bence gyo lar arasinda rasyoları en iyisi alarko gyo..sermaye 10 milyon.yil sonu beklenen 140 milyon kar. temettülü.
yalniz özsermaye karliligi acisindan msgyo % 70 algyo % 20 civarlarinda.
bence gyo lar arasinda rasyoları en iyisi alarko gyo..sermaye 10 milyon.yil sonu beklenen 140 milyon kar. temettülü.
yalniz özsermaye karliligi acisindan msgyo % 70 algyo % 20 civarlarinda.
gyo sektorunun pd/dd si genelde dusuk olur.sebebiyse kazandigi paraciklari tekrar gayrimenkule yatirmak zorunda kaldigindan ve temettü sorunu olduğundan hisseye akım az olur. Temettu geliri taahhut ettikleri gibi olursa durum farkli olabilir.
Bir de şurası var 6 aylikta bu 165 milyon aciklanmadan once msgyo nun pd/dd si 5.5 idi. hatirlayan vardir. 165 aciklandi ve defter degerine yakin kabul edilen özkaynaklar kalemi bir anda artti ve pd/dd 1.2 lere düsmüştü.
Önemli olan ne f/k ne de pd/dd dir. ÖNEMLI OLAN PD/DD YI F/K YA ORANLAMANIZDIR.BU DA SIZE OZSERMAYE KARLILIGINI VERİR. yani su an elindeki tum kaynaklarla ne kadar kar edebildigindir.
Örnegin bana 100 tl paranizi verseniz.seneye ne yaptiniz diye parayi sorsiniz hangi cevabi duymak istersiniz. tabiki özsermaye karliligı. 100 tl olan özsermayenizin su an 140 ciktigini soylesem% 40 olan Ö.k. ile mutlu olursunuz.
Arkadaşlar kusurumabakmayın bu topiclerde çok hikaye konuşuyorsunuz.Farzet bu şirket yıl sonu tamamen sallıyorum 100 mln kar etti.Hepiniz ağlarsınız kötü değil mi?e 160 dan 100 e düşmek kötü.SOnra kalktı hisse başı atıyorum 2 lira temettü dağıttı.O zamanda 45 lira verip 0,7 kuruş temettü alan ALGYO alanlar ağlar.Mühendislik okumadığınız bazen o kadar belli ki.
Bu şirket şu an pandoranın kutusu gibi şu an.Hiç belli olmaz bazı şeyler.Harbiden bişey bildiğim yok kendimi tutamadığım için 1-2 kelime karaladım.
Ama şöyle gyo ları alt alta sıralayıp sanki 5.koşu tabela yapar gibi borsa yatırımcısı görünce dayanamıyorum.Bunların hepsi ayrı birer karekter genellemeler ile bu işler olsaydı piyasaya traderlar değil argeciler yön verirdi.Şimdi herkese hayırlı bol kazançlar dilerim.Bazı soruları burada sormak yerine telefon açıp şirkete sormanızı tavsiye ederim.
Bence ne bilanço nede başka bişeyde değil sıkıntı.
...asıl sıkıntı patron satışları..gemiyi terkeden kaptan hissi....
Diğer taraftan 1 yknın 8.80lerden 5000lot alması daha ilginç...5k lotta 10k bıraktı...elinde 300k falan vardı...orda bıraktığının yanında bu sadaka
halniz bu f/k ya bir aciklik getireyim. en son olan bilanco kari degil.tahmini yil sonu kara göre hesaplaniyor.
tuprs a bakin% 40 ö.k. asels % 28. egeen % 40. bu sirketlere bu yuzden yatirim yapiliyor. Yani aktif büyüklük gitgide artiyor. örnek % 40 ö.ķ ile aktif büyüklük 100tl-140tl-196tl-274tl....bu yuzden hisseler 20 yilda genellikle hep artar.onemli olan düşüste dayanabilmek. insallah faydali olabilmisimdir.
Yer İmleri