Sayfa 2156/7020 İlkİlk ... 115616562056210621462154215521562157215821662206225626563156 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 17,241 - 17,248 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Miley Cyrus, Liam Hemsworth ve Greg Kinnear’in rol aldigi Son Sarki (The Last Song), 31 Mart 2010’da Amerika ve Kanada’da vizyona girdi.

2. 2002 yilinda Kadersizlik romaniyla Nobel Edebiyat Odulunu kazanan Macar yazar Imre Kertesz'in olum yildonumu (31 Mart 2016)

"Onlar da istasyondan banyoya gitmislerdi.Bizim gibi onlara da elbise askilari,numaralar ve banyo da nasil davranilacagina iliskin bilgi verilmisti.Iddialara gore berberler de oradaydi ve onlara da sabun verilmisti.Sonra onlar da borularin ve vanalarin bulundug banyo bolumune girmisleri. Yalniz onlara yukaridan su degil gaz vermislerdi."

"They too had proceeded from the station to the baths. They too had been informed about the hooks, the numbers, and the washing procedure, just the same as us. The barbers were also there, so it was alleged, and the bars of soap were handed out in just the same way. Then they too had entered the bathroom itself, with the same pipes and showerheads, so I heard, only out of these came, not water, but gas."

“Ifade tarzima sasirmayin. Martens'in gozunde dunya gerceklik olmus bir ucuz roman gibi gorunuyor olmaliydi. Bu romanda her sey, korku oykulerinin o dehsete dusuren kesinligine ve dramaturjinin kuskulu yasalarina -ya da daha iyi olacaksa: koreografilerine gore- olup bitiyordu. Sunu da -bu kez onun savunma*si icin degil, yalnizca gercegi soylemek icin- eklememe izin verin: Bu korku oykusu Martens tarafindan tek basina degil, gerceklik tarafindan yazildi.” Polisiye Bir Oyku

“Do not be surprised by his way with words. In Martens's eyes the world must have seemed like pulp fiction come true, with everything taking place in accordance with the monstrous certainty and dubious regularities of the unvarying dramatic form — or choreography, if you prefer — of a horror story. Let me add, not in his defense but merely for the sake of the truth, that this horror story was written not by Martens alone but by reality, too.”

3. Warner Bros. ve New Line Cinema, Annabelle 3 Comes Home'un fragmanini yayinladi.

4. 1 Nisan

1 Nisan 1957’de, BBC’nin haber programi Panorama’da, Isvicre’nin guneyindeki basarili spagetti hasadina dair bir program yapildi. Urunun basarisi, kis aylarinin olagandan daha yumusak gecmesine baglanmaktaydi. Programin saygin Anchorman’i Richard Dimbleby, spagetti hasadina dair ayrintilari buyuk bir ciddiyetle aktarirken, Isvicreli bir koy ailesinin, spagetti agaclarindan makarnalari cekistirerek, sepetlerine yerlestirmesi de arka planda gosterilmekteydi

(Il programma televisivo Panorama della BBC trasmette un servizio su degli Alberi di Spaghetti nel Canton Ticino. È uno dei più famosi Pesci d'aprile.)

https://www.youtube.com/watch?v=tVo_wkxH9dU

5. Anatomi ve fizyolojide onemli katkilari bulunan Ingiliz doktor William Harvey’in dogum yildonumu (1 Nisan 1578)

“Sanat, yapilmasi gereken seylere atifta bulunarak bir aliskanlik oldugu icin, bilimin de bilinen seylerle ilgili bir aliskanligi vardir.”

“Insan dunyaya ciplak ve silahsiz gelir, sanki doga onu bir sosyal yaratik icin hedef ve ona adil kanunlar ve baris icinde yasama emri vermisti.”

“Man comes into the world naked and unarmed, as if nature had destined him for a social creature, and ordained him to live under equitable laws and in peace.”

“Onceden var olan bilgiden kaynaklanmayan hicbir bilim yoktur ve mensei duyularından turetilmemis kesin bir fikir yoktur.”

“There is no science which does not spring from pre-existing knowledge, and no certain and definite idea which has not derived its origin from the senses.”

6. Italyan ressam Pietro Faccini'nin olum yildonumu (1 Nisan 1602)

Matrimonio Mistico (Mystical Marriage, 1595), Musei capitolini Roma

7. Fransizca konusan Savoyard (Isvicre Valais kantonu) filozofu, yazar, avukat ve diplomat Joseph de Maistre’in dogum yildonumu (1 Nisan 1753)

“Kadinlarin en yanildiklari nokta, erkeklere benzemek istemeleridir.”

“Her memleketin hak ettigi bir hukumet vardir.”

“Abartma, durust insanlarin yalanidir. / Exaggeration is the lie of educated people.”

8. Ukrayna asilli Rus roman ve oyun yazari Nikolay Vasilyevic Gogol'un dogum yildonumu (1 Nisan 1809)

“Fakat, havyarin tadina baktim, olaganustuydu! Dogrusu diyecek yok, cok guzeldi! Sonra, bin turlu otla karistirilarak hazirlanan seftali votkasindan ictim. Safran votkasi da vardi; fakat bildiginiz gibi bunu ben kullanamiyorum. Bakin o, cok guzel bir seydir; dedikleri gibi, oncelikle istahi acmali, sonra tamamlamali.’

Yargic, bu sirada iceri giren Ivan Ivanovic'i gorunce: ‘A! Ne goruyorum, gozlerime inanamiyorum’ diye bagirdi.

Ivan Ivanovic, kendine ozgu incelikle her yana egilerek: ‘Tanri kolayliklar versin! Merhaba efendim!’ dedi.

Tanrim, davranislariyla herkesi nasil etkileyecegini biliyordu. Ben, kimsede bu kadar incelik gormedim. O, kendi degerini cok iyi bilir ve cevreden kendisine gosterilen saygiyi, yapmak zorunda olduklari bir gorev sayardi. Yargic, Ivan Ivanovic'e kendisi iskemle verdi ve burnuyla ust dudagindaki butun burunotu cekti; bunu genellikle buyuk bir hosnutluk duydugu anlarda yapardi.” Nikolay Vasilyevic Gogol, Ivan Ivanovic ile Ivan Nikiforovic'in Oykusu

“But I did try the caviar—wonderful caviar! No to say excellent! Then I drank some peach vodka flavored with centaury. There was also saffron vodka, but, as you yourself know, I don't drink saffron vodka. It's very nice, you see: first to arouse the appetite, as they say, and then to finish.’

‘Ah! it's been ages, ages...’ the judge suddenly cried out, seeing Ivan Ivanovich come in.

‘God be with you! I wish you good day!’ said Ivan Ivanovich, bowing to all sides with a pleasantness proper only to himself.

My God, how he's able to charm everyone with his manners! Such refinement I've never seen anywhere. He knew his own worth very well, and therefore regarded general respect as his due. The judge himself offered Ivan Ivanovich a chair, and his nose drew all the snuff from his upper lip, which with him was always a sign of great pleasure.”

"Keske hic olmasaydin su dunyada, keske sana hic rastlamasaydim, keske canli bir varlik olacak yerde esinli bir ressamin yarattigi bir tablo olsaydin. O zaman resminin onunden hic ayrilmaz, sonsuzcasina sana bakardım.Oper, operdim seni. Sonsuz guzel bir dus gibi seni yasar, seni solur ve mutlu olurdum." Petersburg Oykuleri

"Meglio che tu non fossi mai esistita! Che tu non fossi venuta al mondo, che fossi soltanto la creazione di un artista ispirato! Io non mi allontanerei dalla tela, ti guarderei eternamente e ti bacerei. Vivrei e respirerei di te come d'un meraviglioso sogno, e sarei felice." Racconti di Pietroburgo

Sayfa 2156/7020 İlkİlk ... 115616562056210621462154215521562157215821662206225626563156 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •