Arkadaslar merhaba,
Tim verileri aciklandi. Tugcelik'in sattigi mal demir ve demir disi metaller sinifina mi giriyor ?
Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar merhaba,
Tim verileri aciklandi. Tugcelik'in sattigi mal demir ve demir disi metaller sinifina mi giriyor ?
Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Avrupa'nın yeni Çin'i olacağımız için ucuz ve kaliteli işçilik dediğiniz gibi 1. tercih sebepleridir, bunun içinde daha çok iş gelecektir.
Sizin neden yatırım yapmadığınızı anladım saygı duyarım.
Sizde bizim neden yatırım yaptığımızı anladınız.
Sn. Playmaker'ın dediği gibi Peter LYNCH 'in onluk şirket kapsamındadır.
Reel sektörde bu işi yapan elbette vardır ama borsada bu temaya/büyümeye yatırım yapacak yatırımcı veya fon için şirket yoktur.
Bol kazançlar.
Syg.
Evet o kisma giriyor ama Agustos verisi aciklanmadi henuz..
Ayrica Tim verileri kismen yanilitir cunku icinde tum metaller var.
Tim verileri 2 Eylul de aciklanir.. ben bizim verilerimize turkishmetals.org dan bakiyorum orda alimünyum detayi var.SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alüminyum fiyatları güçlü kalırsa çok daha erken ulaşılabilir Sn. Yarımada hocam.
50 milyon euro ciroya 2023 sonu ya da 2024'te ulaşmayı hedefliyoruz.
İKİNCİ FABRİKAYI GEBZE'YE KURDU
beyaz eşya ve otomotiv sektörüne yönelik yüksek basınçlı alüminyum teknolojisi ile parça üretimi yapan Tuğçelik, yatırım atağına kalkan firmalardan biri. Üretiminin yüzde 70'ini ihracat yoluyla satan şirket, Gebze'de kurduğu yeni fabrikayla artan müşteri taleplerine daha hızlı yanıt vermeye hazırlanıyor. Beyaz eşya sektörüne yönelik üretiminin tamamını yeni fabrikasına taşıyacak olan şirket, böylece otomotiv sektörü için önemli bir kapasite açmayı planlıyor. Yeni fabrikalarında ekim ayında üretime başlayacaklarını söyleyen Tuğçelik Genel Müdürü Burak Nergiz, "Yüzde 35-40 kapasitemizi Gebze'ye kaydıraraceğız" dedi. Yatırımın 4 milyon euroluk kısmının realize edildiğini söyleyen Nergiz, şunları kaydetti: "İki tesise yapacağımız yatırım toplamda 10 milyon euroyu bulacak. Toplam istihdamımızı 500 kişiye çıkarmayı planlıyoruz." Otomotiv sektöründe elektrikli araca hızlı bir dönüşüm olduğunu belirten Nergiz, "Son aldığımız 3-5 proje kapsamında elektrikli araçların batarya kapaklarının alüminyum parçalarını üreteceğiz" dedi.
AVRUPALI AYAĞA KALKAMADI
Türkiye'nin dünyanın önemli üretim üslerinden biri olmaya başladığını söyleyen Nergiz, "Pandemi sonrası Avrupa'da fabrikalar 5-6 ay kapalı kaldı. Hâlâ çalışamayan satılık firmalar var. Startı bizim gibi kolay veremediler. Kapanan çok dökümhanenin olması siparişlerin Türkiye'ye kaymasına bir etken oldu. Kur da bizi rekabetçi bir seviyede tuttu. Yüksek taleple karşı karşıyayız" değerlendirmesini yaptı. Nergiz, "Geçen yıl 20-22 milyon euro olan ciromuzu bu yıl 36-37 milyon euro seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. 50 milyon euro ciroya 2023 sonu ya da 2024'te ulaşmayı hedefliyoruz.
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/202...aril-calisiyor
Tsk ederim, ben tarihleri karistirmisim.
Sizden yanit gelmeden once Tim'email attim onlarda mal sinifini teyit etti, ayrica deha detayli bilgi icin turkishmetals.org/tr yi onerdiler (sizin gibi)Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son yarım saatte işlem fiyatının biraz üzerinde tek kademede 18.500 kadar satış yazdılar.
Çok düşündüm ama almadım.
Sanki bunları alırsam 12 altına sarkıtacaklarmış gibi bir his oluştu.
Kararlıyım, bu sefer son alışlarımı daha uygun fiyattan yapmaya.
Buradan döner yükselirse elimdekilerle yetinirim. Yok daha da düşerse almaya devam ederim
Aliminyumun hepsine degil, raporun icinde yer alan Aliminyum döküm kismina bakmaniz gerek.
Aliminyum döküm ihracatinin yaklasik %35i bizim.
Ilk 3 ayda alimünyum dokum ihracati 20 milyon dolar bizim ihracat 45 milyon geldi.
3-6ay ihracat 27 milyon dolar bizim ihracat 55 milyon geldi..
Tabii artista bir miktar kur katkisini da goz ardi etmemek lazim.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri