride size veya bir yakınınıza mutlaka lazım olur. Sakın araştırmadan, danışmadan bir şey yapmayın.Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Uzun vadede
Hücrelerinin içerisinde LAKTAT birikimine yol açan
Hücrelerinin içinde GLİKOZ birikimine neden olan
Kasların içinde myostatin biriktirerek kas kitleni azaltan
Birseyi kullanmak mantıklı mı?
Mantıklı ise kullan.
@erefefik
Aywaa...
Zeybek sen mi paylaşmıştın bir zamanlar.......?
Manda derisinden yüzü olmak bu sıralar revaçta. Bu dünyanın altı bazı insanlara göre yok.
Herşey ortada abi...Bunda Sirtaki değildir diye itiraz edenler olabilir. Ben etmem.
@erefefik
@erefefik
Çocukken hepimiz böyleydik. Sonra büyüdük. Bu yaşlardayken, Tv yoktu. Tabii Şakir Paşa dizisi de yoktu.))))))))))
Sonra babam, bir gün eve Tv getirdi. İki kanal vardı: Türkiye, Yunanistan. Yunan Televizyonu, bizim televizyondan daha iyi gösterirdi.
Bir gün eve geldim, kimse yok, Tv'yi açtım, görüntü var, ses yok. Birazdan ses de gelir deyip, seyretmeye başladım.
Bir film gösteriliyor. Kuyruklu bir Chevrolet otomobil, varoş bir mahalleye geliyor, çocuklar otomobilin arkasından koşuyorlar, içinden pardesülü ve eşarplı, makyajlı, çok güzel bir hanım iniyor(Türkan Şoray ya da Filiz Akın gibi), esmer, üç günlük sakallı, bıyıklı, bizim klasik esnaflarımızdan biriyle konuşmaya başlıyor. Görüntü var, ses yok halen. Otomobilin geldiği sokakta, başörtülü kadınlar, evlerinin önünde oturmuş, sohbet ediyorlar, sokakta yaşlı bir köylü adam, yine yaşlı, başörtülü bir kadınla yürüyor.
Çok dikkatli izliyorum, çünkü oyuncuların hiçbirini tanımıyorum. Fakat Türk filmi olduğundan hiç bir şüphem yok. Bu yüzden kanalı değiştirmeyi aklımın köşesinden geçirmiyorum.Kadraj değişsin de tanıdık bir oyuncu göreyim diye bekliyorum.
Sonra yavaşça ses geldi. O da ne Rumca konuşuyorlar. Yunan filmiymiş.
Ben, iki haftadır cumaya gidiyorum. Namazı da Türkçe, içimden gelerek kılıyorum. Şakir Paşalar, sağolsunlar. Arada küfür de ediyorum, diyorum ki, ''Türkiye'de iki tımarhane var, hadi biri Bakırköy'de de öbürü niye Manisa'da'' diye.
En sonunda diyorum ki; ''Allahım, benim bitmiş ömrümden al, Devlet Bahçeli'ye ekle be ya''...
@erefefik
Yer İmleri