sayın cengizak,
bana biraz zaman verin bir yazı hazırlayacağım sorularınız için. Spor yapmam lazım, yaklaşık 2 saate ihtiyacım var... Görüşmek üzere..

sayın cengizak,
bana biraz zaman verin bir yazı hazırlayacağım sorularınız için. Spor yapmam lazım, yaklaşık 2 saate ihtiyacım var... Görüşmek üzere..

İyi sporlar hocam görüşmek üzere.

Siz cevap yazmadan aklıma gelmişken sorayım. Bu sistem hep 10 sene üzerinden çalıştırılmış. Bunu 1 sene için çalıştırınca sonuç ne çıkıyor acaba? 10 yılda %100-200 bin getiren bir sistemin yıllık bazda zarar yazmasını düşünmek biraz abes kaçar sanırım. Bunu test eden varsa paylaşırsa sevinirim. Bu arada manuel olarak son çeyrek için küçük çaplı bir hesap yaptım gyoları dahil edince kar daha fazla oluyor. Acaba şöyle diyebilirmiyiz? Endeks yükseliş trendinde iken gyoları dahil edip alçalışta çıkarsak böylece kendimizi güvenli bölgede tutmuş olabilirmiyiz? Belki program ile 2008 yada 13 için test edilebilir.

Program dolar bazında bakıldığında 3 yılda zarar etmiş : 2008’de %51 ; 2011 de %4 ; 2013 de % 13… Bu tarihlerde endex ise sırasıyla %62, %33, %37 zarar etmiştir.
Bak ne güzel, gyo’ların getiride artış sağladığını keşfetmişsiniz. Herkesin kendi formülünü oluşturması bu yüzden önemli. Ben bir GURU daha yaratmak derdinde değilim, herkes kendinin gurusu olsun istiyorum.
Siz gözlerinizi %100.000-200.000 getirinin “parıltısından” ayırıp benim dediklerime odaklanın. Bazı “püf” noktaları” yazılmaz hele ki bu saatten sonra….
başarılar dilerim.

Drizm hocam kafamdaki tüm soru işaretlerini giderdiniz. İşin felsefesi ancak bukadar güzel açıklanabilirdi. Hemen programı alıp olaya giriş yapıyorum. İnş program iostada çalışıyordursaygılar

http://www.formulanaliz.com/2017/08/...ni-kullanalim/
programın nasıl kullanılacağı yukarıdaki linkte….
Şimdi yaptığımız şey bir “formül” belirlemek, bu formüle göre belirlediğimiz endekslerdeki hisseleri “sıralamak” (ya da filtrelemek) ve içlerindeki en iyilerden bir portföy oluşturmak. Linkteki işlemleri “1 sefere mahsus” yapıyorsunuz, ondan sonra 3 ayda bir programı alıp çalıştırmaya kalıyor işiniz.
BURAYA DİKKAT : 3 ay boyunca beklerken, temel analiz, ekran izleme, topikte hisse bakma, haber takibi vb. YOK. FORMÜL YATIRIMININ EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ BUDUR. Felsefemiz “TESLİM OL, RAHAT OL” dur. Formül kendi işini yapıyor, siz de kendi işinizi yapın.
Enflasyon etkisi tüm yatırım araçlarında var, geçmişe yönelik testlerde tüm yatırım araçlarını etkiliyor; enflasyondan “koruyan” yatırım araçları arasında en iyisi yine de borsa. Ama illaki enflasyonun etkisini bilmek istiyorum diyorsan ; formülün getirisi 01.01.2005 ile 18.08.2017 tarihleri arasında %47.000 ; bunun reel olarak tutarı % 17.000 ; dolar bazında ise %17.500.. Bu hesapların hepsi queenstockta var.
Şimdi eğer başlangıçta sadece 3.000 lira yatırsam, hiç para eklemesem, sadece alacağım temettülerle tekrar hisse alsam 3000 lira bir süre sonra 1.410.000 lira olacak, reel olarak bugünkü 510.000 lira değerinde olacaktır.
Sistemin temel dayanağı “büyük sayılar yasası"dır. Bu yasaya göre; örneğin bir para 1000 kez yazı-tura atılsa 800 kez yazı, 200 kez tura gelebilir, fakat atış sayısı yeterince büyük olduğunda Yazı/tura oranı belki tam %50-%50 olmayacak ama bu orana olabildiğince yaklaşacaktır. Peki bu bilgi bizim ne işimize yarayacak ? Bu bilginin bizim için bunun anlamı şudur : Bu sistemde uzun vadeli getiri sağlayan işlem oranı %72, kayıp oranı %28 dir (yazı-tura oyununa göre çok daha iyi oranlar). Ben bu sistemin gösterdiği işlemleri yaparsam %70 oranında %8 (+-) 7 puan getiri, %28 oranında %5 (+-) 7( yani std sapma) kadar kayıp yaşayacağım. % 72 oranında kazanıp, %28 oranında kaybedeceğimden para kazanmam her zaman imkan dahilinde olacaktır. Tek bilmediğim “zaman’dır”, kazancımı 6 yılda da alabilirim, 15 yılda da.. Her şey matematiğe dayalı, her şey bilimsel…
Ayrıca bir varsayımımız da "tarihin tekerrür edeceğidir" ki bu varsayım sadece benim değil tüm teknik analiz kullanıcılarının temel felsefesidir.
Aselsan da artık temettü vermeye başladı,,,

Yukarıdaki iletide koyu renkli yazılan satırlarda açıkladığım gibi, sistemin özelliği sadece programın saptadığı hisselerle yatırım yapmaktır. Ben sistemi "hiç borsa, temel, teknik bilgisi olmayan biri" için olabilecek en basit şekilde hazırladım. Ama isteyen, bilgisine güvenen geçmiş tecrübesini konuşturabilir kendi formülünü uygularken.
Ben teknik bakmıyorum, temel de bakmıyorum, program ne derse o hisseleri alıyorum. 3 ay içinde sadece bazen kapanışlara bakıyorum o kadar..
Tabii ki sistem "bileşik faiz" gibi kazanılan karların sistemde tutulması ve hatta verilen temettülerin hisse alımında kullanılması ŞARTIYLA bu getirleri sağlıyor. yoksa her 3 ayda gelen kazancı çekersek, yatırılan temettüyü de harcarsak bu getirileri görmemiz mümkün olmaz.
Şimdi de 2. iletideki koyu yazılmış satırlara bakalım : Sistemin optimizasyonu için FASWEB ile hisselerin temeline bakıp, sonra hisselerin tekniğine bakıp getiri maksimizasyou için herkes, bilgisi dahilinde, bir takım yöntemler bulabilir. Ama daha basit bir yolla % 44.000 getiriyi 10 katına çıkarmak mümkün....Bunun yolu başlangıç semayenizi arttırmak... Yani sisteme 3.000 lira yerine 30.000 lira ile başlarsanız getiriniz de bu oranda artacaktır. kısacası FASTWEB, MATRİKS vb. programlara vereceğiniz parayı hisse alımında kullanmanız "garanti getiri" sağlar. yani TASARRUF ETMENİZ ÇOK ÖNEMLİ.
Bu konuda aşağıdaki yazıma bakabilirsiniz .
http://www.formulanaliz.com/2017/08/...k-mantikli-mi/
Normalde bilançolar 3 ayda 1 kez açıklandığından sistemi 3 ayda bir çalıştırıyoruz. Aylık çalıştırma getirileri bozuyor, işlem ücretlerini arttırıyor. Bu daha çok vergi ile ilgili, bir ara 3 aydan uzun kısa hisse alış-satışlarından vergi alınıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Hisse bulmak için sistemin çalışmama sorununa gelince, bunu daha önce de birkaç arkadaş yaşadığını söyledi ama ben hiç yaşamadım. Belki seans açıkken sistem yoğunlaşıyor olabilir.
Sisteme TESLİM OL, RAHAT OL (TORO) ismini vermeyi ciddi olarak düşünüyorum...
Kolaylıklar Dilerim.

Yer İmleri