Sayfa 222/656 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322 ... SonSon
Arama sonucu : 5241 madde; 1,769 - 1,776 arası.

Konu: DURDO - Duran Doğan Basım

1.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    ayrıca euro yuzde 0,8 armıs ıse 33 mılyonluk borcu 2,6 mılyon etkılemez...
    doğrudur dostum %1 bile çıkmış ise 330 bin eder...2,6 milyon etmez...bende bir gariplik var diyordum ama bir türlü çıkaramıyordum...uyardığın için teşekürler.. o vakit 2,100+1,3 +0.3 =3,7 milyonluk bir negatif etkilenme hesap ediyorum..

daha önce doların %5,3 etkilenmesine dayanarak ve bu oranı tüm borçlara uygulayarak (diğerlerini hesaplamamıştım) 4,5 milyonluk bir etkilenme hesaplamıştım....son yaptığım hesapta ise yanlış hesaplayarak 6 milyon bulmuştum...

şu anda ise 3,7 milyonluk bir etkilenme görüyorum....tabi dövizdeki çıkış miktarlarını eğer doğru hesaplamış isem ?? bu konuda bana yardım etmeniz lazım arkadaşlar...

şu anda dolar ,euro ve sterlin borç miktarları ise yukarıda söylediğim gibidir..bu döviz cinslerinin mart sonunda kaçtan kapattığını ise grafiklerden baktım..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    euro 31 aralık 6,05 ------ 31mart 6,30 olacak bi hata var gibi sizin hesapta
    dediğim gibi ben grafik üzerinde baktım tümüne....dolar ,euro ve sterlinin 31 aralık 2018 tarihi kapanış fiyatı ile 31 mart (ki o gün pazar gününe denk geldiği için 29 mart cuma gününün verisini almak gerekiyor ) kapanış fiyatlarını bulmak lazım...

sonra bulunan bu miktarların yüzdelik olarak ne kadar çıktığını hesaplamak lazım...bu oranı da döviz borcuna uygulamak lazım...böylece toplam etkiyi bulabiliriz..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...nkasi+kurlarii

sanırım bu link sorularınmızı çözecek..

merkez bankası verilerine göre dolar 31 aralıkta 5,29 satış fiyatındaymış...29 martta ise 5,63 fiyatından kapanmış...%6,4 yükselmiş....25 milyonluk borcu 1,6 milyon etkiler...

euro 31 aralıkta 6,05 satış fiyatındaymış....29 martta ise 6,33 olmuş.....%4,5 artmış...33 milyonluk borcu 1,5 milyon etkilemiş..

sterlin 31 aralıkta 6,75 satış fiyatındaymış...29 martta 7,37 olmuş..%9 çıkmış....28 milyonluk borcu 2,5 milyon etkiler...

toplamda 1,6 +1,5+2,5 =5,6 milyonluk bir olumsuzluk olur....

evet arkadaşlar bu hesap oldu mu acaba ?? siz ne dersiniz ??

4. Doğru bence..

benim hesaplarıma göre de geçen donem sonu 60 milyon olan yabancı para cinsinden olan yukumlulukler birinci çeyrek sonu 65 milyon olacak

31 aralık itibari ile şirketin 3 ay içinde ticari ve finansal olarak odemesi gereken 61 milyon mevcut..Kurdaki artış bunu 64 milyon civarına taşıdı...buna karşın 54 milyon alacağı mevcut...10 milyonda para var kasada...dönem içinde 15 - 20 milyon arası faaliyet karı yazacak...bu anlamda bu dönem için kredi riskine maruz kalmıyor gibi..
    Son düzenleme : kingsailor; 03-04-2019 saat: 17:21.

5. Asıl sıkıntı kurşardaki yuzde 5 değişim şirkete 5 milyon civarı yük getiriyor...Yüzde 20 enflasyona göre çeyreklik bazda kurların yuzde 5 artması zaten olağan beklenti ki son çeyrek te kurlar bu duzeyde arttı..

15 milyon çeyreklik faaliyet karnın 5 milyonun kur farkına kurban gitmesi maalesef hiç iyi değil..Bu şekilde bu borcu sıfırlaması çok uzun sürer...

Bu borçlarla baş edebilmek için min. çeyreklik 20 milyon faaliyet karı yazması lazım şirketin..

6. o iyi beyin fırtınaları yapılmış bugun topikde...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

7. karlılık bana göre gittikçe iyiye gidecek ama önce şu döviz çıkışının dizginlenmesi lazım...bloombergteki yorumları sık sık okuyorum...orada bazı analistler doların bu yıl içinde %6 düşeceğini söylüyorlardı...geçmişte de doların önce 5,80 lere ardından da yıl sonunda 5,10 lara ineceğini söyleyenler vardı...

şu anda dolara bakıyorum o kadar kıyamet kopuyor ama hala çok da aşırı tepkiler verip yükselmiş değil..ileriki günlerde sanki dolar iyicene sakinleşip aşağı gevşeyecek görüntüsü var...bu yılın son iki çeyreğinde ise ekonomik toparlanma ile birlikte ciro ve karın da artmasını bekliyorum..

Tuvalet kağıdı

Sayfa 222/656 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •