Kardeş ilk iki üç tümceyi okudumYahu arkadaş fikir beyan ettiğiniz konuda hiç mi iki satır oku muyorsunuz?
Bizim, ABD başkanının kullanmasına engel olmaya çalıştığımız kelime ingilizce 'genocide'. Ermenice kelime dediğiniz 'med yeghern' ki zaten yanlış hatırlamıyorsam baba bushtan beri her yıl bu kelimeyi kullanıyorlar. Forumda bazı yazılanlara bakıyorum gerçekten komedi. Foruma yazmadan önce Google a yazsa ben birşeyler yazıyorum ama ne yazıyorum diye, o dakika zaten kendiliğinden iptal edecek mesajı.
Şu Amerika'nın Yunanistan'a devrettiği zpt mevzuunda iki kelam etmek şart, biz de bu zptlerin yüzlercesini suriyede kullandığımız muhaliflere verdik. Hatta bazıları Rusların eline geçti, Rusya'da şehir şehir War Thropy şenliklerinde gezdirdiler bizim muhaliflere verdiğimiz araçları. Amerika verdi diye değerli olmuyor bu zptler. Aynı Amerika zamanında da bize, Avrupa kuvvetlerinin kullanmadığı ve tekrar ABDye taşımanın aşırı masraf yarattığı Abrams tanklarını teklif etti. TSK gıcır gıcır abramsları reddetti, neden mi? Çünkü bizim leopard, m48 ve m60lardan farklı mekanik bir sistemi var bu abramsların. Eğer almış olsaydık en basit ifadesiyle tank garajımızı baştan sona yenilemeniz gerekecekti, teknik ekip dahil yani subay astsubay eğitimleri. Biz reddettikten sonra tekliflerini iki katına çıkarıp yinelediler ama bizden yine red geldi. Sonra o tanklar ne mi oldu? Mısır'a parayla satıldı. Yani diyeceğim o ki ülkemiz artık Amerikan eskilerine mecbur değil, her ne kadar Altay tankı şuan prototip aşamasında olsada ilerisi için umut var.
Devamını okuyamadım valla
Gülme geldi
Yer İmleri