Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 2732 madde; 1 - 8 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by KoRs Yazıyı Oku
    1- Yanlış.

Niş olmayan, rekabet gücü yaratması çok zor bir iş demeniz söyleminizi desteklemiyor.

Şirket zaten tedarikçi; çalıştığı firmaların mühendisleri ile ürün geliştirip optimum parçayı uygun zamanda/adette/kalite

standartlarında üretmek ana hedefidir. Ki sorun yaşanmadığı için 7 yıllık yeni sözleşmeler yapıldı.

Alüminyum fiyatları net karı değil sadece ciroyu etkileyen bir unsur.

2- Yanlış.

MAHLE Almanya, VALEO'da Fransa'da küresel otomotiv tedarikçisidir.

Bu kadar büyük ölçüde bir piyasada bu devler parçaları toplayıp büyük firmalara ulaştırıyor.

PORSCHE, DAİMLER ve BSH 'in de direkt tedarikçisi.

Bu şirket ölçeğinde Gebze çevresinde ben en az 10 firma sayarım demişsiniz.

Kumlama, kokil yöntemleri olarak değil aynı tarzda yüksek basınç enjeksiyon varsa ve sayarsanız öğreniriz bizde.

Misal Çelikel Alüminyum ( max. 2k ton press ) var TUGCLK'e benzeyen onlarda 2017'de beyaz eşyadan da çıktı.

4-6 eksen, 4k ton press 20 CNC tezgah üstü var mı başka? Keşke olsa rekabet iyidir.

3- Büyüme hikayesini gerek burada gerek kuşlu sitede bir çok kaynakta mevcut ulaşamadıysanız buraya bir link bırakıyorum.

https://twitter.com/_AliTutuncu/stat...20366577209344

Amacım sizi yermek değil doğru bilgiyle yatırımınızı değerlendirebilmeniz.

Hepimiz öğrenciyiz.

Syg.
    1. Doğru

Şirket kendi ürününü tasarlayıp ortaya koymuyor. Gelen tasarıma göre kalıp dizaynı yapıp parçayı üretiyor. Ben bu ise katma değerli iş diyemem kusura bakmayın. Zaten katma değerli olsa dediğim metrikler başta brüt kar marjı olmak üzere yukarda olurdu. Emin olun ki bunu sektörün içinden biri olarak söylüyorum. Bu iş uzun vadede ortak olmak isteyeceğim bi iş değil. Otomotivdeki döngülere de bağlı.

2. Doğru

Saydıklarınızın arasından sadece Porsche ve Daimler OEM. Faaliyet raporunda ana müşteri olarak göremedim bunlari.

Aynı büyüklükte değil ancak aynı işi yapan sayarım. Hatta 2 tanesi mevcutta tedarikçim tuğcelik dahil 3-4 firmayla da bizzat görüştüm.

Tugcelik’in müşterileri tabi ki kalitesinden memnun olduğu icin devam edeceklerdir ileriki projelerde ancak bu pazara oyuncu girmesi çok kolay.

Alüminyum enjeksiyon işi basit, know how gerektirmeyen iştir.Rekabet avantajı yaratabileceğiniz tek konu ucuz işçiliktir. Bunu kabul etmek siz hissedarlara neden zor gelir anlamam.

3. Link icin teşekkürler.

Alıntı Originally Posted by firklover Yazıyı Oku
    1. Doğru

Şirket kendi ürününü tasarlayıp ortaya koymuyor. Gelen tasarıma göre kalıp dizaynı yapıp parçayı üretiyor. Ben bu ise katma değerli iş diyemem kusura bakmayın. Zaten katma değerli olsa dediğim metrikler başta brüt kar marjı olmak üzere yukarda olurdu. Emin olun ki bunu sektörün içinden biri olarak söylüyorum. Bu iş uzun vadede ortak olmak isteyeceğim bi iş değil. Otomotivdeki döngülere de bağlı.

2. Doğru

Saydıklarınızın arasından sadece Porsche ve Daimler OEM. Faaliyet raporunda ana müşteri olarak göremedim bunlari.

Aynı büyüklükte değil ancak aynı işi yapan sayarım. Hatta 2 tanesi mevcutta tedarikçim tuğcelik dahil 3-4 firmayla da bizzat görüştüm.

Tugcelik’in müşterileri tabi ki kalitesinden memnun olduğu icin devam edeceklerdir ileriki projelerde ancak bu pazara oyuncu girmesi çok kolay.

Alüminyum enjeksiyon işi basit, know how gerektirmeyen iştir.Rekabet avantajı yaratabileceğiniz tek konu ucuz işçiliktir. Bunu kabul etmek siz hissedarlara neden zor gelir anlamam.

3. Link icin teşekkürler.
    Avrupa'nın yeni Çin'i olacağımız için ucuz ve kaliteli işçilik dediğiniz gibi 1. tercih sebepleridir, bunun içinde daha çok iş gelecektir.

Sizin neden yatırım yapmadığınızı anladım saygı duyarım.

Sizde bizim neden yatırım yaptığımızı anladınız.

Sn. Playmaker'ın dediği gibi Peter LYNCH 'in onluk şirket kapsamındadır.

Reel sektörde bu işi yapan elbette vardır ama borsada bu temaya/büyümeye yatırım yapacak yatırımcı veya fon için şirket yoktur.

Bol kazançlar.

Syg.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •