Sayfa 219/1024 İlkİlk ... 119169209217218219220221229269319719 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,745 - 1,752 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bugun TEB 750K icin 32 gune 13.00% verdi.
    Yeni giris.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bugun ben bu olayi Finans'dan hazineden arattirip benim anlayacagim sekilde tane tane teknik terim kullanmadan anlattirdim.
    Anladigim su ki bu olayin da duz mevduat gibi hic bir riski yok, stopaj %10, vergi konusunu da sordum, su anda bu %10 nihai vergi, beyan gerekmiyor ama devlet ileride kalkar da mevduatin stopaji %15 iken bununki %10 deyip ek vergi isteyebilir, geriye de calistirabilir gibi bir seyler dediler.
    Aramizda bir kontrat olacak, hic bir sekilde DCD'de oldugu gibi bir kur riski filan yok, size once belli bir kurdan doviz satmisiz gibi dusunun vade sonunda taaahhut ettigimiz faize denk dusecek gibi bir kurdan da o dovizi geri alacagimizi taaahhut ediyoruz dediler.
    Ben boyle bir seyi bugune kadar hic yapmadim ama dediklerine gore 1 Mio ve uzerindeki rakamlara bugun 12.65% olan 32 gunluk mevduat faizi swap ile bugun 13.30% olarak swap ile verilmis.

Syg,
    Bende bu konuyu sormuştum ..Türev piyasası araçlarında stopaj %10 ..mesela opsiyon primlerinde yuzde 10 sropaj kesiliyor...tabi islem gerceklesirse ...swapta türev aracı. Çünkü işlem kağıdında öyle yazıyor. ..bence geçmişe dönük bir uygulama olması zor ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Swap; adı üstünde değiş-tokuş, banka sizden aldığı tl'yi bir başka banka ile dövizle takas ediyor.
    Günü geliyor, günü geliyor ama olduda o gün karşı banka battı , ne olur ?
    Yada olduda Mr. Trump sizin bankanızı sakincalı ilan etti, swift dışına çıkardı, ne olur ?

Aklımda bunun gibi deli sorular...

4. mevduatlara uygulanan ortalama faiz oranları

17-02-2017 11.00000
    24-02-2017 11.09000
    03-03-2017 10.73000
    10-03-2017 10.95000
    17-03-2017 11.10000

büyük bankaların oranları ortalamanın +1 diğer bankaların ise +2 üstü oluyor genelde..

5. ING de çok eskiden açılmış turuncu hesap varsa ve çok önce bile kapatılmış olsa da 6.5 oranını veriyor değil mi .

Hoşgeldin faizi alınamıyor değil mi .

ING geride kaldı diğerlerine göre şu anda 32 günlük mevduat açmanın

vakti geldi sanırım

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bugun ben bu olayi Finans'dan hazineden arattirip benim anlayacagim sekilde tane tane teknik terim kullanmadan anlattirdim.
    Anladigim su ki bu olayin da duz mevduat gibi hic bir riski yok, stopaj %10, vergi konusunu da sordum, su anda bu %10 nihai vergi, beyan gerekmiyor ama devlet ileride kalkar da mevduatin stopaji %15 iken bununki %10 deyip ek vergi isteyebilir, geriye de calistirabilir gibi bir seyler dediler.
    Aramizda bir kontrat olacak, hic bir sekilde DCD'de oldugu gibi bir kur riski filan yok, size once belli bir kurdan doviz satmisiz gibi dusunun vade sonunda taaahhut ettigimiz faize denk dusecek gibi bir kurdan da o dovizi geri alacagimizi taaahhut ediyoruz dediler.
    Ben boyle bir seyi bugune kadar hic yapmadim ama dediklerine gore 1 Mio ve uzerindeki rakamlara bugun 12.65% olan 32 gunluk mevduat faizi swap ile bugun 13.30% olarak swap ile verilmis.

Syg,
    Hmm peki geçmişe yönelik nasıl bir yaptırım yapılabilir, mesela sen %15 yerine %10 stopajla mevduattan yararlanmışsın, o yuzden biz senden o eksik olan %5'i şimdi alıyoruz mu diyebilirler? Eğer bu şekilde swap diye geçen mevduat türü legal değilse veya vergi kaçırmaya eş değer ise BDDK veya Devlet bunun yapılmasına neden izin verir.

7. Özel bankacılıktan faydalanmanın kriterleri nelerdir?

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Vakıfbank özel bankacılık swap 13.80 ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    ING de çok eskiden açılmış turuncu hesap varsa ve çok önce bile kapatılmış olsa da 6.5 oranını veriyor değil mi .

Hoşgeldin faizi alınamıyor değil mi .

ING geride kaldı diğerlerine göre şu anda 32 günlük mevduat açmanın

vakti geldi sanırım

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Önceden Turuncu hesabı e-Turuncuya dönüştürünce hoşgeldin oranını veriyordu ama şuan başka bir hesaptan Turuncuyu kapatıp yeni e-Turuncu hesabı açtığımda hoşgeldin oranını vermedi..

Sayfa 219/1024 İlkİlk ... 119169209217218219220221229269319719 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •