Sayfa 2280/7020 İlkİlk ... 128017802180223022702278227922802281228222902330238027803280 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 18,233 - 18,240 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Italyan aktris, sarkici ve soz yazari (Maria) Violante Placido’nun dogum gunu (1 Mayis 1976)

2. Ingiliz roman yazari ve sair Sylvia Townsend Warner'in olum yildonumu (1 Mayis 1978)

"Bu yeni yil, Laura'nin ilkbahara dair butun fikirleri degisiyordu. Laura eskiden ilkbaharin kisin bir reddi oldugunu dusunurdu, zorbanin pasli zirhina indirilmis yesil bir mizrakti ilkbahar. Simdiyse ilkbahari bir evladin annesine ya da babasina karsi duydugu sefkate benzetiyordu. Evlat, yasli babanin migferini nazikce cikariyor ve adamin yanagini teselli verircesine oksuyordu." Lolly Willowes

"This new year was changing her whole conception of spring. She had thought of it as a denial of winter, a green spear that thrust through a tyrant’s rusty armour. Now she saw it as something filial, gently unlacing the helm of the old warrior and comforting its rough cheek."

3. Ingiliz hard rock grubu Whitesnake, 3. studyo albumu Ready an' Willing'i 1 Mayis 1980'de Mirage/Atlantic (Kuzey Amerika), Polydor (Japonya) ve United Artists (Diger ulkeler) etiketleriyle piyasaya surdu.

4. Kevin Eastman ve Peter Laird yarattiklari Ninja Kaplumbagalar'i (Teenage Mutant Ninja Turtles) 1 Mayis 1984'de Mirage Studios araciligiyla yayinladilar.

5. Akademi Odullu Russell Crowe'un rol aldigi, 5 Akademi, 1 Golden Globe 2 BAFTA Odullu Gladiator, 1 Mayis 2000 tarihinde Los Angeles, California'da gosterime girdi.

"Benim adim Maximus Decimus Meridius, kuzey ordulari kumandani, Roma Tumeni Generali, gercek Imparator'un, Marcus Aurelius'un, sadik yardimcisi, katledilmis oglun babasi, katledilmis kadinin kocasi, ve intikamimi alacagim, bu hayatta ya da digerinde.../ My name is Maximus Decimus Meridius, commander of the Armies of the North, General of the Felix Legions, loyal servant to the true Emperor, Marcus Aurelius. Father to a murdered son, husband to a murdered wife. and i will have my vengeance, in this life or the next..."

6. Ingiliz heavy metal grubu Black Sabbath, 31 Aralik 1981 - 2 Ocak 1982 tarihleri ​​arasinda uc konserde kaydedilmis Live at Hammersmith Odeon canli bir albumunu 1 Mayis 2007'de Warner Bros. Records etiketiyle piyasaya surdu.

7. Kanadali progresif rock grubu Rush, 18.studyo albumu Snakes And Arrows'u 1 Mayis 2007'de Anthem Records etiketiyle piyasaya surdu.

8. Iskoc asilli Ingiliz sair, oyun yazari ve Manchester Metropolitan Universitesi'nde cagdas siir profesoru Carol Ann Duffy, 1 Mayis 2009'da Ingiltere Bas Sairligi unvanini kazanan ilk kadin sair oldu.

Kirmizi bir gul ya da saten bir kalp degil.
    Sana bir sogan veriyorum.
    Kahverengi kagida sarili bir ay o.
    Aydinlik vaat eder
    Askin dikkatlice soyunmasi gibi
    Bu noktada,
    Gozyaslariyla kor edecek
    Bir asik gibi.
    Yansimani da,
    flu bir aci fotografina cevirecek.
    Dogruyu soylemeye calisiyorum.
    Guzel bir manzara ya da renkli bir dunya cizmeye degil
    Sana bir sogan veriyorum,
    Atesli opucugu kalacak dudaklarinda,
    Sahiplenen ve sadik,
    Biz gibi,
    Biz oldugumuz surece.
    Al haydi.
    Platin halkalari daralip alyans olur,
    Istersen.
    Olumcul.
    Kokusu sinecek parmaklarina,
    Bicagina.

Sayfa 2280/7020 İlkİlk ... 128017802180223022702278227922802281228222902330238027803280 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •