Benim YKBNK de pozisyon açmamın birkaç nedeni var. En önemlisi hissenin 4 ay gibi kısa bir sürede nominal bazda %40 reel bazda ise %50 düşüp alım için çok uygun seviyeye gelmiş olmasıdır. İşbankası gibi çoklu hissesinin olmaması bir avantaj, gerçi AKBNK GARAN da da bunlar yok. Temel rasyolar gayet olumlu. Teknik açıdan hisse aşırı satım bölgesine inmiş durumdaydı, her ne kadar alınmdan sonra biraz daha aşağıya sarksa da, hiç kimse tam dip noktasını önceden kestiremez. Bankanın satın alınması yönünde tekrar bir girişim olma olasılığı yüksek, sadece bir söylenti bile çıksa kağıt ciddi prim yapma potansiyeline sahip. Öte yandan bankacılık sektörü yakın vadede başlayacak olan faiz indirimlerinden en fazla nemalanacak olan sektör. Son olarak, enflasyon muhasebesinin duygulanıp uygulanmaması bilançonun reel durumunu etkilemeyecek. Her 2 senaryoda da hangi sonuçların doğacağı biliniyor, piyasa bunun bilincinde.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Başkan seçilen Trumpın uygulayacağı politikalarını çoğundan Çin haricindeki TR de dahil tüm gelişmekte olan ülkeler olumlu etkilenecek. Bunun 2 ayağı var, en önemli olanı Çin Yeninde Trumpın revaluation talep etmesi ve bunda ısrarcı olması yani Yuanın dolar karşısında cidd oranda değer kazanmasını talep ediyor Trump. Böyle olursa Çin kaynaklı ihraç malları pahalılaşacak, dolayısıyla Çin harici ülkelerin ürünleri çok daha rahat rekabet edebilecek. İkincisi ise Ukraynadaki savaşın bitirilişi. Böylece orada bir kaç yüz milyar dolarlık bir iş hacmi ortaya çıkacak ve bu da TR için çok olumlu.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Herkes küresel enflasyon ölmedi tekrar canlanacak diyor ama bana göre hiç de öyle değil. TR de ayni kulvardadır. Bunun 1 nolu nedeni Çin kaynaklı, adamlar tüm dünyaya deflasyon ihraç ediyorlar. İkinci bedeni ise parasal genişlemelerin yerini artık parasal daralmaya bırakmış olması. Mesela ABD merkez bankası FED, bilançosunu son 2 yılda 2.1 trilyon dolar azaltarak yani piyasadan bu kadar para çekerek 9 tlyon dolardan 6.9 trilyon dolara düşürdü an itibariyle. Her ay yaklaşık 100 milyar dolar parayı piyasadan çekiyor FED. Önümüzde deflasyonist bir süreç olacak küresel bazda diye düşünüyorum.
akbankı 20lerde yakalamıştım sonra elimden kaçırdım tabi acemiliktenkeşke banka olsaydı portföyümde. umarım ykb beklentileriniz gerçekleşir.
Muhtemelen yeni yılda asgari ücrete %25-30, emekli maaşlarına ise %20-25 civarı bir zam olacak. Bu da hem ekonomi hem de enflasyon için gayet olumludur.
Emekliler hiç ağlamasın, her 4 emekliden 3 ü Sayın RTE'ye oy verdi. Kendi düşen ağlamaz.
Yer İmleri