Sayfa 213/340 İlkİlk ... 113163203211212213214215223263313 ... SonSon
Arama sonucu : 2720 madde; 1,697 - 1,704 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

  1. #1697
    Ben konuya şöyle bakıyorum.
    Büyük ve sağlam kar eden şirketler de var. Paramı bunlara yatırırım ve bir kaç yıl içerisinde faiz gelirinin bir kaç misli rahatlıkla kazanırım. Mesela SISE - SAHOL - AKSA - AKSEN -CIMSA- BUCIM -EGSER belki sizinde ekleyeceğiniz onlarca şirket var.

    Ancak bizim borsada yatırım yapma amacımız piyasanın biraz üzerinde kazanmak değil, çok daha fazlasını kazanmak.
    Ünlü yatırımcı Peter LYNCH in kitabında onluk şirketler olarak bahsettiği şirketleri bulup yüksek kar etmek amacımız var.

    Ben şahsen bu yatırımcının kitabında bahsettiği gibi sağlam ve kazandırma potansiyelini yüksek gördüğüm şirketlere yatırım yapıyorum. Bunların yanında portföyümde TUCLK gibi büyüme potansiyeli olan onluk hisse tanımına uyan şirketlere yatırım yapıyorum.

    Portföyümün genellikle Yüzde 50 si orta ölçekli büyüme potansiyeli taşıyan şirketler. Diğer yüzde 50 si ise TUCLK gibi onluk tanımına uyan şirketler.

    Tuttu tuttu. Tutmadı, borsada fırsatlar bitmez.

  2. #1698

  3. Altın'a Hücum gibi Ucuz Hisseye De Hücum Başladı :
    ------------------------------------
    YABANCI GİRİŞİ SÜRÜYOR

    TCMB'nin açıkladığı yurtdışı yerleşiklerin hisse senetleri ve tahvil bono istatistiklerine göre, yabancı yatırımcılar 20 Ağustos ile biten haftada hisse senetlerinde 207 milyon dolar, tahvil bonoda 211 milyon dolar olmak üzere toplamda 418 milyon dolarlık alım yapmışlar. Miktar büyük montanlı olmasa da sıcak para girişlerinin sürüyor olması önemli. Hisse senetlerinde uzun bir aradan sonra üç hafta art arda alım tarafında görülmeleri ayrıca kayda değer bir durum. Diğer yandan TCMB brüte rezervleri aynı hafta 1.5 milyar dolar artışla ile 108.5 milyar dolar olurken bankalardaki döviz mevduatı son üç haftadır 232 milyar dolar seviyesinde seyrediyor.

    https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...-deger-kazandi

  4. %10 olan beyaz esya verisi nerden cikti?

    Yani Tuğçelik'in cirosunun veya adetsel satışının(hangisini almak isterseniz alin) sadece %10numu beyaz eşya??

    Bunu hangi finansal veriye istinaden söylediniz, ben bulamadim da?

    Ben KESIN bilgileri paylasayim.

    -Şirketimizin 6 aylık cirosunun yaklaşık %37 si beyaz eşya satışıdır.

    -BSH, Vestel, Aktas holding, Bayrak lastik yurtici musterilerimizdir.

    Yurtici ciromuzun %40o beyaz esya.

    Yurt içinde %85 BSH'a çalışıyoruz.

    BSHfirmasinin(Almanya-Polonya-Rusya-Hindistan ve Çin) fabrikalarina ihracatimiz var.

    Cezayirli Cevital firmasina ihracatımız baslayacak..

    %10 olsa olsa sirketin toplam cirosunun

    beyaz esya ihracat orani olur. Yani toplam cironun %10u beyaz esya ihracatidir.


     Alıntı Originally Posted by firklover Yazıyı Oku
    1. Hammaddesini kendisi üretiyor o yüzden fiyatlardaki oynakliktan stok durumuna göre kar/zarar eder.

    2. %10 olan beyaz eşyanın çok önemi var mi ? Türkiye’deki alüminyum dokum ihracatının %30unu gerçekleştirdiği verisi nereden ? Çok merak ediyorsanız özelden yazın sayayım 10 şirket. İhracat oranı ne bilmem ben şirketin üretim yöntemine göre söyledim. Cip krizi öyle kolay halledilebilecek bi konu degil otomotivde etkilenmeyen firma. Ana sanayisi ve yan sanayisi dahil YOK! (Sektörün içinden konuşuyorum)




    SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : HEG; 31-08-2021 saat: 13:05.

  5. değerli hocalarım ilhan beyin röportajında 2025 yılı sonundaki tahmini ciro55 ml euro diye geçiyor, zaten ciro 35 ml civarı 4 senede sadwce 20 ml artış bu potansiyelde bir şirket için çok çok düşük bir hedef değil mi?

  6.  Alıntı Originally Posted by cido Yazıyı Oku
    değerli hocalarım ilhan beyin röportajında 2025 yılı sonundaki tahmini ciro55 ml euro diye geçiyor, zaten ciro 35 ml civarı 4 senede sadwce 20 ml artış bu potansiyelde bir şirket için çok çok düşük bir hedef değil mi?
    4 senede euro bazında %40 artış benim için muhteşem bir artış olur. Ciro için esas belirleyici olan alüminyum fiyatlarının gidişatı olacaktır. Bugün çıkan haberlerde yabancı kuruluşlar alüminyum fiyatlarının artmaya devam edeceği yönünde tahminde bulunmuşlar.
    Son düzenleme : yarımada; 31-08-2021 saat: 14:01.

  7.  Alıntı Originally Posted by KoRs Yazıyı Oku
    1- Yanlış.

    Niş olmayan, rekabet gücü yaratması çok zor bir iş demeniz söyleminizi desteklemiyor.

    Şirket zaten tedarikçi; çalıştığı firmaların mühendisleri ile ürün geliştirip optimum parçayı uygun zamanda/adette/kalite

    standartlarında üretmek ana hedefidir. Ki sorun yaşanmadığı için 7 yıllık yeni sözleşmeler yapıldı.

    Alüminyum fiyatları net karı değil sadece ciroyu etkileyen bir unsur.

    2- Yanlış.


    MAHLE Almanya, VALEO'da Fransa'da küresel otomotiv tedarikçisidir.

    Bu kadar büyük ölçüde bir piyasada bu devler parçaları toplayıp büyük firmalara ulaştırıyor.

    PORSCHE, DAİMLER ve BSH 'in de direkt tedarikçisi.

    Bu şirket ölçeğinde Gebze çevresinde ben en az 10 firma sayarım demişsiniz.

    Kumlama, kokil yöntemleri olarak değil aynı tarzda yüksek basınç enjeksiyon varsa ve sayarsanız öğreniriz bizde.

    Misal Çelikel Alüminyum ( max. 2k ton press ) var TUGCLK'e benzeyen onlarda 2017'de beyaz eşyadan da çıktı.

    4-6 eksen, 4k ton press 20 CNC tezgah üstü var mı başka? Keşke olsa rekabet iyidir.

    3- Büyüme hikayesini gerek burada gerek kuşlu sitede bir çok kaynakta mevcut ulaşamadıysanız buraya bir link bırakıyorum.

    https://twitter.com/_AliTutuncu/stat...20366577209344

    Amacım sizi yermek değil doğru bilgiyle yatırımınızı değerlendirebilmeniz.

    Hepimiz öğrenciyiz.

    Syg.
    1. Doğru

    Şirket kendi ürününü tasarlayıp ortaya koymuyor. Gelen tasarıma göre kalıp dizaynı yapıp parçayı üretiyor. Ben bu ise katma değerli iş diyemem kusura bakmayın. Zaten katma değerli olsa dediğim metrikler başta brüt kar marjı olmak üzere yukarda olurdu. Emin olun ki bunu sektörün içinden biri olarak söylüyorum. Bu iş uzun vadede ortak olmak isteyeceğim bi iş değil. Otomotivdeki döngülere de bağlı.

    2. Doğru

    Saydıklarınızın arasından sadece Porsche ve Daimler OEM. Faaliyet raporunda ana müşteri olarak göremedim bunlari.

    Aynı büyüklükte değil ancak aynı işi yapan sayarım. Hatta 2 tanesi mevcutta tedarikçim tuğcelik dahil 3-4 firmayla da bizzat görüştüm.

    Tugcelik’in müşterileri tabi ki kalitesinden memnun olduğu icin devam edeceklerdir ileriki projelerde ancak bu pazara oyuncu girmesi çok kolay.

    Alüminyum enjeksiyon işi basit, know how gerektirmeyen iştir.Rekabet avantajı yaratabileceğiniz tek konu ucuz işçiliktir. Bunu kabul etmek siz hissedarlara neden zor gelir anlamam.


    3. Link icin teşekkürler.

  8.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Ben konuya şöyle bakıyorum.
    Büyük ve sağlam kar eden şirketler de var. Paramı bunlara yatırırım ve bir kaç yıl içerisinde faiz gelirinin bir kaç misli rahatlıkla kazanırım. Mesela SISE - SAHOL - AKSA - AKSEN -CIMSA- BUCIM -EGSER belki sizinde ekleyeceğiniz onlarca şirket var.

    Ancak bizim borsada yatırım yapma amacımız piyasanın biraz üzerinde kazanmak değil, çok daha fazlasını kazanmak.
    Ünlü yatırımcı Peter LYNCH in kitabında onluk şirketler olarak bahsettiği şirketleri bulup yüksek kar etmek amacımız var.

    Ben şahsen bu yatırımcının kitabında bahsettiği gibi sağlam ve kazandırma potansiyelini yüksek gördüğüm şirketlere yatırım yapıyorum. Bunların yanında portföyümde TUCLK gibi büyüme potansiyeli olan onluk hisse tanımına uyan şirketlere yatırım yapıyorum.

    Portföyümün genellikle Yüzde 50 si orta ölçekli büyüme potansiyeli taşıyan şirketler. Diğer yüzde 50 si ise TUCLK gibi onluk tanımına uyan şirketler.

    Tuttu tuttu. Tutmadı, borsada fırsatlar bitmez.
    Birebir aynı şekilde düşünüyor ve yatırım yapıyorum

Sayfa 213/340 İlkİlk ... 113163203211212213214215223263313 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •