Sayfa 229/352 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329 ... SonSon
Arama sonucu : 2812 madde; 1,825 - 1,832 arası.

Konu: kuzu ve BABO......HEDEF FEYZA-2

1. Ama borsa ne yazıkki kumar olmuş tamamen. Yatırımlıkdan çıkmış. Endeks müh. devreye girdiğinden beri kağıtları sadece viop inşa etmek bir rakam bir değer oluşturmak ve bu değeri indir çıkarlarla insanları ters de bırakmak sureti ile para kazanmak için kullanıyorlar. Tabi bazı hikayeler yazılıp üzerinden hareket çektiriliyor ama esas amaç yine endeks müh.
    Mesela. BIST100 e öyle kağıtlar almışlar ki. Bir çoğu nedir ne değildir. Neden 100 de. İmamoğlu sonrası. Oba makarna!! BIST100 hissesi. Yüzde 100 yapmış!! EFORC (bu ne abi) yüzde 30 dimdik çıkıyor. IEYHO ( bi zamanların batak hissedi değil miydi) yüzde 100 yapmış. ENERY yüzde 50. Geçen borsa 1.5 2 ekside iken 30 tane kağıt tavanda asılı duruyordu. Marj oluşturmakdan kastım bu. BIST30 a bakmadım detaylı. Misal 10.800 den 9000 e düşerken 25 den 20 ye gelen eregl bir hızla 25 dedi yeniden . Ama geçen borsa yüzde 3 yaparken de BOFA kamyonu dayamış satışda idi. Kumar dediğimden kasıt bu. Belli değerler var. Piyasada tek oyuncu istediği gibi bu kağıtlara hakim. O gün borsa +5 bile yapsa eregl yi +3 e bile çekmeyecek idi. Elinde mal olsun olmasın önemi yok. Satıyorlar ölümüne.
    Keza froto. İmamoğlu olayında satılmadı satılmadı satılmadı. Acaba falan dedim. Borsa da düşüş bitti gittiler buna yüzde 10 bastılar 2 günde. Geçen ki eregl yerinde sayarken de gittiler en geride kalmış bu froto yu bu sefer yüzde 7 yaptılar eşitlediler 1 günde.
    Şimdi bu yukarıda saydığım kağıtları yerinde saydırırlar yada işte max +5 yaptırırlar. 5 tane major kağıt + bankaları yüzde 20 sürseler bile endeks hop 12000 oluverir. 270 i gören kchol ne oldu da 135 e kadar satıldı mesela. 200 olsa çok mu abartır. ykbnk 30 dese çok mu abartır. gibi.

2.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Ama borsa ne yazıkki kumar olmuş tamamen. Yatırımlıkdan çıkmış. Endeks müh. devreye girdiğinden beri kağıtları sadece viop inşa etmek bir rakam bir değer oluşturmak ve bu değeri indir çıkarlarla insanları ters de bırakmak sureti ile para kazanmak için kullanıyorlar. Tabi bazı hikayeler yazılıp üzerinden hareket çektiriliyor ama esas amaç yine endeks müh.
    Mesela. BIST100 e öyle kağıtlar almışlar ki. Bir çoğu nedir ne değildir. Neden 100 de. İmamoğlu sonrası. Oba makarna!! BIST100 hissesi. Yüzde 100 yapmış!! EFORC (bu ne abi) yüzde 30 dimdik çıkıyor. IEYHO ( bi zamanların batak hissedi değil miydi) yüzde 100 yapmış. ENERY yüzde 50. Geçen borsa 1.5 2 ekside iken 30 tane kağıt tavanda asılı duruyordu. Marj oluşturmakdan kastım bu. BIST30 a bakmadım detaylı. Misal 10.800 den 9000 e düşerken 25 den 20 ye gelen eregl bir hızla 25 dedi yeniden . Ama geçen borsa yüzde 3 yaparken de BOFA kamyonu dayamış satışda idi. Kumar dediğimden kasıt bu. Belli değerler var. Piyasada tek oyuncu istediği gibi bu kağıtlara hakim. O gün borsa +5 bile yapsa eregl yi +3 e bile çekmeyecek idi. Elinde mal olsun olmasın önemi yok. Satıyorlar ölümüne.
    Keza froto. İmamoğlu olayında satılmadı satılmadı satılmadı. Acaba falan dedim. Borsa da düşüş bitti gittiler buna yüzde 10 bastılar 2 günde. Geçen ki eregl yerinde sayarken de gittiler en geride kalmış bu froto yu bu sefer yüzde 7 yaptılar eşitlediler 1 günde.
    Bu doğru, şimdilik iki kumarbaz içerde. Faiz de çok cazip, gidenler gitti. Yatırımcının elini görüyorlar, ne kadar kredisi var biliyor, senetlerdeki değişik haraketlerde bence el görme kaynaklı. Bu mecradan onlarda para kazanmak zorunda. Yada bu mecra başkalarının eline gecinceye kadar cile cekmeye devam edeceğiz.

3. eregl berbat bilanço açıkladı 20 den 25 e sürdüler. froto kötü de olmayan bir bilanço açıkladı araç satışları iyi şu bu. eregl yi çektiler froto yu bastılar. Tamam anlaşıldı dediğin anda eregl le biniyorlar bi anda froto tavana gidiyor. THY PGSUS . İkiside zarar açıkladı zaten hali hazırda 40 kat gitmiş kağıtlar. THY nin misal serbest piyasa olsa 240 lara kadar satış yemesi lazım idi. Yok bu ikisini de alıverdiler birden bire. Neden. Endeks için gerekli idi. Zarar kar bilanço şu bu hiç umurlarında değil. Arada lokomotif hisseler seçip bunlara da uydurma hikaye yazıyorlar. Son zamanlarda asels mesela.
    Resmen kumar olmuş borsa. Dolar desen komedi hareketler. TL yi dolara çıpalamışlar. Parite oynadı mı sadece euro dans ediyor. Yani parasal olarak dolara mı geçtik ne oldu. MB ında 2 tane adam oturmuş dolar yarın 38.75 olacak diyorlar bütün gün +-2 kuruş.Gece 12 1 gibi aşağı 10 kuruş basıp yukarı 15 kuruş basıyorlar. Yarın ki dolar kuruda tamam.

Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    9 mayısda yazılmış bir yazı.

Malasef yılların Kuzu hocasını bie tersde bıraktılar. Tabi burada çizimci arkadaşlarında etkisi oldu, CITAK gibi. Piyasa short kapatmayanlara umut vermek isteyecek, tamam bu long çok sürmedi, düşüşe devam dediğiniz yerde endeks 10 bin üstüne atacak.

Adamlar en son koz Mehmet Şimşeği dahi kullandı. Borsa risklidir diyen bir hazine bakanımız var. Bu arada teşekkür etmek lazım, yatırımcı bilmiyordu bunu yeni öğrendik. Borsa riskli.
    anlamadım bunu ?
    yani ben terstemi bıraktım milleti... demek istediniz

siz şu grafikler ve yorumlardan ''çıtak şort dedi... milleti batırdı '' diyorsanız... ART NİYETLİSİNİZ demektir

şortlayacaksanız FSPX'te 5850 beklenilmeli demişim

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    buna ilave olarak şu şerhimi düşüyorum... o dünyanın makrosu hesaplarının içine bunu bi ekle

(tahta setleştiğinde ALT BOLİNGER kaçta diye sormuştun, hatırlıyorsundur... )

düşüşü aynı sertlikte karşılayıp... fiyatı ORTA BOLİNGERİN üstüne yerleştirdiler

yani nisan 2025 barımız solda kırmızı çizgi ile işaretlediğim bar ile eşleşti... bolinger üstünde kaldık

peşine % 99 ihtimal ile gelmesi beklenen barları çizdim.

GEREKÇELERİM :

1. orta bolinger üstündeyiz ve eğiminde bir değişim yok... yüksek derecede bir eğimle gidiyor yukarı

2. mav 7 bu kadar yukarıda iken bir dahi sert satış gelmez (mav 7 yi test etmek ister ) 5850'de

hergün döğüş olmaz... büyük kavga bitti

2-3 ay dinlenip... salim kafa ile düşünmek üçün bekleyeceklerdir.
    çizgi üstüne geçti... sert düşüş bitti... ikili tepe üçün yukarı gidecek demişim

basit grafiklerle yorumladığım için haliyle KUZU EMMİ'yi ikna edemedik

mecburen

black rock'ta, warren buffet'ta olmayan...

teknik analizin ATASI... en böyük grafikim ile anlatacağım

çizginin üzerine geçti ise, güçlü trendi bitirmiştir... çoklu tepeleri yapar

ondan oldu, bundan oldusu grafiği bağlamaz... çizgi üstüne geçmiştir

(bu tahtayı alan adamda, satan adamda bu grafiğin bu hale geleceğini biliyor... kimse ezbere para basmıyor longlara veya şortlara )

bu 2-3 ay dinlenmeyi buna göre hesap ettim.

NOT : her yatırım aracında her periyotta aynı yapı oluşuyor... bitcoinde tam oturuyor, oluştuğunda atacağım resmini

bu arada altında oluşmuş...

çizgi üstüne geçiş ve devamı

Son düzenleme : çıtak; 14-05-2025 saat: 13:30.

6. Bence o yüzden Mehmet Ş. Borsa çok riskli derken bunu kastediyordu. Özellikle bir çok acemi yatırımcı hatta ve hatta bu işin kompedan ları yani bilanço okuyanlar dünya piyasalarını takip edenler detaycılar hepsi yanılıyor. Kumar mantığı ile bakmayan kaybeder. Kumarcı olmak lazım. Çok zor birşeydir. Bilimsel akılcı falan bakarsan külli kaybedersin. Mehmet. Ş. bunu diyemiyor. Hali ile riskli diyor. Borsa çıkacak diye mi düşünüyorsun benim yaptığım gibi gidin borsa fonu alın. O çıkmış bu düşmüş sallayın. Akşam bakın işte 9500 den 9700 e mi gelmiş tamammm para kazandın gerisi hikaye. Kağıt seçim portföy yapim falan hikaye artık. Süper insider olman lazım.
    Sıradaki lokomotif hisse hangisi desem mesela?

Çok yazdım çenem düştü kusura bakmayın.

07.05.2025'ten itibaren 100 endeks kapanış tahminlerim

bir bakın bakalım bu şort demek mi ?

Çıtak : 9.067,23
    çıtak : 9156,28 bak atış böyle olur
    çıtak : 9258,15
    cuma günü bu 9258 tahminimden sonra, gün içindeki durumda ne demişim

Hadi gözünüz aydın