Sayfa 215/997 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 1,713 - 1,720 arası.

Konu: Viop XXXIII

1.  Alıntı Originally Posted by SpotcuKenan Yazıyı Oku
    Yahu arkadaş fikir beyan ettiğiniz konuda hiç mi iki satır oku muyorsunuz?
    Bizim, ABD başkanının kullanmasına engel olmaya çalıştığımız kelime ingilizce 'genocide'. Ermenice kelime dediğiniz 'med yeghern' ki zaten yanlış hatırlamıyorsam baba bushtan beri her yıl bu kelimeyi kullanıyorlar. Forumda bazı yazılanlara bakıyorum gerçekten komedi. Foruma yazmadan önce Google a yazsa ben birşeyler yazıyorum ama ne yazıyorum diye, o dakika zaten kendiliğinden iptal edecek mesajı.
    Şu Amerika'nın Yunanistan'a devrettiği zpt mevzuunda iki kelam etmek şart, biz de bu zptlerin yüzlercesini suriyede kullandığımız muhaliflere verdik. Hatta bazıları Rusların eline geçti, Rusya'da şehir şehir War Thropy şenliklerinde gezdirdiler bizim muhaliflere verdiğimiz araçları. Amerika verdi diye değerli olmuyor bu zptler. Aynı Amerika zamanında da bize, Avrupa kuvvetlerinin kullanmadığı ve tekrar ABDye taşımanın aşırı masraf yarattığı Abrams tanklarını teklif etti. TSK gıcır gıcır abramsları reddetti, neden mi? Çünkü bizim leopard, m48 ve m60lardan farklı mekanik bir sistemi var bu abramsların. Eğer almış olsaydık en basit ifadesiyle tank garajımızı baştan sona yenilemeniz gerekecekti, teknik ekip dahil yani subay astsubay eğitimleri. Biz reddettikten sonra tekliflerini iki katına çıkarıp yinelediler ama bizden yine red geldi. Sonra o tanklar ne mi oldu? Mısır'a parayla satıldı. Yani diyeceğim o ki ülkemiz artık Amerikan eskilerine mecbur değil, her ne kadar Altay tankı şuan prototip aşamasında olsada ilerisi için umut var.
    Kardeş ilk iki üç tümceyi okudum
    Devamını okuyamadım valla
    Gülme geldi

2. Cumhuriyet kurulduktan sonra bile oldu, o dönemler de balkanlarda gördükleri eziyetlerden dolayı Türkiye'ye gelen Türkler trakya bölgesinde yaptı.. (ben de balkanlar da doğudum, 1934'de olmuş da ben de sordum, biliyorum)
    İnönü bu olayları Atatürk'e söylemediği için arası açılma dönemi olmuştur, sonrası Dersim olayı (Atatük Dersim değil Tunceli demiştir ama muhalefet parti halen Dersim dediği için bir daha ona da oy atmayız, Ata'ya sahip çıkmayandan kime hayır gelir)
    https://tr.wikipedia.org/wiki/1934_Trakya_Olaylar%C4%B1

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    aferin . doğru yoldasın..Türkçe derslerine çok önem ver.. epey kötüsün.. diğer alanları geçtim zira iyi olmaları imkansız Tğrkçen kötüyse..
    emredersin yetenekli ..bey..

Alıntı Originally Posted by muhteberu Yazıyı Oku
    emredersin yetenekli ..bey..
    aferin bilmemne ..bey..

komedisin.. iki cümleyi biraraya getiremiyorsun aklınca hakaret ediyorsun.. okuma yazmayı öğren konuşulanı anla ilk önce..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5. Eski başkan da dememişmiydi
    Twlefon ettim brunsanı verdiler
    Yoksa ekonomilerini yıkardım diye

Mesela güçlü olsak
    Mb kasası tam tıkır olsa 200 milyardolar rezerv felan
    Ve bide Dünya çapında bi ürünümüz olsa mesela aşı
    Biz çine yalvarıyoruz ya adamlar doğutürkistanda soykırım yaprken suspus oluyoruz ya işte öyle

Güçlü olsaydın kimse sana yan bakmaya cesaret edemezdi
    Sen önce kendi ev ödevini yapacan
    Bunu ben 30 sene evvel öğrendim

6. Su viob sayfasındaki üyeleri toplasan Meydanlarus yazar. Kim atıyor kim sıkıyor bilmiyor ama baya değişik ifadeler var. Bazılarını okuyunca Ahaber mi okuyorum onu ayırt edemiyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    aferin bilmemne ..bey..

komedisin.. iki cümleyi biraraya getiremiyorsun aklınca hakaret ediyorsun.. okuma yazmayı öğren konuşulanı anla ilk önce..
    yetenekliliğin yanında ukalalıkda var olmadı bu sen yetenekli olarak kal bence..

Alıntı Originally Posted by muhteberu Yazıyı Oku
    yetenekliliğin yanında ukalalıkda var olmadı bu sen yetenekli olarak kal bence..
    sen kendine bak.. anlamadığın konuya saçma yorumlar yaptın ve çok açık ki anlamadığını da anlayamıyorsun.. hakkaten umutsuz vakasın..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 215/997 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •