Sayfa 22/214 İlkİlk ... 1220212223243272122 ... SonSon
Arama sonucu : 1705 madde; 169 - 176 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

  1. http://www.formulanaliz.com/2017/08/...ni-kullanalim/

    programın nasıl kullanılacağı yukarıdaki linkte….

    Şimdi yaptığımız şey bir “formül” belirlemek, bu formüle göre belirlediğimiz endekslerdeki hisseleri “sıralamak” (ya da filtrelemek) ve içlerindeki en iyilerden bir portföy oluşturmak. Linkteki işlemleri “1 sefere mahsus” yapıyorsunuz, ondan sonra 3 ayda bir programı alıp çalıştırmaya kalıyor işiniz.

    BURAYA DİKKAT : 3 ay boyunca beklerken, temel analiz, ekran izleme, topikte hisse bakma, haber takibi vb. YOK. FORMÜL YATIRIMININ EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ BUDUR. Felsefemiz “TESLİM OL, RAHAT OL” dur. Formül kendi işini yapıyor, siz de kendi işinizi yapın.

    Enflasyon etkisi tüm yatırım araçlarında var, geçmişe yönelik testlerde tüm yatırım araçlarını etkiliyor; enflasyondan “koruyan” yatırım araçları arasında en iyisi yine de borsa. Ama illaki enflasyonun etkisini bilmek istiyorum diyorsan ; formülün getirisi 01.01.2005 ile 18.08.2017 tarihleri arasında %47.000 ; bunun reel olarak tutarı % 17.000 ; dolar bazında ise %17.500.. Bu hesapların hepsi queenstockta var.

    Şimdi eğer başlangıçta sadece 3.000 lira yatırsam, hiç para eklemesem, sadece alacağım temettülerle tekrar hisse alsam 3000 lira bir süre sonra 1.410.000 lira olacak, reel olarak bugünkü 510.000 lira değerinde olacaktır.

    Sistemin temel dayanağı “büyük sayılar yasası"dır. Bu yasaya göre; örneğin bir para 1000 kez yazı-tura atılsa 800 kez yazı, 200 kez tura gelebilir, fakat atış sayısı yeterince büyük olduğunda Yazı/tura oranı belki tam %50-%50 olmayacak ama bu orana olabildiğince yaklaşacaktır. Peki bu bilgi bizim ne işimize yarayacak ? Bu bilginin bizim için bunun anlamı şudur : Bu sistemde uzun vadeli getiri sağlayan işlem oranı %72, kayıp oranı %28 dir (yazı-tura oyununa göre çok daha iyi oranlar). Ben bu sistemin gösterdiği işlemleri yaparsam %70 oranında %8 (+-) 7 puan getiri, %28 oranında %5 (+-) 7( yani std sapma) kadar kayıp yaşayacağım. % 72 oranında kazanıp, %28 oranında kaybedeceğimden para kazanmam her zaman imkan dahilinde olacaktır. Tek bilmediğim “zaman’dır”, kazancımı 6 yılda da alabilirim, 15 yılda da.. Her şey matematiğe dayalı, her şey bilimsel…

    Ayrıca bir varsayımımız da "tarihin tekerrür edeceğidir" ki bu varsayım sadece benim değil tüm teknik analiz kullanıcılarının temel felsefesidir.

    Aselsan da artık temettü vermeye başladı,,,

  2.  Alıntı Originally Posted by Cengizak Yazıyı Oku
    Siz cevap yazmadan aklıma gelmişken sorayım. Bu sistem hep 10 sene üzerinden çalıştırılmış. Bunu 1 sene için çalıştırınca sonuç ne çıkıyor acaba? 10 yılda %100-200 bin getiren bir sistemin yıllık bazda zarar yazmasını düşünmek biraz abes kaçar sanırım. Bunu test eden varsa paylaşırsa sevinirim. Bu arada manuel olarak son çeyrek için küçük çaplı bir hesap yaptım gyoları dahil edince kar daha fazla oluyor. Acaba şöyle diyebilirmiyiz? Endeks yükseliş trendinde iken gyoları dahil edip alçalışta çıkarsak böylece kendimizi güvenli bölgede tutmuş olabilirmiyiz? Belki program ile 2008 yada 13 için test edilebilir.

    Program dolar bazında bakıldığında 3 yılda zarar etmiş : 2008’de %51 ; 2011 de %4 ; 2013 de % 13… Bu tarihlerde endex ise sırasıyla %62, %33, %37 zarar etmiştir.

    Bak ne güzel, gyo’ların getiride artış sağladığını keşfetmişsiniz. Herkesin kendi formülünü oluşturması bu yüzden önemli. Ben bir GURU daha yaratmak derdinde değilim, herkes kendinin gurusu olsun istiyorum.

    Siz gözlerinizi %100.000-200.000 getirinin “parıltısından” ayırıp benim dediklerime odaklanın. Bazı “püf” noktaları” yazılmaz hele ki bu saatten sonra….

    başarılar dilerim.

  3.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    yukarıdaki mesajı aslında kararsızlar, deneme aşamasındakiler için bir tecrübe paylaşımı olsun diye paylaşmıştım. Fakat yazılanları okuyup biraz araştırınca formül yatırımıyla karşılaştırma yapmadan edemedim.

    Formül yatırımı ile BUHUR25 ‘i karşılaştırırsam şunları söylemem mümkün olur :

    1 . Aşağıda linkte verilen tarihler arasında getiri olarak BUHUR25, orijinal formülümüze göre biraz daha iyidir : BUHUR25 %479, formüle göre 25 hisselik portföye yapılan yatırım %420 getiri sağlamıştır (BİST 100 = %20). Bence bunda en büyük etken BUHUR25 hisselerinin alım-satımında teknik analizin kullanılmasıdır.
    http://halilbuhur.com/buhur-25-uzun-...rformansi.html

    Fakat Halil Buhur da bir portföyde 5-8 hisse olmasını önermektedir. BUHUR25’den, mesela, 5 hisse almak isteseniz bunun yöntemi var mıdır? Bu durumda Halil Bey’e mi sormalıyız, yazı-tura mı atmalıyız ya da tekniğe mi bakmalıyız?

    Formül yatırımında ise böyle bir sorun yaşamazsınız.

    2 . BUHUR25’e dahil hisseler bizzat Halil Buhur tarafından seçilmektedir. Hangi hisselerin kalacağına, hangilerinin gideceğine o karar vermektedir. Seçim tekniği herkese açık mıdır? Kurallar herkesin uygulayacağı kadar belirgin midir? Ben buna ilişkin bir bilgi bulamadım. Peki, bu durumda Halil bey yarın yazmayı bıraktığında yatırımcının durumu ne olacak ?

    Formül yatırımında 75 lirası olan herkes, kimseye ihtiyacı olmadan, formülü uygulayabilir. Kurallarımız açık, anlaşılır bir şekilde net olarak bellidir.

    3 . BUHUR25 yatırımınına başladıktan yıllar sonra geriye baktığınızda ancak para kazanıp kazanmadığınız belli olacaktır. Başlangıçta riskinizi, getirinizi saptayamadığınız gibi sisteminizin işe yarayacağı "düşüncesiyle" başlarsınız.

    Formülde ise gelecekte bekleyebileceğiniz getiri ve aldığınız riskin boyutu baştan bellidir. Hatta işlemlerinizin % kaçında ne kazanacağınız, % kaçında ne kaybedeceğiniz bile yolun daha başında bellidir. Her şey matematiksel olarak belirlenmiş, bilimsel dayanakları açıklanmıştır.

    4 . “Temel ve teknik analizi bir bütün olarak görüyorum, hisse seçimine temel analizden başlarım. Eğer hisse temel analiz kriterlerimden sınıfı geçerse, ki aslında bu kriterlerden biri de hissenin tarihî uzun vadeli trendidir, sonrasında hissenin bulunduğu teknik durum uygun alım zamanlaması için teknik analiz devreye girer.
    Finansal analizde satışların, FAVÖK kârının artması, Yabancı Para Pozisyonunun güçlü olması, şirketin ihracata yönelik yurt dışı satışlarının güçlü olması, yıllık ve çeyreksel bazda kârlılığı artan bilançolar ve önümüzdeki dönemler için kârlılığı etkileyecek yeni yatırımlar / beklentiler önemlidir.” Yani BUHUR25’e hisse seçmek bir sanattır, bu sanatı uygulamak için belirli bir temel+teknik analiz bilgisi gerekir.

    Eğer BUHUR25’in hisse seçme kriterleri Queenstocka uygun şekilde formülize edilerek testleri yapılırsa bizim TV formülümüzü getiride geçmesi mümkün değildir.(teknik analizin yardımı olmadan)

    Formül yatırımında ise ne temel ne de teknik analize gerek yoktur. Cesareti olan herkes hemen uygulamaya başlayabilir.



    www.formulanaliz.com
    formun biraz karışmış uzaktan ufak ufak takip ediyorum yardım çabalarınız ve öğretme çabalarınız için sizi tebrik ediyorum drzim hocam.

    tespitleriniz güzel olmuş 1 ve 2. maddenize katılıyorum.

    3. maddeye şöyle demek daha doğru istatistiksel olarak bir bilgi verir sistemler ve bu bilginin doğrulugu kesin değildir. yani yorumlamaya dayalıdır. kesin bilgi içermezler fikir verirler gelecekle ilgili.

    curve fiting diye bir tabir vardır ondanda bahsedelim bu sistemin grafiğe veya veriye uydurulması anlamı taşımaktadır. burada sistem denerken test ederken ister istemez optimize ediyoruz optimizasyon arttıkça curvefit ihtimalinide arttırıyoruz. curvefit sistemler ise geçmişte süperken gelecekte berbat çalışabilir. Sistem geliştirme konusunda yeterli düzeyde tecrübeye sahip olmayan kişiler curvefit bir sistemi anlayamazlar. Keza çok tecrübeli insanlar da anlayamazlar ancak curvefit bir sistem olma ihtimalinin % kaç oldugunu belirleyebilirler.

    kısaca 3. maddeye baştan bellidir demeyelim de istatistiksel olarak geçmiş gibi olması beklenir diyelim.

    4. maddede uygun diyebiliriz.

    yapılan tartısmayıda göz ucuyla okudum onun stratejisi bunun stratejisi mevzusunu büyütmeye gerek yok para kazanıyormusunuz kazanmıyormusunuz sistemi formulu getirileri tartısalım ha alı desinler sisteme ha veli desinler.

    eğer drzim hocam yapabilirseniz program bunu saglıyorsa yani.

    netkar+EFK / piyasa değeri formulu uygulanıp en yüksek cıkan hisse senetlerinde ilk 5 i al sat şeklinde bir formulu denermısınız.

    ben manuel olarak bunu test ediyorum.

    demek istediğimi daha iyi anlatmak için aşağıdaki resmi paylasıyorum.

    listenin orta kısmı olan SON 1 yıla göre büyüme oranları yazan bölgede potansiyel güçlülük adlı satırda

    benim kendi uydurdugum eğer bir başkası tarafından bulunmadıysa ismine erhanacikgoz1 in rasyosu dediğim :D

    potansıyel güçlülük adında işlediğim formulu incelersenız.

    2016/3ç de %15 çıkmış güç
    2016/4çeyrege kadar hisse senedi %1,67 yukarı gidebilmiş. (bknz 2016/4ç piyasa değeri satırı)

    yine 2016/4. çeyrekte gelen bilanco ile o an formul tekrar uygulandıgında potansıyel guç %27,96 cıkmış.

    2017/1çeyreğin bilancosu gelene kadar hisse %47,74 yukarı gitmiş.

    2017/1. çeyrek bilancosu gelmiş ve tekrar güçlülük rasyosu yani erhanacikgoz1 in üretimi olan rasyo tekrar hesaplanmış bu kez %22,04 cıkmış rasyo, bir sonraki çeyreğin (2017/2ç) bilancosu gelene kadar hisse %35,37 yukarı gitmiş.

    2017/2ç bilancosu gelmiş formul tekrar hesaplanmış bu kezde %22,28 oranı bulunmuş. bakalım hisse ne kadar yukarı gidecek. göreceğiz.

    gri alanda ise sistem bir sonraki çeyreği tahmin ediyor bu daha önce denenmiştir tahminin sapma payı oldukça düşük kalmaktadır. yani %1 %5 %7 lik sapmalarla tahmin edebiliyor çoğu hisseyi.

    sistem gri alanda ise gelecek bilancoyu tahmin ediyor ve şu anki fiyatla gelecek bilancodaki rakamlara bakarak.

    POtansıyel güçlülük rasyosunu hesaplıyor.

    örnegın eğer gri alanda sistem öncekilere göre daha kötü bir bilanco bekleseydi potansıyel güçlülük %10 veya daha düşük bir rakamda kalabilirdi.

    bir nevi yukarı gitme potansıyelı taşıyormu taşımıyormu onu ölçüyor diyebiliriz.

    yaklaşık 20 adet hissede bu rasyo back test edildi. 17 adet hissede tutarlı istatiksel olarak anlamlı sonuçlar çıkarttim. mesela çimento sektörü bozuk bilanco bazlı çimento sektöründe cıkan potansıyel güçlülük ya negatif yada %5 cıvarlarında kalıyor.

    ağır ve hacimli baba dediğimiz hisseler oranlar %15 ila %20 üzerine nadiren çıkmakta.

    daha fırıldak sıçramiş uçmuş hisselerin back testlerinde oran %20 üzeri hatta %40 ları bile bulabiliyor.

    Son 1 yıldır yükselişini bozmyan orgede son gelen bilancodan itibaren 4 çeyrekte oranlar %30 un üzerinde hatta 2016/4 çeyrekte rasyo %42 cıkarmış

    2008 krizi gibi düşüş bölgelerinde rasyo frotoda %60 lar hatta %184 lerde potansıyel güç çıkartmış.

    sağlamlık açısından başka rasyolarla bir değerlendirilmesi daha isabetli sonuçlar alınmasına işaret edebilir.

    NOT: şaka yapmıyorum rasyoyu ben uydurdum o yüzden kimse çalmasın.

    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  4. NOT attıgım resım excelde hazırlanmış tümü formulden oluşmaktadır. elle gırılen tek yer en üst saturdakı yeşile ve kırmızı renkte boyanmış olan bilancoların rakamlarıdır. altta kalan herşey formuldur. elle kafamdan hiçbir yorum yapılmamıştır.

    mesela güven tamamen formul
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    formun biraz karışmış uzaktan ufak ufak takip ediyorum yardım çabalarınız ve öğretme çabalarınız için sizi tebrik ediyorum drzim hocam.

    tespitleriniz güzel olmuş 1 ve 2. maddenize katılıyorum.

    3. maddeye şöyle demek daha doğru istatistiksel olarak bir bilgi verir sistemler ve bu bilginin doğrulugu kesin değildir. yani yorumlamaya dayalıdır. kesin bilgi içermezler fikir verirler gelecekle ilgili.

    curve fiting diye bir tabir vardır ondanda bahsedelim bu sistemin grafiğe veya veriye uydurulması anlamı taşımaktadır. burada sistem denerken test ederken ister istemez optimize ediyoruz optimizasyon arttıkça curvefit ihtimalinide arttırıyoruz. curvefit sistemler ise geçmişte süperken gelecekte berbat çalışabilir. Sistem geliştirme konusunda yeterli düzeyde tecrübeye sahip olmayan kişiler curvefit bir sistemi anlayamazlar. Keza çok tecrübeli insanlar da anlayamazlar ancak curvefit bir sistem olma ihtimalinin % kaç oldugunu belirleyebilirler.

    kısaca 3. maddeye baştan bellidir demeyelim de istatistiksel olarak geçmiş gibi olması beklenir diyelim.

    4. maddede uygun diyebiliriz.

    yapılan tartısmayıda göz ucuyla okudum onun stratejisi bunun stratejisi mevzusunu büyütmeye gerek yok para kazanıyormusunuz kazanmıyormusunuz sistemi formulu getirileri tartısalım ha alı desinler sisteme ha veli desinler.

    eğer drzim hocam yapabilirseniz program bunu saglıyorsa yani.

    netkar+EFK / piyasa değeri formulu uygulanıp en yüksek cıkan hisse senetlerinde ilk 5 i al sat şeklinde bir formulu denermısınız.

    ben manuel olarak bunu test ediyorum.

    demek istediğimi daha iyi anlatmak için aşağıdaki resmi paylasıyorum.

    listenin orta kısmı olan SON 1 yıla göre büyüme oranları yazan bölgede potansiyel güçlülük adlı satırda

    benim kendi uydurdugum eğer bir başkası tarafından bulunmadıysa ismine erhanacikgoz1 in rasyosu dediğim :D

    potansıyel güçlülük adında işlediğim formulu incelersenız.

    2016/3ç de %15 çıkmış güç
    2016/4çeyrege kadar hisse senedi %1,67 yukarı gidebilmiş. (bknz 2016/4ç piyasa değeri satırı)

    yine 2016/4. çeyrekte gelen bilanco ile o an formul tekrar uygulandıgında potansıyel guç %27,96 cıkmış.

    2017/1çeyreğin bilancosu gelene kadar hisse %47,74 yukarı gitmiş.

    2017/1. çeyrek bilancosu gelmiş ve tekrar güçlülük rasyosu yani erhanacikgoz1 in üretimi olan rasyo tekrar hesaplanmış bu kez %22,04 cıkmış rasyo, bir sonraki çeyreğin (2017/2ç) bilancosu gelene kadar hisse %35,37 yukarı gitmiş.

    2017/2ç bilancosu gelmiş formul tekrar hesaplanmış bu kezde %22,28 oranı bulunmuş. bakalım hisse ne kadar yukarı gidecek. göreceğiz.

    gri alanda ise sistem bir sonraki çeyreği tahmin ediyor bu daha önce denenmiştir tahminin sapma payı oldukça düşük kalmaktadır. yani %1 %5 %7 lik sapmalarla tahmin edebiliyor çoğu hisseyi.

    sistem gri alanda ise gelecek bilancoyu tahmin ediyor ve şu anki fiyatla gelecek bilancodaki rakamlara bakarak.

    POtansıyel güçlülük rasyosunu hesaplıyor.

    örnegın eğer gri alanda sistem öncekilere göre daha kötü bir bilanco bekleseydi potansıyel güçlülük %10 veya daha düşük bir rakamda kalabilirdi.

    bir nevi yukarı gitme potansıyelı taşıyormu taşımıyormu onu ölçüyor diyebiliriz.

    yaklaşık 20 adet hissede bu rasyo back test edildi. 17 adet hissede tutarlı istatiksel olarak anlamlı sonuçlar çıkarttim. mesela çimento sektörü bozuk bilanco bazlı çimento sektöründe cıkan potansıyel güçlülük ya negatif yada %5 cıvarlarında kalıyor.

    ağır ve hacimli baba dediğimiz hisseler oranlar %15 ila %20 üzerine nadiren çıkmakta.

    daha fırıldak sıçramiş uçmuş hisselerin back testlerinde oran %20 üzeri hatta %40 ları bile bulabiliyor.

    Son 1 yıldır yükselişini bozmyan orgede son gelen bilancodan itibaren 4 çeyrekte oranlar %30 un üzerinde hatta 2016/4 çeyrekte rasyo %42 cıkarmış

    2008 krizi gibi düşüş bölgelerinde rasyo frotoda %60 lar hatta %184 lerde potansıyel güç çıkartmış.

    sağlamlık açısından başka rasyolarla bir değerlendirilmesi daha isabetli sonuçlar alınmasına işaret edebilir.

    NOT: şaka yapmıyorum rasyoyu ben uydurdum o yüzden kimse çalmasın.

    Erhan Hocam,

    mesajında kalın harflerle işaretlediğim yere bayıldım. testlerini yapıyorum. Sonuçlar az sonra.....

  6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    formun biraz karışmış uzaktan ufak ufak takip ediyorum yardım çabalarınız ve öğretme çabalarınız için sizi tebrik ediyorum drzim hocam.

    tespitleriniz güzel olmuş 1 ve 2. maddenize katılıyorum.

    3. maddeye şöyle demek daha doğru istatistiksel olarak bir bilgi verir sistemler ve bu bilginin doğrulugu kesin değildir. yani yorumlamaya dayalıdır. kesin bilgi içermezler fikir verirler gelecekle ilgili.

    curve fiting diye bir tabir vardır ondanda bahsedelim bu sistemin grafiğe veya veriye uydurulması anlamı taşımaktadır. burada sistem denerken test ederken ister istemez optimize ediyoruz optimizasyon arttıkça curvefit ihtimalinide arttırıyoruz. curvefit sistemler ise geçmişte süperken gelecekte berbat çalışabilir. Sistem geliştirme konusunda yeterli düzeyde tecrübeye sahip olmayan kişiler curvefit bir sistemi anlayamazlar. Keza çok tecrübeli insanlar da anlayamazlar ancak curvefit bir sistem olma ihtimalinin % kaç oldugunu belirleyebilirler.

    kısaca 3. maddeye baştan bellidir demeyelim de istatistiksel olarak geçmiş gibi olması beklenir diyelim.

    4. maddede uygun diyebiliriz.

    yapılan tartısmayıda göz ucuyla okudum onun stratejisi bunun stratejisi mevzusunu büyütmeye gerek yok para kazanıyormusunuz kazanmıyormusunuz sistemi formulu getirileri tartısalım ha alı desinler sisteme ha veli desinler.

    eğer drzim hocam yapabilirseniz program bunu saglıyorsa yani.

    netkar+EFK / piyasa değeri formulu uygulanıp en yüksek cıkan hisse senetlerinde ilk 5 i al sat şeklinde bir formulu denermısınız.


    ben manuel olarak bunu test ediyorum.

    demek istediğimi daha iyi anlatmak için aşağıdaki resmi paylasıyorum.

    listenin orta kısmı olan SON 1 yıla göre büyüme oranları yazan bölgede potansiyel güçlülük adlı satırda

    benim kendi uydurdugum eğer bir başkası tarafından bulunmadıysa ismine erhanacikgoz1 in rasyosu dediğim :D

    potansıyel güçlülük adında işlediğim formulu incelersenız.

    2016/3ç de %15 çıkmış güç
    2016/4çeyrege kadar hisse senedi %1,67 yukarı gidebilmiş. (bknz 2016/4ç piyasa değeri satırı)

    yine 2016/4. çeyrekte gelen bilanco ile o an formul tekrar uygulandıgında potansıyel guç %27,96 cıkmış.

    2017/1çeyreğin bilancosu gelene kadar hisse %47,74 yukarı gitmiş.

    2017/1. çeyrek bilancosu gelmiş ve tekrar güçlülük rasyosu yani erhanacikgoz1 in üretimi olan rasyo tekrar hesaplanmış bu kez %22,04 cıkmış rasyo, bir sonraki çeyreğin (2017/2ç) bilancosu gelene kadar hisse %35,37 yukarı gitmiş.

    2017/2ç bilancosu gelmiş formul tekrar hesaplanmış bu kezde %22,28 oranı bulunmuş. bakalım hisse ne kadar yukarı gidecek. göreceğiz.

    gri alanda ise sistem bir sonraki çeyreği tahmin ediyor bu daha önce denenmiştir tahminin sapma payı oldukça düşük kalmaktadır. yani %1 %5 %7 lik sapmalarla tahmin edebiliyor çoğu hisseyi.

    sistem gri alanda ise gelecek bilancoyu tahmin ediyor ve şu anki fiyatla gelecek bilancodaki rakamlara bakarak.

    POtansıyel güçlülük rasyosunu hesaplıyor.

    örnegın eğer gri alanda sistem öncekilere göre daha kötü bir bilanco bekleseydi potansıyel güçlülük %10 veya daha düşük bir rakamda kalabilirdi.

    bir nevi yukarı gitme potansıyelı taşıyormu taşımıyormu onu ölçüyor diyebiliriz.

    yaklaşık 20 adet hissede bu rasyo back test edildi. 17 adet hissede tutarlı istatiksel olarak anlamlı sonuçlar çıkarttim. mesela çimento sektörü bozuk bilanco bazlı çimento sektöründe cıkan potansıyel güçlülük ya negatif yada %5 cıvarlarında kalıyor.

    ağır ve hacimli baba dediğimiz hisseler oranlar %15 ila %20 üzerine nadiren çıkmakta.

    daha fırıldak sıçramiş uçmuş hisselerin back testlerinde oran %20 üzeri hatta %40 ları bile bulabiliyor.

    Son 1 yıldır yükselişini bozmyan orgede son gelen bilancodan itibaren 4 çeyrekte oranlar %30 un üzerinde hatta 2016/4 çeyrekte rasyo %42 cıkarmış

    2008 krizi gibi düşüş bölgelerinde rasyo frotoda %60 lar hatta %184 lerde potansıyel güç çıkartmış.

    sağlamlık açısından başka rasyolarla bir değerlendirilmesi daha isabetli sonuçlar alınmasına işaret edebilir.

    NOT: şaka yapmıyorum rasyoyu ben uydurdum o yüzden kimse çalmasın.

    Queenstock programının, hem de professional formunu, 2014 yılından beri kullanıyorum. istediğini hem program yapabiliyor, hem de ben...


    Şimdi ne yaptığımı anlatayım :01.01.2005 ile bugün arasında;

    Hem yıllık (yani geçen yılın aynı dönemine göre), hem de bir önceki bilanço dönemine göre net kar artışı %20 den büyük olan hisseleri EFK/PDDD oranına göre önce büyükten küçüğe, sonra küçükten büyüğe doğru 2 şekilde sıraladım(EFK değerini 1 önceki yılın aynı bilanço dönemine göre hesaplattım).

    Sonuç olarak en iyi getiri % 1464 ile “yıllık net kar büyümesi + büyükten küçüğe sıralama yapıldığında” gerçekleşti.

  7. aslında sunu yapmanı ıstemıştım sanırım formul bolumunden yararlanman gerekecek ancak oda prof'da var galıba.


    efk + net kar / piyasa degeri > 0,2
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  8. Drizm hocam kafamdaki tüm soru işaretlerini giderdiniz. İşin felsefesi ancak bukadar güzel açıklanabilirdi. Hemen programı alıp olaya giriş yapıyorum. İnş program iostada çalışıyordur saygılar

Sayfa 22/214 İlkİlk ... 1220212223243272122 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •