Sayfa 218/222 İlkİlk ... 118168208216217218219220 ... SonSon
Arama sonucu : 1773 madde; 1,737 - 1,744 arası.

Konu: SOKM - ŞOK Marketler Ticaret A.Ş.

1. Cemal Demirtaş faizler yüksek seyrediyor önümüzdeki 3-6 aylık dönemlerde insanların vazgeçemeyeceği 1. Öncelikli ürünler vardır buralara geçişler olacağını düşünüyorum. Bunlar gıda,gıda parakende Telekom gibi. İnsanlar araba almaya zorlanacak evindeki eşyaları değiştiremeyecek vb Talep daralmasını dengeleyebilecek sektörlere odaklandık. şok marketi de saydı beğendiği hisselerde.

https://x.com/cemaldemirtas72/status...d8F2ZUHt93mWtw

Bende önceki gönderilerde bahsetmiştim gıda gıda parekende iletişim bunlar insanların vazgeçemeyeceği en öncelikli sektörler buralarda da ucuz geride kalmış şirketler önemli bence

2. Portföyü zaten gömdük gıdalara, parekendelere. Gıda dışında bir eggub kaldı portföyde

3.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Bana göre bimi 9 fd/favök ile fiyatliyorsan Migros’u 7.5 şok market 6 haketmez mi 3.5 çok düşük ne bileyim sektörü her zaman iş yapan krizlerden etkilenmeyen bir sektör biraz müşteri memnuniyeti çalışan eğitimi empati diyalog maliyet ve finansal yönetim verimlilik işlerini hallederlerse favök marjınıda iyileştirirler diye düşünüyorum
    bu hisse forumunda aşina olduğum isimler var ama açıkçası ben ısınamadım buraya. Öncelikle zaten fd favök hesabı yaparsak bir marj yok. İkincisi bimasın mağaza sayısı sokm'un yaklaşık yüzde 20 fazlası ama cirosu neredeyse 3 katı. Favök marjı bu sebeple yerde. Mağaza başı cironun düşüklüğü ortada. Yüksek faizin kredi kartı komisyonu vadeli ödeme gibi noktalarda negatif de etkiliyor. Yani geri kaldığı için pozisyon almak pek doğru değil gibi

Ayrıca hem bimini ciro büyüme tahmini yüzde 75 sokm ise 65. Bir verimlilk beklentisi de yok.

Yıldız holdingin tümden bir değişime girdiğine dair bir emare göremiyorum. Ulker'de var bir tek. CFOsu beğeniliyor. Ama sokta kervtte benzer hareketler yok.

4.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Sayın hocalarım hoşgeldiniz mevcut sıkılaşma dönemi yeni hissedilmeye başlandı birçok sektörde işler bozulmaya başladı özellikle ihracatçı şirketlerde döviz yükselmediği için. İşleri iyi giden sektörler in başında gıda , parekende iletişim.Temmuzda asgari ücret zammı olmaması en pozitif parekendeyi etkileyecek hedef enflasyona göre zam yaparsa hükümet burada da birkaç paylaşım önce hesapladım personel gideri açısından şok market çok pozitif etkilenir. Bir çok kişi birkaç ay sonra faiz inecek gyo inşaat malzemeleri çimento desede evler satılmıyor belki 1 yıl sonra faiz 30 a anca düşer o faizler hala birçok sektör için çok yüksek. Malını peşin satan marketler her geçen çeyrek nakitlerini arttırarak ve satış sıkıntısı yaşamayan en güvenli sektörlerin başında geliyor bence. Parekendeler içinde çok geride kaldı bimin 10 da birine düştü piyasa değeri.
    Piyasa Temmuz'da aylık enflasyonda yükseliş bekliyor

Bloomberg HT'nin enflasyon anketinde piyasa katılımcıları Temmuz'da aylık enflasyonun yüzde 3,3 seviyesine yükseleceğini öngördü.

https://m.bloomberght.com/piyasa-tem...kliyor-2357355

Enflasyon bu ay gelen zamlar nedeniyle haziran ayına göre yükselişe geçecek gibi. Dediğim gibi önümüzdeki senede enflasyon 20-25 aralığına ancak düşecek gibi eğer böyle olursa 16 ay sonra falan faiz 30 civarına ancak düşer. Şimdi tüketici kredi çekmeye kalksan yıllık faizler %60-70 faizler var önümüzdeki yılda %30-40 lara ancak düşer. Bu yüzden malını peşin satan 1. öncelikli mal satanlar daha dirençli olur diye düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by debo Yazıyı Oku
    Hissem yokken de giderdim. Gittiğim marketlerdeki gözlemlerim şu şekilde.

*Personeller genel olarak iyi niyetli, gayretli.
    *BİM'in cuma, 101'in Perşembe günü yaptığı indirim/promosyon satışları Şok'ta Çarşamba günleri ama çok cezbedici ürünler ve fiyatlara denk gelmiyorum.
    *Ürün çeşitliliği az, eskinin iyi markaları Mis, Mintax ve Piyale markalarını daha iyi kullanıp pazarlayabilirler.
    *Win puan olayı güzel, ise yarar puanlar kazandırıyor, kasa arkası 25 TL üstü alışverişte indirimli ürünleri de fena olmuyor.
    *101 ve Bim gibi market açma standarti düşük sanırım, küçük m2li kullanışsız marketleri çok var.
    *Özellikle manav kısmı 101 ve Bime kıyasla kötü/yetersiz havalandırmalı.
    *Cepte şok uygulamasi güzel, güncel fiyatları, win puan kazabilecegimiz ürünleri görebilmek güzel. 101'in hadi uygulamadı bence o kadar kötü ki cepte şok onun yanında oldukça iyi.

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    ürün çeşitliliği kisminda yanılıyorsunuz bim ve a101e göre en az 500 kalem daha fazla ürün çeşitliliği var.

gıda fiyatları uçmuş bu kağıt bir yıldır aynı fiyatta. olaya bak...
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

7. Şaşırtıcı şekilde Temmuz ayı ortasından itibaren tüketim gözle görülür şekilde düştü. Eskiden önünde sıra olan mekanlar artık en rush saatlerinde 3/4 doluluğa anca ulaşıyorlar.

https://x.com/vvitru/status/18182169...d8F2ZUHt93mWtw

Bir çok kişi bu şekilde konuşmaya başladı artık yeme içme sektöründe birçok yer eskisi kadar kalabalık değil çünkü çok pahalı. Artık insanlar evine giderken marketten alacak alacağını evinde takılacak.Birçok sektör bu dönemde zorlanacak talep düşüşü ile satışlarını enflasyon üzerinde artıran şirketler az olur.Gıda parekende bu dönemin en güzel sektörü peşin ve insanlar için öncelikli sektör.

Ak Yatırım - 2Ç 24 Beklentileri

Banka dışı sektörlerlere ait EM uygulanmış beklentiler de paylaşılmış. 👏

"2Ç24 sonuçları açısından sektörel dinamiklere bağlı olarak olumlu tarafta telekom, gıda perakendeciliği ve sağlık hizmetleri 2Ç24’te güçlü görünüyor."
    Bim ayrışacak karlılık olarak demişler ama bu paylaşımda gıda parekende beklentilerini göremedim. Şok market için ne bekliyorlar acaba
    https://x.com/valueinvest0/status/18...d8F2ZUHt93mWtw

müşteri sayısında gözle görülür bir artış yok perakende de.sepet tutarları artıyor enflasyon yansıması.ancak bundan daha bir kaç sene önce pandemi vardı.pandeminin kaymağını yediler hayat normale dönünce o hızla büyüme beklentisinin devam etmesi düşüncesi yanılgıya düşürüyor.

bim 101 ve şok yaklaşık 11 biner mağazaya sahipler bunlar çok hızlı mağaza açıp doğal sınırlara yaklaştılar.bu da böyle devam etmeyecek artık açılacak mağazalar için daha seçici olacaklar ve verimsizler kapanacak.yani bundan 5 sene sonra 15er-20 biner mağazaları olmayacak.

şok migros gibi sadakat programı geliştirmeye çalışıyor ancak migros bu işi otırtana kadar yılları geçti.hemen pastadan pay kapmak kolay değil.
    aynı zamanda sanal market için de atağa kalktı ancak ilk başta büyük bir hata yaparak o saçma elektrikli çin malı motorları aldılar.
    şu anda iş normale döndü ama atı alan üsküdarı geçtiği için orada da çok çaba sarfetmesi gerekecek.getir bile topu dikti avrupada .o iş için biraz geç kaldılar

toparlayacak olursak temel analizin parlak olduğu tek nokta cok güzel para girişi var şirkete.bunu iyi değerlendirebiliyorsa ilerisi için umut vaat eder.

bim ile aralarında dağlar kadar fark var yalnız bu da fiyata yansıyor.bu arada bim personele ufak bir zam yapmış muhtemelen şok da yapacak.bir sonraki çeyrek için negatif etkileri görülebilir.

Sayfa 218/222 İlkİlk ... 118168208216217218219220 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •