Sayfa 221/1023 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321721 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,761 - 1,768 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

fiyat istikrarı ve büyüme gibi konularda dikkatli bir denge izlendiği sonucunu çıkarmak pek mümkün değil MB nin hareketlerinden. fiyatlar artıyor..büyüme ise hormonllu..gerçeklerden uzak.. %7.4 inandırıcı değil. mevcut zihniyetin defalarca verilerle oynayan ve kendi çıkarlarına uygun hale getirmekten kaçınmayan bir kafa yapısına sahip olduğunu dikkatli izleyenler görüyor.

ilk olarak ciddi ve yüksek sesler duymamız gerekiyor bakan ve burokratlardan.. örneğin bir konu kesin olarak yanlışsa ama malum kişi ikide bir her yerde bunun doğru olduğunu söylüyorsa bu bürokratların yapması gereken doğruyu kesin olarak anlatmak, eğer bu kabul görmüyorsa istifa etmektir..

şimdi bir tiyatro oynanıyor..

malum şahıs iyi polis , bürokratlar kötü polis.. ötv yi bakan arttırır malum kişi düşürürür.. hoppp gelsin oylar ve alkışlar.

faizi bürokratlar arttırır ya da düşürmezler malum kişi faiz lobisi der terbiyesiz bunlar der...maksat itiraz ediyor gözükmek..

ekonomideki bu durumun nedeni rasyonel olmayan yatırımlar, paranın betona gömülmesi, yabancılara çok fazla kapitülasyon verilmesi..yani osmanlıyı her alanda taklit ediyorlar..

şimdi böyle bir durumda bürokrat "dar alanda kısa paslaşmalar" yaparak makamında kalmak için dolambaçlı yollara başvurup gerçeği net biçimde savunamıyorsa, GLP ve benzeri mekanizmalarla "mış gibi yapmak" tarzında ancak cahillerin inanacağı politikalar uygularsa bu ülkeye borç verenler bundan rahatsız olur.. kredi veren, borç para veren rahatsız olur.. adamlardan hem borç alıp hem de borcun sürekli yumuşak karnımız olmasını engellememek büyük bir hatadır..ya adamlardan borç almayacaksın ya da borç aldığında bu parayı ekonomik faydanın oluşacağı alanlarda ülke yararına kullanacaksın.. ama 15 yıldır bunların hiç birini yapamadan israf etmişsen, adamlar sana yıllardır "yapısal reform gerekli" derken dalga geçersen bir noktada bardak dolar.. yabancıların artık "no more bullshit" dedikleri nokta gelirse bu ülkeye ciddi zararı olur. o yüzden borç kamburundan kurtulacak politikalar uygulanmak zorundadır..
    Son düzenleme : discretus; 05-04-2018 saat: 15:34.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Işık Ökte'nin geçmiş dönemlerdeki yorumları daha objektifti sanki son zamanlarda yorumları biraz farklılaştı. Ya da bana öyle geliyor. Çalıştığı kurumun pozisyonu itibariyle de belirli değişiklikler olmuş olabilir.
    Üstüne bastınız
    Ayağınızı kaldırınız
    Hatta ben böyle bir gönderi yapacaktım vazgeçtim...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3. Normalde Türkiye insanının %90 ına Vestel yeter de artar bile... Ayranı yok içmeye, atla gider...

https://www.hepsiburada.com/vestel?k...ma=azalanfiyat

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Kriz söylemi var ama telefon sevkıyatlarını yetiştiremiyoruz
    DHL Lojistik Hizmetleri Genel Müdürü Orkun Saruhanoğlu, krizden bahsedildiğini ancak telefon sevkiyatlarını yetiştirmekte zorlandıklarını söyledi ve ekonomik aktivitenin canlılığına işaret etti. Saruhanoğlu, ilaç ve e-ticaret lojistiğine yönelik yeni yatırımlarla ilgilendiklerini de kaydetti.

https://m.dunya.com/sirketler/kriz-s...-haberi-410278

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    fiyat istikrarı ve büyüme gibi konularda dikkatli bir denge izlendiği sonucunu çıkarmak pek mümkün değil MB nin hareketlerinden. fiyatlar artıyor..büyüme ise hormonllu..gerçeklerden uzak.. %7.4 inandırıcı değil. .
    Zaten aynı anda fiyat istikrarı ile büyümenin kontrolü tcmb bünyesinde çelişki yaratır , politikaları verimsizleştirir. Büyüme politikaları hükümetin işi olmalı merkez bankasının değil. Ancak politikacıların bu isteği nedeniyle tcmb'nin gücü örseleniyor. Para politikasındaki verim kötüleşiyor. Hatta belki sırf bu nedenle tcmb olması gerekenden daha fazla faiz arttırmak zorunda kalıyor.
    O nedenle tcmb'nin hem fiyat istikrarı hem de sağlıklı (hormonsuz) büyüme konusunda başarısız olmasına şaşırmamalı.

Ama ben yine tcmb'yi değil tcmb'ye çizdikleri oyun alanı nedeniyle politikacıları hatalı buluyorum. Tcmb'ye bir koltukta iki karpuzu taşıtmaya hatta bu şekilde koşturmaya çalışıyorlar. Hatta son zamanlarda koşarken de sırtına binme çabaları var. Buna güç yetmez.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. dolar arada sert satış yiyor. Jölelinin kamu şhortçuları arada dolara vuruyor galiba. dolar düşer gibi oluyor fakat ardından tekrar güç kazanıp tırmanıyor. MB açıkladığı verilerde döviz rezervelinin neden 4,5 milyar dolar gibi azaldığını ben JÖLELİ nin kamu bankası şhortçularına bağlıyorum. Bakalım rezervleri daha ne kadar eritecekler.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Zaten aynı anda fiyat istikrarı ile büyümenin kontrolü tcmb bünyesinde çelişki yaratır , politikaları verimsizleştirir. Büyüme politikaları hükümetin işi olmalı merkez bankasının değil. Ancak politikacıların bu isteği nedeniyle tcmb'nin gücü örseleniyor. Para politikasındaki verim kötüleşiyor. Hatta belki sırf bu nedenle tcmb olması gerekenden daha fazla faiz arttırmak zorunda kalıyor.
    O nedenle tcmb'nin hem fiyat istikrarı hem de sağlıklı (hormonsuz) büyüme konusunda başarısız olmasına şaşırmamalı.

Ama ben yine tcmb'yi değil tcmb'ye çizdikleri oyun alanı nedeniyle politikacıları hatalı buluyorum. Tcmb'ye bir koltukta iki karpuzu taşıtmaya hatta bu şekilde koşturmaya çalışıyorlar. Hatta son zamanlarda koşarken de sırtına binme çabaları var. Buna güç yetmez.
    hülasa, olan bitenin bir "kontrollü" deval değil, politikacıların ya da mb nin (müsabbibin kim olduğu aslında o kadar önemli değil) işi ellerine yüzlerine bulaştırmak olduğunu artık kabul ediyorsunuz sanırım...yazdıklarınızdan bu sonuç çıkıyor..

7.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    dolar arada sert satış yiyor. Jölelinin kamu şhortçuları arada dolara vuruyor galiba. dolar düşer gibi oluyor fakat ardından tekrar güç kazanıp tırmanıyor. MB açıkladığı verilerde döviz rezervelinin neden 4,5 milyar dolar gibi azaldığını ben JÖLELİ nin kamu bankası şhortçularına bağlıyorum. Bakalım rezervleri daha ne kadar eritecekler.
    piyasalarda mb ye ait bir takım yetkileri kullanan gizli aktörler olduğunu mu ima ediyorsunuz?

8.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    hülasa, olan bitenin bir "kontrollü" deval değil, politikacıların ya da mb nin (müsabbibin kim olduğu aslında o kadar önemli değil) işi ellerine yüzlerine bulaştırmak olduğunu artık kabul ediyorsunuz sanırım...yazdıklarınızdan bu sonuç çıkıyor..
    Politikacılar kontrollü deval'i tam olarak idrak ederler etmezler onu bilemem ama tcmb'yi soktukları yol ve çizdikleri sınır tcmb'nin bunu bilinçli olarak yapmasını zorunlu kılıyor.

Şunu da unutmayalım eline yüzüne bulaştırmak tabiri gerçekçi olmayabilir zira politikacı kendi çıkarına olacak şekilde hareket eder. Eğer hormonlu da olsa büyümeyi yüksek tutumak geniş halk kesimlerinden oy almasını sağlayacaksa bu politikacı için en iyi seçimdir. Konuya bir de böyle bakmak lazım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 221/1023 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321721 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •