Sayfa 22/916 İlkİlk ... 1220212223243272122522 ... SonSon
Arama sonucu : 7328 madde; 169 - 176 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1. Bologerın altı ustu suanda benı ılgılendırmıyor. End.90000 heran ne olacagı bellı olmaz kutpo 7000 sınır bozucu bıdurum normal kar 40 cıvarı beklıyorum fakat buda bıze yetmıyecek. 7.20 ıla 7.40 arası elımdkı malı verıp cıkmak ıstyorum. Tekrar 6.70 lı rakamları kaldıramam. Insallah 45 ve uzeı gelırse hısseyı tasıyan arkadasların karsılıyını alacagı dusuncesındeyım. Yat. Tav. Degıldır

Sent from my E5603 using hisse.net mobile app

2. Piyasa yukarı gittikçe küçük yatırımcı düşecek korkusu ile ya mala giremiyor yada elindeki malı az kar ve de zarar ederek malını kaptırıyor. Elin oğlu da mala girip alıp götürüyor. Küçük yatırımcı düşmediğine ikna olup uçuyor kaçıyor hissine kapılıp tekrar mala girdiğinde elin oğlu çakıyor bu sefer. Adamlar hisse piyasasına girmiş götürüyor hisseleri. İnceleyin bakın bilançosu iyi gelen hisseleri. Yüzde kaç prim yapmış ve halen yapıyor. Borsa her habere duyarlı elbette ani olumsuzluk olur ise satış olacaktır. Fakat bu adamlar Ocak ayında aldıkları Şubat ayında çıkmazlar. Halk oylamasına kadar bir şey beklemiyorum. Piyasa evet oyuna oynuyor. Hayır çıkarsa piyasa gümler. Ogün'e kadar neler olacağını göreceğiz. Suriye deki gelişmeler de önemli ters durumlar piyasayı yine olumsuz etkileyebilir. KUTPO için 13 Mart tarihine kadar yukarı yön olacak gibi görünüyor. Bilanço sağlama gelirse yukarı devam olur. Genel kurul tarihi, dağıtılacak temettü hisseyi canlı tutacaktır. Bilanço olumsuz olur ise satışa dönecektir tahta.YTD.

3.  Alıntı Originally Posted by ssregitoss Yazıyı Oku
    gücü satin alman için uptrend olması gerek. Basit ortalamalar sıralı olmasi gerek.yani 5 günlük 20 günlük 50 günlük ve 200 günlük yukari ve siralı olması gerek.hissenin geçmişine bakarsan bu şartlari sağladığında iyi karlar birakmış.tabi bu temel olarak desteklendiğinde tadından yenmiyor.siz şu anda zayıf ı satın aldınız.bilanco gelmeden belki 8 tl yi bulabilir.ama bu sizi tatmin eder mi?ben bilanço yu beklemeyi tercih ederim.senden kaybım %5 olur belki ama kendimi garantiye almış olurum.senin alım noktandaki risk ile benimki arasında dağlar kadar fark olacaktır.
    siz bilançoyu görünceye kadar ve gördükten sonra acaba size daha çıkacak marj kalacak mı ??? neyse biz işimize bakalım...önümüzdeki hafta bakalım kutpo nasıl davranacak ?? acaba zayıf olduğunu mu gösterecek yoksa güçlü olduğunu mu ??

ben bu hissenin hem tekniğine güvendim ki tekniğe göre olumluya dönüş var bu yüzden de risk minimuma yakın olarak görüyorum hem de temeline güveniyorum....içimden bir his şirket kar açıklayacak diyor...

bir kaç gün önce karel de de böyle bir durum vardı açıkçası girmeyi düşünüyordum ama işlerimin yoğunluğundan unuttum....o vakit risk almak istiyordum ama kısmet olmadı...bilançosu iki gün önce geldiğinde kar açıklamış ve %14 lük primi gördü...gün sonunda net %10 çıkmıştı...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. Hisse hareketleri bolingeri şekillendirir. Bolingerin mantığı gereği taşmalardan sonra fiyat bandın içine girer. Bu durum bütün hisseler için geçerlidir.

Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku

buda bolingere göre kutponun davranışları......

geçmişte defalarca bolingerin alt ve üst sınırlarını aşmıştır....her aştığında da tekrardan bolingerin içine girmiştir...kalan zaman dilimlerinde genelikle bolinger içinde hareket etmiştir....

grafikte de görüldüğü üzere en son bolingerin alt sınırını aşmış daha sonra da içeri girmiştir...şu an itibari ile bolingerin alt sınırı 6,30 seviyesinde....üst sınırı ise 8,15 seviyesindedir...genelikle bolingerin altını dest ettikten sonraki zaman diliminde zamanla yukarı yönelmiş ve üst sınırı test etmiştir...eğer ki bilanço güzel gelirse ki bazı arkadaşlar böyle bekliyor o vakit tekardan üst sınırını test edebilir...bu benim açımdan güçlü bir ihtimaldir...

5. ben vergi dairesine verilen bilançoya biraz önce baktım....

bürüt satış 344,8 milyon
    yurtiçi satış 249,6 milyon
    yurtdışı satış 87,6 milyon
    diğer gelirler 7,5 milyon olarak görülüyor

net satışlar da 330 milyon....bu satışların maliyeti de 206,7 milyon olarak görülüyor....vergi dairesine verilen ile spk ya verilen farklı formatta hazırlandığı için insan sağlıklı bir karşılaştırma yapamıyor...bunun için geçen yılın o şekilde verilmiş bilançolarını görmek lazım....acaba orada nasıl olmuş

kabaca baktığımda son çeyrekte net satışlarda 98 milyonluk bir rakam görüyorum...oysa 9 aylıklarda 63 milyon olmuş....6 aylıklarda 83 milyon olmuş ,3 aylıklarda ise 86,6 milyon olmuş.....

görüldüğü üzer tüm çeyreklerden daha fazla satış yapılmıştır....kendi çapında rekor bir satışı var...bu satıştan zarar yapması mantığa uygun değildir...muhakak muhasebe gereği bazı şeyler olmuştur....

2015 3 aylıklardaki cirosu=70,5 milyon
    ........6 aylıklardaki cirosu=68 milyon
    ........9 aylıklardaki cirosu=62 milyon
    ........12 aylıklardaki cirosu=70 milyon imiş...

yani 2015 de ilk ve son çeyrek hemen hemen aynı olmuş...

2016 ilk çeyrekte 86,6 milyon ciro yapmış iken normalde son çeyrekte de bu civarlarda bir ciro beklenirken bu miktarı 98 milyona çıkarmış olması ve satışlarını %13 artırmış olması çok güzel...bir şirket zararına satış yapmaz...zararına satış yapacağına hiç satış yapmasın daha iyi...şirketin döviz pozisyonun tam olarak hatırlamıyorum ama sanki artıdaydı gibi...

yeni fabrikanın olumlu etkileri önümüzdeki çeyrekte artık daha da kendini göstermesi gerekiyor...o halde artık 2017/3 aylıklarda cironun 100 milyonun üzerine çıkacağını söylemek kehanet olmamalı...bir de son gelen tüketici güven endeksinin 85 lerden 91 seviyelerine çıkması artık tüketicilerin de alış veriş yapmaya başladığını gösteriyor...

bu durumda satışların gittikçe daha iyiye gideceğini söylemek yanlış olmamalı...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. dediğim gibi dostlar ben gelecek olan net bilanço verilerini görmeden bir şey anlamak çok zor...çünkü vergi dairesine verilen ile spk ya verilen arasında format olarak çok fark var...o yüzden de insan bir karşılaştırma yapamıyor...ama cironun %13 artmış olması bana göre çok güzeldir..bu satışlardan da mantıken zarar yapabileceğine ihtimal vermiyorum....

son çeyrekte döviz %17 civarlarında çıktı şirketin döviz açığı olsa belki bu zarara neden olabilir derdim ama hatırladığım kadarıyla açığı yoktu...o yüzden de gelecek bilançonun kar yapma olasılığı çok yüksek geliyor bana....ama yine de karar sizlerin dostlar....

yeni fabrikanın olumlu etkileri çok olacaktır...özelikle de ülkemizdeki kriz artık hafifler ise bunun hem satışlara hem de kara çok olumlu etkisi olacaktır...bir de hatırladığım kadarıyla ithal porselenlere %18 civarlarında bir gümrük vergisi gelmişti...işte bu vergi ile ithal ürünleri de pahalı hale gelmiş olmalı ki satışlar rekor kırmıştır....

7.  Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Doçe ufak ufak toplamaya başlamış görünüyor. Haftaya hareketli olacağa benzer...

Sent from my GT-I9190 using hisse.net mobile app

8. daha önce arkadaşlar 2016 son çeyrekteki cironun 105 milyon olduğunu söylemişlerdi diye hatırlıyorum..ben ise 98 milyon olarak gördüm...acaba ben mi yanlış gördüm...??? bilanço önceki formatlarda olsaydı çok daha güzel bir inceleme yapabilecektik...açıkçası bu vergi dairesi bilançosu ile spk ya verilen bilanço benim kafamı sürekli karıştırmıştır...

ama mantığım gelecek bilançodan kar yazacağını söylüyor....bu yüzden de tutmaya değer görüyorum...hele hele teknik verilerin de iyicene dip yaptığı bu ortamda riski çok düşük görüyorum...risksiz zaten borsa olmaz ama bu şartlarda bana göre risk düşüktür...tabi fiyatın bu seviyelerde olduğu yerde ileride ne olur bilemem...

hepinize başarılar diliyorum...

Sayfa 22/916 İlkİlk ... 1220212223243272122522 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •