Sayfa 228/501 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328 ... SonSon
Arama sonucu : 4002 madde; 1,817 - 1,824 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Bilançoda ne yazması gerektiği 3 aşağı 5 yukarı belli.
    1.4milyar yıllık net zarar, 7-8milyar civarı özsermaye.(1dolar/hisse)

o gün de hisse hala 3.75lerde gezerse (20sent)
    pddd 0.20 olacak
    fk negatif
    pd/favök 1
    borsadaki elektrik sirketlerinden hangileri bu kadar düşük rasyolara sahip bir göz atalım...

akenerji listede en altta. o da özsermayeyi kasıtlı olarak ekside gösterdiği için.

2. Kısa vadeli en büyük beklentim Mart ayında gelecek son çeyrek ve Mayıs ayında gelecek ilk çeyrek bilançoları ile USD kurunun seçimlere kadar maksimum 19-20 arasında tutulması. Bilançolarda gelecek çeyreklik karlar artan FAVÖK ve hızla düşen Net Borç/FAVÖK rasyoları hisseyi çift haneli sayılara taşıyacaktır. YTD.

yukarda yanlislikla pd/dd 0.2 yazmışım , şu anda 3.75tl hisse fiyati 0.4'e denk geliyor

uyduruk patronlarin , peruklunun onun bunun sirketlerini saymazsak
    piyasada bu deger 2.5-4.5 arasında

3 diyelim...

kabaca x7 potansiyel var

bizim dönme tahtacının baskısı o sebeple

6 mart pazartesi akşamına kadar bugün de dahil 8 iş günü var.

8 iş gününde 8 tavan yapsa ne olur? 7.70 anca

oraya(!) kadar yolun var , dönme tahtacı

orası neresi , semra hanıma sor, göstersin

5. Bugün geri döndüm Akenerji'ye. Lot arttırmayı umuyordum ama olmadı. Aldığım hisseler de en az Akenerji kadar düştü, hatta daha fazla. Geçen hafta Tekfen ile durumu eşitledim bir nebze. Aşağı yukarı sattığım kadar alabildim tekrardan...

Her şeyin hayırlısı...
    Dil aslandır, yatar eşikte...

epdk bu sene hala kapasite mekanizması bütçesiyle ilgili bir karar almadi.
    normalde ocak ayı son haftasında yıllık bütçe belli olurdu. bahane depremse bile çok önce açıklanabilirdi.
    sadece mekanizmaya başvuran şirketlerin listesi yayınlandı.

acaba iptal ya da yeni bir düzenleme mi planlanıyor

belki anyoranza bu konuda bir şeyler duymuştur.

sistem ilk düzenlendiginde yap islet (devret) santralleri hariçti.. sonradan yerli kömür kullanan ithal kömürcüleri eklediler. sonra ne hikmetse enkaya para ödemeye başladılar... yerli doğalgaz santralleri diye bir kategori icat ettiler.

yerli doğalgaz kullanmayı teşvik etmek... ben erzinde yerli gaz kullanmak istiyorsam ne olacak?

akepe kafası...

enka gebze ve izmir dgkçs antrallerinde ocak-şubat kapasite kullanım oranı %30 civarında dolaşıyor.

enka adapazarı santralini listede göremedim. farklı bir isimde mi kayıtlı, yoksa kapandı mı?

deprem bölgesinde de atlas tes, afşin elbistan a-b santralleri hala kapalı. karakayadaki arıza devam ediyor olsa gerek, epey dusuk kapasitede calisiyor.

keban ve atatürk de pek çalışmıyor. su az oldugu için de olabilir, söylenmeyen bir arıza da olabilir, kontrol amaçlı da olabilir. arıza bildirimi yok.

8. Keban ve Atatürk kuraklıktan çalışmiyordur. Tavan herkese hayırlı olsun.

Sayfa 228/501 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •