Sayfa 216/1001 İlkİlk ... 116166206214215216217218226266316716 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 1,721 - 1,728 arası.

Konu: Viop LIV

1. ENKAI santralleri kapalı, karlı olsa kapatmaz, muhtemelen 24 saat çalışma esasına göre dizayn edilmiş olabilir.

Doğalgaz gübre vs imalatında da kullanılıyor deniyor, yani fiyatı çok düşmeyebilir.

Bu ay ki güneş santral artışı bekleyen lisansların onaylanmasından kaynaklanabilir, Bir kaç ay izlemek lazım.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Reklamlarda borsaya açık olmayan bir çok şirketin güneş paneli reklamı dönüyor, en son Türk Alman ortaklığı ile üretim yapan bir solar panel şirketi reklam vermiş.

Benim hesaplamalarıma göre yıllık en az 25000 MW yerli üretim kapasitesi var. 50 civarında firma faaliyet gösteriyor. Çoğu son 2-3 yılda kurulduğundan yeni ve yüksek teknolojili.

Depolama şartı gelince işler yavaşlamış olmalı.

https://ae-solar.com/tr/enerjiportal...abrika-aciyor/

3. Yeşil enerji kaçınılmaz son diğer türlü dünya enerji darboğazına girecek. Sermayedarlar da destekliyor. Bir diğer global sorun da populasyon. Eskisi gibi savaş olmuyor, pandemi düşünülen etkiyi oluşturmadı artık lgbt işine girdiler bence. Nereye kafamı çevirsem bir şekilde bu lgbt vurgusu gözüme çarpıyor. Algıda seçicilik de değil. İnsanların gözüne gözüne sokuyorlar.

4. Komplo teorilerime göre üst akıl var, bir şekilde düzeni sağlamaya çalışıyor.

Bugün bir sohbet programında da aynı şeyler konuşuldu. Üst akıl olmasa insanlar birbirini yer dediler, tabi o kısmını bilemiyorum.

Delikli demir çıktı mertlik bozuldu denir. Her gelişme kendi sorunlarını da getiriyor.

5. Haziran ayında kırdığı düşen trente geri gelip , onay almış ve yükselmeye devam etmişti.
    Bu sefer yükselen trentin sınırına geldi.
    310 dolar üstünde bir aylık kapanış trent devamı için önemli görünüyor.

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    ENKAI santralleri kapalı, karlı olsa kapatmaz, muhtemelen 24 saat çalışma esasına göre dizayn edilmiş olabilir.

Doğalgaz gübre vs imalatında da kullanılıyor deniyor, yani fiyatı çok düşmeyebilir.

Bu ay ki güneş santral artışı bekleyen lisansların onaylanmasından kaynaklanabilir, Bir kaç ay izlemek lazım.
    Doğalgaz ve gübre fiyatları korele hareket eder genellikle sn Ariston

7. Bence BIST 30'dan çıkacak girecek hisseler hemen açıklanmalı.

8.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Doğalgaz ve gübre fiyatları korele hareket eder genellikle sn Ariston
    O kısmını yeni duydum. DAP ve ÜRE gübre ismi çok geçiyor. Doğalgaz nasıl kullanılıyor daha bakmadım.

Çok sayıda gübre fabrikası var.

>>>>>>>>>>

Aşağıda 6 bin ton demiş bence yıllık üretim kapasitesi 6 milyon ton.

>>>>>>>>>>>>

https://www.kmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=6912

Bugün Toros Gübre (Ceyhan, Mersin, Samsun), İgsaş (Yarımca), Bagfaş (Bandırma), Ege gübre (Aliağa) Gemlik ve Gübretaş (Yarımca, İskenderun) gibi üretici/ithalatçı olmak üzere 20 ithalatçı firma ve 11 fabrika bulunmaktadır. Toplam kapasite ise 6 bin ton dur.

Ayrıca yan ürün olarak gübre veya hammadde/ara ürün üreten özel kuruluşlar olarak Ereğli Demir Çelik İşletmeleri, Karabük Demir Çelik İşletmeleri, İskenderun Demir Çelik İşletmeleri, Eti Bakır İşletmeleri ve Eti Bor A.Ş. bulunmaktadır.
    Son düzenleme : ariston; 08-09-2023 saat: 00:55.

Sayfa 216/1001 İlkİlk ... 116166206214215216217218226266316716 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •