Eurobond u offshore uzerinden almak mumkunmu mumkunse vergi avantajlari varmi?
Eurobond u offshore uzerinden almak mumkunmu mumkunse vergi avantajlari varmi?
Ben 5 yılla sınırladım. Faizi sabitlediğimi varsayıp kupon ödemelerini beklemeyi tercih ettim. Amerikan enflasyonu 5 yılda %5 üzerine gelmediği ve vergi politikası değişmediği sürece reel faiz alacağımı düşünüyorum. Buda bana yeter. Al satta yapılabilir ama vergi işine girmek istemiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Teb'den ilk eurobond yatırımımı pazartesi itibariyle yaptım.
25.000 usd üzeri portföyler yatırım danışmanlığı kapsamına alınıyormuş. Biriktirin gelin dedi şube
Eurobondda saklama ücreti yok. Ortalama kupon faizim net %6,5 dolares..
syg. & bol kazançlar
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
İş yatırım böyle söylüyor evet Ancak farklı fiyat veriyor bu şekilde işlem yapınca. Örneğin fiyatı 85 olan kağıdı 200000 nominal altında aldığınızda size örneğin 95 den satıyor. 95 örnek burada. Ne kadar farklı satacakları keyiflerine kalmış çünkü aldıkları komisyonu söylemiyorlar
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Türkiye’de yatırım danışmanlığı sistemi düzgün çalışmıyor. Çünkü yatırım danışmanlığını belirli bir ücret karşılığı değil bedava sunuyorlar ve size alım satım yaptırarak para kazanmayı hedefliyorlar. Bu da bir çıkar çatışması doğuruyor. Çünkü mesela siz elinizdeki kıymeti hiç satmasanız bu sizin menfaatinize olacak ve kurum da bunu biliyor ancak yine de size onu sat bunu al diyerek işlem yaptırmaya çalışıyor.Nitekim mevcut sistemde Siz işlem yapmazsanız kurum da para kazanamaz. Zira asgari ücretli yatırım danışmanınızdan kurum size alım satım yaptırmasını bekliyor ve buna göre de kendisine prim veriliyor. Ancak sizin alım satım işleminizden kazanç elde etmeyen, tarafsız bir danışman aylık veya yıllık belirli bir ücret karşılığı size hizmet verirse bu sisteme ve kişiye güvenebilirsiniz.. Diğer ülkelerde sistem bu şekilde çalışıyor. Bir şey bedavaya sunuluyorsa ürün sizsiniz diye bir söz vardı. Bu yüzden Türkiye’deki yatırım danışmanlığı sistemi güvenilir değil.
Yer İmleri