Sayfa 224/1002 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324724 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 1,785 - 1,792 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    elz 1 , 3 ve altı (6 ) aylık getiride zero zpe nin ense traşını görebilmiş , geride kalmış. bir yıllıkta eşit gibiler. ayriyetten elz nin yıllık yönetim üjreti % 3 , zpe nin % 1.825 . ayriyetten II elz nin azami toplam gider şeysi % 3.65 , zpe nin % 2.19

zero'nun katılım borsa yatırım fonları da var % 0.25 yıllık yönetim üjreti avantajı ile. z30ke z30kp . tahtası sığ gibi durabilir , oraya doğru fiyattan emir girince zero yatırım kotasyon verir yani... gene de kurumla konuşmak lazım.
    Sn. Lucky Player,

Borsa yatırım fonları konusunda size katılıyorum, endekse paralel getiri arayanlar için, düşük maliyetiyle harika bir seçenek.

Katılım hisse fonları özelinde son 6 ayda tamamı endeks gerisinde kaldılar. Zpe 15 gün önce, yılbaşında dönüşüm yaşadı, endeks fonundan, aktif hsyf ye dönüştürüldü, önemli olan bundan sonraki performansı.

Hisse senedi fonlarına kişisel olarak bakışım, her yıl için en iyi getiriyi sağlayacak yatırım fonunu belirlemenin bir yolunu bilmiyorum. Geçmiş veriler bana, yıldan yıla kısa vadeli performans sağlamak için hiçbirinin kodu kıramadığını söylüyor. Bunu fon yöneticisi dahil hiç kimsenin önceden bileceğini de düşünmüyorum.

Sıradan biri olarak benim için, önümüzdeki 1 yıl için en yüksek fonunu belirlemeye yönelik bir girişim, beyhude bir çaba.

Uzun vadeli en iyi performans gösteren hisse fonların bile nasıl kaçınılmaz olarak aralıklı düşük performans dönemlerinden geçtiğini yaşayarak görüyoruz.

Durum buysa dediğiniz gibi o zaman niye endekse(byflere) yatırım yapmıyorum a gelirsek,

Futbol'dan örnek vereyim, dünyadaki en iyi golcüye sahip olsakta sene sonu, gol kralı olacağı anlamına gelmez. Futbolun tek bir oyuncuya değil, bir takım oyunu olduğu genel bir kabul görmüştür.

Ve yine iyi bir takım kurmuş olsak da, bir sonraki maçın sonucunu tahmin etmek son derece zor. İyi bir takımın iyi seçilmesi durumunda uzun vadede oynadığı maçların çoğunda iyi performans göstermesi beklenir.

Hisse Senedi Yatırım Fonu yatırımınında farklı olduğunu düşünmüyorum. Şimdi görüşüm şu ki, ne kadar iyi bir fon seçerseniz seçin, en iyi fonların bile düşük performans dönemlerinden geçmesi gerekecek . Ve ne yazık ki bunun ne zaman olacağına dair hiçbir fikrimiz de yok.

Bu nedenle, iyi bir fon ekibi, (hatta 2-4 farklı fon ekibi)zaman içinde bir ekip olarak portföyümüzü uzun vadede tutarlı bir şekilde performans göstermesini sağlayabilir. İyi bir ekip oluşturup oluşturmadığımızı kontrol etmenin makul bir yolu, yatırım fonu ekibimizin 5-7 yıllık bir dönemde karşılaştırma ölçütünü(bist 100 endeksi, bist katılım endeksi vs.) ve çok üst düzeyli emsal grup ortalamasından daha iyi performans gösterip göstermediğini görmektir.

Özetle , önümüzdeki 1 yılın en iyi performansını belirleyemeyecek olsam da, yine de 5-7 yıllık bir süre içinde başarılı olacak, çeşitli ve uzun vadeli tutarlı performans gösteren oldukça güçlü ve güvenilir bir ekip oluşturabilirim.

Fon seçiminde ne kadar akıllı olursak olalım hepimiz, seçilmiş fonlarımızın düşük performans göstereceği dönemlerden geçmek zorunda kalacağız.

Anahtar konu, tüm ekibin genel uzun vadeli performansına odaklanmaktan geçiyor. (bireysel fonun kısa vadeli performansına kapılmak yerine)

Biraz uzun oldu kusura bakmayın, bu konudaki düşüncemi açıklama gereği hissettim.

Herkese iyi haftasonları dilerim,

Saygılar

2. yabancı fonlar -%2-2.8 arası ekside. dolar TL düştü,üstüne abd borsaları da yukarı gidemeyince.Yapıştırdılar -%2 leri.

3. İlginçtir en ufak esintide çöken Ak Yatırım Turizm Değişken Fonu (TGR), dışarıda Omicron kargaşası ve düşen borsalar, içerde doların düşmesi karşısında bile bu hafta hep artı yazdı.

Muhtemelen fon yöneticileri de beklemiyordu

4. rusya ukranya'ya girerse ya da vs vs vs gelişmeler ile enerji fiyatlamalarında artışlar olacağını düşünüyorum...

bu bağlamda petrol fonu aldım biraz...AES

biraz da TGE alacağım..haftaya...

başka ilgili fonlar var mı arkadaşlar? yeni çıkan fonları hiç takip etmedim?

ya da böyle bir gelişme olursa sizce hangi fonlar pozitif performans gösterir?

5.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    rusya ukranya'ya girerse ya da vs vs vs gelişmeler ile enerji fiyatlamalarında artışlar olacağını düşünüyorum...

Bu bağlamda petrol fonu aldım biraz...aes

biraz da tge alacağım..haftaya...

Başka ilgili fonlar var mı arkadaşlar? Yeni çıkan fonları hiç takip etmedim?

Ya da böyle bir gelişme olursa sizce hangi fonlar pozitif performans gösterir?
    aoy / gzh / old

6. İsbankası fonları onlarda eksi ilginç olan para piyasası fonu 0,14 getirmiş bence güzel bu hafta gene eksiye yolculuk bu fonlar bu ay kötü olacak galiba zaten yılık yüzde 50 enflasyonun olduğu yerde nereye yatırım yapacaksın ki ben aldım uzun vade bekliyecegim. Mevduata bu faizlerde yatirmam

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    rusya ukranya'ya girerse ya da vs vs vs gelişmeler ile enerji fiyatlamalarında artışlar olacağını düşünüyorum...

bu bağlamda petrol fonu aldım biraz...AES

biraz da TGE alacağım..haftaya...

başka ilgili fonlar var mı arkadaşlar? yeni çıkan fonları hiç takip etmedim?

ya da böyle bir gelişme olursa sizce hangi fonlar pozitif performans gösterir?
    bahtı açık , daimi bronz tenli arkadaş ;

oyak portföyün* otj fön sepeti fönü var.

*vote-white
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

8.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    aoy / gzh / old
    yeşil enerji bunlar..

nasd** ve teknoloji hisseleri çakılınca bunlarda düşer bence..

dow'daki petrol ve klasik enerji şirketleri artar ki bu da dow'a yastık olur çakılırken...

Sayfa 224/1002 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324724 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •