Artan

15,73 10 15:14
99,10 9.99 13:55
131,00 9.99 13:55
18,71 9.99 15:14
231,90 9.96 15:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 15:13
86,05 -9.99 15:14
1,75 -8.38 15:14
65,55 -7.61 15:14
5,16 -7.36 15:14
Azalan Hisseler

İşlem

9.004.617.939,90 15:14
5.661.132.142,75 15:14
5.439.398.039,83 15:14
3.897.635.892,80 15:14
3.494.064.437,38 15:14
Tüm Hisseler
Sayfa 23/148 İlkİlk ... 1321222324253373123 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 177 - 184 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    sn.üyeler

ben erhan bey kardeşimizin ve temettü konusunda bilgi sahibi olmak isteyen pay senedi yatırımcılarının en yalın anlayabileceği şekilde bir paylaşımda bulundum

elbette dileyen yatırımcı dilediği kağıda dilediği maksatla yatırım yapabilir kendi tasarrufudur, ancak şunu idrak etmek bir yatırımcının pay piyasasındaki yatırımını korumasının ve kazanç elde etmesinin en emniyetli yoludur ve sermayenin emniyet sübabıdır, o da temettüdür.

temettü sizi bir şirketin ortağı yapar, oysa temettü temelli olmayan bir pay senedi yatırımında kazanan hep spekülasyon mekanizması olur.

avrupa ve abd piyasalarında temettü ödeyen şirketler tercih edilir pay piyasasında, çünki batıda faizlerin enflasyonun çok düşük olduğu piyasada tasarrufların ancak sağlam getirili düzenli temettü ödeyen şirket hisselerine yatırım yapmakla değer artışı ve getiri sağlayacağı bilinci yerleşmiştir.

zamanla bu yatırım bilinci bizim borsamızdada yerleşecektir ve temettü en önemli kriter olacaktır bu kaçınılmazdır, temettü ye itiraz etmek gereksizdir ve bunu anlamıyorum ? burada bir takım taraftarlığı yapmıyoruz ki ? amaç amatör yatırımcının menfaatidir ? halbuki borsada pay senedi tutan her yatırımcının ilk hedefi temettü elde etmek olmalıdır !

saygılarımla
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

2. Yanlış hatirlamiyorsam Petkim şu An Türkiye deki talebin sadece yüzde 28 ini karşılayabilliyor. Bu nedenle büyüyor. Büyürken dahi yatırım yapmasına rağmen temettü veriyor

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. ya ben derdimi anlatamıyorum yada siz anlamak istemiyorsunuz. Bu sayfaya son yazımdır rahatsızlık vermek istemiyorum.

Fenomenlikle alakalı değil yaptıklarım tahammulsuzluk tahammul edemiyorum kendin neyi yapıyorsan yap ama bir başkasına yaptıgın şeyi sunarken her iki fikride empoze edin ki karşılaştırmalar yapıp karar verebilsin. Benim tahammulsuzlugum tek tarafli önerilerde bulunmanız. Şahsi fikrini belirt ben buna bakar alır geçerim hisseyi de ama bazılarıda bilancosuna filan bakıp alıyor temettü dagıtsada olur dagıtmasada olur diyebiliyorlar filan de

Benim tek tarafli yorum yaptıgımı gören var mı ? her yazımda ne kadar siz farketmek istmeseniz de Temettü DAĞITSA DA OLUR DAGITMASA DA OLUR YINE ALIRIM DEMEME RAĞMEN.

Sizin azınızda temettü dagıtmayabilir şirket iyi ise yine alırım lafını hiç duyamadıkkk.

EEE dolayısıyla Burada karşıt görüşlü olan ben değilim sizsiniz.

Sizinle bir makale paylaştım bu makalede sadece etkisizliği konusanlarıda paylasabilirdim ama ben neyaptım hepsini de paylaştım.

Tüm bunlar bile benim olaya ne kadar tarafsız baktıgımı göstermekte iken hala daha karşıtmışım taraflıymışım yorumları beni çileden çıkartıyor...

Amacımız o mu iyi bu mu iyi değil Siz birşeyler öğrenin ve bir başkasına birşeyleri soylerken bu okuduklarınızıda göz onunde bulundurarak yazın.

MESELA A kişisine git en yüksek temettü dağıtan şu şirket var onu AL demek yerine önce temettü nedir nasıl birşeydir ne zman hak edilir Temettünün şirket değeri üzerindeki etkilerini araştır deyin. Ondan sonra aklına yatarsa ki benim yattı ama sende bir oku bak ondan sonra aklına yatarsa temettü hisselerini biriktir. Deyin mesela böylece yatırımcıyı hem öğrenmeye teşvik eder hemde onun yapacagı yatırıma bir etkide bulunmuş olmazsınız.

Bende bunu yaptım bak boyle olunca boyle oluyor boyle olmayınca boyle oluyor seçim yine senin dedim.

ağaç mevzusundada benim derdim o değil ben meyve verenide alırım vermeyenide alırım.

sizde öyle yapabilirsiniz. meyve veren ağaç 2 sene meyve vermezse kesip atıyorsunuz. halbukı seneye verecekti. Cunku size göre meyve vermezse kesilmesi lazım o ağacın.

Benim felsefemde farketmez. Cunku senelik verilen meyveyi yatırımcı olarak sizde yaratabiliyorsunuz ağacınız meyve versin diye beklemesine gerek kalmıyor.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    ya ben derdimi anlatamıyorum yada siz anlamak istemiyorsunuz. Bu sayfaya son yazımdır rahatsızlık vermek istemiyorum.

Fenomenlikle alakalı değil yaptıklarım tahammulsuzluk tahammul edemiyorum kendin neyi yapıyorsan yap ama bir başkasına yaptıgın şeyi sunarken her iki fikride empoze edin ki karşılaştırmalar yapıp karar verebilsin. Benim tahammulsuzlugum tek tarafli önerilerde bulunmanız. Şahsi fikrini belirt ben buna bakar alır geçerim hisseyi de ama bazılarıda bilancosuna filan bakıp alıyor temettü dagıtsada olur dagıtmasada olur diyebiliyorlar filan de

Benim tek tarafli yorum yaptıgımı gören var mı ? her yazımda ne kadar siz farketmek istmeseniz de Temettü DAĞITSA DA OLUR DAGITMASA DA OLUR YINE ALIRIM DEMEME RAĞMEN.

Sizin azınızda temettü dagıtmayabilir şirket iyi ise yine alırım lafını hiç duyamadıkkk.

EEE dolayısıyla Burada karşıt görüşlü olan ben değilim sizsiniz.

Sizinle bir makale paylaştım bu makalede sadece etkisizliği konusanlarıda paylasabilirdim ama ben neyaptım hepsini de paylaştım.

Tüm bunlar bile benim olaya ne kadar tarafsız baktıgımı göstermekte iken hala daha karşıtmışım taraflıymışım yorumları beni çileden çıkartıyor...

Amacımız o mu iyi bu mu iyi değil Siz birşeyler öğrenin ve bir başkasına birşeyleri soylerken bu okuduklarınızıda göz onunde bulundurarak yazın.

MESELA A kişisine git en yüksek temettü dağıtan şu şirket var onu AL demek yerine önce temettü nedir nasıl birşeydir ne zman hak edilir Temettünün şirket değeri üzerindeki etkilerini araştır deyin. Ondan sonra aklına yatarsa ki benim yattı ama sende bir oku bak ondan sonra aklına yatarsa temettü hisselerini biriktir. Deyin mesela böylece yatırımcıyı hem öğrenmeye teşvik eder hemde onun yapacagı yatırıma bir etkide bulunmuş olmazsınız.

Bende bunu yaptım bak boyle olunca boyle oluyor boyle olmayınca boyle oluyor seçim yine senin dedim.

ağaç mevzusundada benim derdim o değil ben meyve verenide alırım vermeyenide alırım.

sizde öyle yapabilirsiniz. meyve veren ağaç 2 sene meyve vermezse kesip atıyorsunuz. halbukı seneye verecekti. Cunku size göre meyve vermezse kesilmesi lazım o ağacın.

Benim felsefemde farketmez. Cunku senelik verilen meyveyi yatırımcı olarak sizde yaratabiliyorsunuz ağacınız meyve versin diye beklemesine gerek kalmıyor.

Dostlara Selamlar,

"Bu son yazimdir" demesine bakmayin siz. Erhan Hoca daha once baska bir topikte temettuculere illallah dedirtmisti de, onlar da kendisini yeni bir topik acmaya davet etmisti. O gazla topigi acti, ama bu defa da burayi kesfetmis olmali ki, dayanamayip yazmis. Tekrar yazacagindan emin olabilirsiniz.

Erhan Bey, belli ki bu meseleleri az cok bilen bir kisisiniz. Insanlarla inatlasmak, sidik yarisina girmek ve illa da hakli cikacam diye kendinizi yormaktansa, arada iki grafik koysaniz, yorum yapsaniz, bilanco analizi filam seyettirseniz de, hem ahaliye faydaniz olsa, hem de yorulmasaniz, vatandasi da yormasaniz....Nasil olurdu sizce?

Samimi olarak dusunduklerimi soyledim, umarim dogru bir sekilde mesajim yerine ulasir...

Selametle,

freesky

PS: Erhan Bey'in bilgisi konusunda ciddiyim, ama kaldirac, futures, vs ye hic girmeyecek. Sadece borsa, senet, bilanco ile sinirlandiracak paylasimlarini.

5.  Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Dostlara Selamlar,

"Bu son yazimdir" demesine bakmayin siz. Erhan Hoca daha once baska bir topikte temettuculere illallah dedirtmisti de, onlar da kendisini yeni bir topik acmaya davet etmisti. O gazla topigi acti, ama bu defa da burayi kesfetmis olmali ki, dayanamayip yazmis. Tekrar yazacagindan emin olabilirsiniz.

Erhan Bey, belli ki bu meseleleri az cok bilen bir kisisiniz. Insanlarla inatlasmak, sidik yarisina girmek ve illa da hakli cikacam diye kendinizi yormaktansa, arada iki grafik koysaniz, yorum yapsaniz, bilanco analizi filam seyettirseniz de, hem ahaliye faydaniz olsa, hem de yorulmasaniz, vatandasi da yormasaniz....Nasil olurdu sizce?

Samimi olarak dusunduklerimi soyledim, umarim dogru bir sekilde mesajim yerine ulasir...

Selametle,

freesky

PS: Erhan Bey'in bilgisi konusunda ciddiyim, ama kaldirac, futures, vs ye hic girmeyecek. Sadece borsa, senet, bilanco ile sinirlandiracak paylasimlarini.
    EVET BÖYLE BİR FİKRİM VAR

Bir konu başlıgı accagım yakında agırlıklı olarak hisse senedi olacak aynı zamanda bir web sitede aççacağım.

Hem formdan hem web sitede uzerınden dileyen istediği bilgiyi arayıp ogrenebilecek analizleri görebilecek.

Değineceğim konular sınırlı değil malesef.

kategorıilerimi sıralayayım

CANLI BORSA

Ekonomi Haberleri Ekonomi Haberleri
    Bilgi Grafikleri Ekonomik Bilgi Grafikleri
    Altın / Petrol Altın ve Petrol Haberleri
    Viop Duyurular Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Duyuruları

ANALİZ Hisse, Viop, Borsa Analizleri

Borsa AnalizBist-100 Analizlerimiz
    Hisse Öneri / Analiz Hisse Analizlerimiz
    Model Portföy Kucuk Yatirimci Portföy Sepetimiz
    Viop AnalizViop Analizlerimiz

DİĞER Diğer Yatırım Araçları

Algoritmik TradeOtomatik Alım Satım Sistemleri
    Mevduat Yatırımı Faiz Yatırımı Oranları
    Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) BES Analiz, Fon Seçimi Avantajları
    Emlak Yatırımı Konut Sektörü, Analizleri

EĞİTİM – 1. Bölüm Eğitim

Borsa Eğitimi Borsanın En Temel Bilgileri
    Temel Analiz Borsa’da Bilanço Analizi
    Teknik Analiz Borsa’da Teknik Analiz

EĞİTİM – 2. Bölüm Eğitim

Viop Eğitimi Viop Temel Bilgileri
    Veri Terminalleri Veri Terminalleri Hakkında Bilgiler
    Algoritmik Trade Eğitim Otomatik Alım Satım Programları

EĞİTİM – 3. Bölüm Eğitim

Ekonomi Sözlüğü A’dan Z’ye Ekonomik Sözlük
    Hesaplama Araçları Ekonomik Terim Hesaplama Araçları
    Yatırımcı Hakları Haklarınızı Öğrenin!

TESTLER

Borsa hisse viop vb tüm konular hakkında eğlenceli testler bilginizi sınama testleri.

YATIRIM Farklı Yatırım Alanları

Bitcoin Geleceğin Para Birimi
    Network Marketing Ağ Pazarlama Sistemleri
    İş Fikirleri / Fırsatları Yeni İş Fikirleri, Girişimcilik

İNTERNET O Artık Heryerde

İnternet Oyunları Oyun Oynayarak Para Kazanmak mı ?
    Makale Yazarlığı Yazı Yazarak Kazanç Sağlamak
    İnternetten Para Kazanmak Modern Çağın Yeni İş Kolu

GOOGLE O Bir Dünya Devi

Web Site Yapmak Web Siten Olsun İster miydin ?
    Google Adsense Google Reklamları ile Para Kazanmak
    Youtuber Olmak Tek Yapman Gereken Video Çekmek

BENİM İÇİN YORUCU OLACAĞI KESİN ANCAK BU VE BUNUN GİBİ YATIRIM ALANLARINI KEŞFETMEK VE PARA KAZANMAK HEPİMİZİN TEMEL AMACIDIR. BENDE TUM BU KONULARLA İLGİLİ BİLGİLERİMİ DİĞER TÜM ARKADAŞLARIMLA PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

BU İŞLER BENİM İÇİN BİRER HOBİ EĞLENCELİ VE ZEVKLİ OLACAK...
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    EVET BÖYLE BİR FİKRİM VAR

Bir konu başlıgı accagım yakında agırlıklı olarak hisse senedi olacak aynı zamanda bir web sitede aççacağım.

Hem formdan hem web sitede uzerınden dileyen istediği bilgiyi arayıp ogrenebilecek analizleri görebilecek.

Değineceğim konular sınırlı değil malesef.

kategorıilerimi sıralayayım

CANLI BORSA

Ekonomi Haberleri Ekonomi Haberleri
    Bilgi Grafikleri Ekonomik Bilgi Grafikleri
    Altın / Petrol Altın ve Petrol Haberleri
    Viop Duyurular Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Duyuruları

ANALİZ Hisse, Viop, Borsa Analizleri

Borsa AnalizBist-100 Analizlerimiz
    Hisse Öneri / Analiz Hisse Analizlerimiz
    Model Portföy Kucuk Yatirimci Portföy Sepetimiz
    Viop AnalizViop Analizlerimiz

DİĞER Diğer Yatırım Araçları

Algoritmik TradeOtomatik Alım Satım Sistemleri
    Mevduat Yatırımı Faiz Yatırımı Oranları
    Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) BES Analiz, Fon Seçimi Avantajları
    Emlak Yatırımı Konut Sektörü, Analizleri

EĞİTİM – 1. Bölüm Eğitim

Borsa Eğitimi Borsanın En Temel Bilgileri
    Temel Analiz Borsa’da Bilanço Analizi
    Teknik Analiz Borsa’da Teknik Analiz

EĞİTİM – 2. Bölüm Eğitim

Viop Eğitimi Viop Temel Bilgileri
    Veri Terminalleri Veri Terminalleri Hakkında Bilgiler
    Algoritmik Trade Eğitim Otomatik Alım Satım Programları

EĞİTİM – 3. Bölüm Eğitim

Ekonomi Sözlüğü A’dan Z’ye Ekonomik Sözlük
    Hesaplama Araçları Ekonomik Terim Hesaplama Araçları
    Yatırımcı Hakları Haklarınızı Öğrenin!

TESTLER

Borsa hisse viop vb tüm konular hakkında eğlenceli testler bilginizi sınama testleri.

YATIRIM Farklı Yatırım Alanları

Bitcoin Geleceğin Para Birimi
    Network Marketing Ağ Pazarlama Sistemleri
    İş Fikirleri / Fırsatları Yeni İş Fikirleri, Girişimcilik

İNTERNET O Artık Heryerde

İnternet Oyunları Oyun Oynayarak Para Kazanmak mı ?
    Makale Yazarlığı Yazı Yazarak Kazanç Sağlamak
    İnternetten Para Kazanmak Modern Çağın Yeni İş Kolu

GOOGLE O Bir Dünya Devi

Web Site Yapmak Web Siten Olsun İster miydin ?
    Google Adsense Google Reklamları ile Para Kazanmak
    Youtuber Olmak Tek Yapman Gereken Video Çekmek

BENİM İÇİN YORUCU OLACAĞI KESİN ANCAK BU VE BUNUN GİBİ YATIRIM ALANLARINI KEŞFETMEK VE PARA KAZANMAK HEPİMİZİN TEMEL AMACIDIR. BENDE TUM BU KONULARLA İLGİLİ BİLGİLERİMİ DİĞER TÜM ARKADAŞLARIMLA PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

BU İŞLER BENİM İÇİN BİRER HOBİ EĞLENCELİ VE ZEVKLİ OLACAK...

Guzel bir hizmet olur Erhan Bey, yakisir. Ancak, sadece hisse senetleriyle baslarsaniz bence daha faydali olabilirsiniz. Mesela 30 tane senet secip, adam gibilerden tabii ki, bunlari iki sene takip etseniz ve guzel bir basari yakalasaniz...Arkasindan da ozel ders vermeye baslar, siz de para kazanirdiniz.... Iyi de olurdu hakikaten.

Ama yukarida saydiklarinizin hepsini tek basiniza gerceklestirmeye kalkarsaniz, bence cuvallarsiniz. Orada en az 5 kisilik full-time is var, eger dogru anladiysam...

Saglicakla,

freesky

7.  Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Guzel bir hizmet olur Erhan Bey, yakisir. Ancak, sadece hisse senetleriyle baslarsaniz bence daha faydali olabilirsiniz. Mesela 30 tane senet secip, adam gibilerden tabii ki, bunlari iki sene takip etseniz ve guzel bir basari yakalasaniz...Arkasindan da ozel ders vermeye baslar, siz de para kazanirdiniz.... Iyi de olurdu hakikaten.

Ama yukarida saydiklarinizin hepsini tek basiniza gerceklestirmeye kalkarsaniz, bence cuvallarsiniz. Orada en az 5 kisilik full-time is var, eger dogru anladiysam...

Saglicakla,

freesky
    Yok artik ozel derse girmemde

Bunlarin hepsi zamanla olagan seyler diger basliklarin bir cogu guncelleme gerektirmeyen bilgiler borsa tarafi guncelleme sebebi ile zor olacak.

8. Ford'dan Autoshow'a özel kaçırılmayacak kampanya

Bu yıl 21-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Autoshow
    Fuarı'nda performans serisi araçlardan SUV modellerine ve yeni
    Fiesta'ya uzanan geniş ürün portföyünü otomobil severlerle
    buluşturacak Ford, Autoshow'a katılan ziyaretçilere özel bir kampanya*
    sunacak.
    Autoshow Fuarı'nda Ford standını ziyaret ederek bilgilerini
    bırakan tüm ziyaretçiler, %4'e varan oranlarda indirim sağlayan hediye
    çeklerinden birine sahip olabilecek.
    "Bir Başka" konseptiyle Türkiye pazarında yeni bir döneme başlayan
    Ford, bu yıl 21-30 Nisan tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve
    Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek Autoshow Fuarı'nda müşterilerine
    cazip fırsat ve indirimleri sunmaya hazırlanıyor. Autoshow'da Ford
    standını ziyaret ederek bilgilerini bırakan ziyaretçiler, 2016 ve 2017
    model binek araçlarda perakende satış fiyatı üzerinden %4'e varan
    indirim sağlayan hediye çeklerinden birine sahip olabilecek.
    Kampanya kapsamında ziyaretçilere 2016 model Mondeo, Fiesta
    ST-Line, Focus ST-Line ve tüm 1.0L EcoBoost motorlu araçlar için
    tavsiye edilen perakende satış fiyatı üzerinden %4 indirim sağlayan
    hediye çekleri sunulacak. Ayrıca, diğer 2016 model binek araçlarda**
    tavsiye edilen perakende satış fiyatı üzerinden %2 indirim fırsatı
    sağlanacak. Kampanya ile 2017 model tüm binek araçlarda*** tavsiye
    edilen perakende satış fiyatı üzerinden %2 oranında indirim sunulacak.
    İndirim kuponu üzerinde yer alan "QR" kodu mobil cihazından okutan
    müşteriler, araçlar için sunulan belirlenmiş indirim tutarlarına
    ulaşabilecek. Müşterilerin hediye çeklerini Türkiye genelindeki Ford
    yetkili satıcılarına ibraz etmeleri kampanyadan faydalanmaları için
    yeterli olacak.

Sayfa 23/148 İlkİlk ... 1321222324253373123 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz