Sayfa 231/1001 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331731 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 1,841 - 1,848 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

1.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Herkes geldiği yere dönecekse bana bir at verin , bir de yay bir de mızrak . Akşamları da kısrak sütü isterüm.
    Çinlileri mızraklamaya gideceğim.

Mızrak kelimesini Göktürkçe kullanmak isterdim ama bu yönetim Göktürkçe bilmez, asar beni .
    Geldigi yere donmesin ama yasamini daha saglikli surdurebilecegi , 40.000 nufuslu bir ilceye yerlessin mesela.

Ne trafik derdi, ne hava kirliligi, ne de virus derdi olur.

Bu hayati, en saglikli yasayanlardan biri bizim Reha GAYA, imrenilecek bir yasami var, ama Tavsanli derler, sosyal yasam sinirli derler, sanki bizim 65'likler, Istanbul'da her gun hovardaliga cikiyor.

Daha ozgur olur, daha cok guvenilir dost arkadas bulur.

Bir yerde okudum, Istanbul'da her gun isi gucu olmayan, cikip yolunu bulmaya calisan insan sayisi 1 Milyon kisi diyordu.

Sokak cocuklari, tinerciler haric.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yok ya kimse gitmez sn dimitris,kürtler lazlar zaten buradaydı orta asyadan gelmedi ,çerkezlerin adresi de tam orta asya değil,ermeni yahudi kökenli olanları ve süryanileri de çıkar,bu topraklarda yüzyıllar önce yaşayan sümer ,eti,truva medeniyetlerinin sonradan anadolu halklarına karışmaları da düşünülürse ve dahi istanbulu aldık da bizans halkını katletmedik onları da düşünün ,,sonunda siz tek başınıza yola düşersiniz
    Baba tarafından Ortaasyali anne tarafından Anadolulu oluruz halde abi .

Bir cümle okumuştum , hatırlamıyorum hangi kitaptan : Türk korsanlar sebebiyle Akdeniz ırkları birbirine karışmıştır, diyordu.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Geldigi yere donmesin ama yasamini daha saglikli surdurebilecegi , 40.000 nufuslu bir ilceye yerlessin mesela.

Ne trafik derdi, ne hava kirliligi, ne de virus derdi olur.

Bu hayati, en saglikli yasayanlardan biri bizim Reha GAYA, imrenilecek bir yasami var, ama Tavsanli derler, sosyal yasam sinirli derler, sanki bizim 65'likler, Istanbul'da her gun hovardaliga cikiyor.

Daha ozgur olur, daha cok guvenilir dost arkadas bulur.

Bir yerde okudum, Istanbul'da her gun isi gucu olmayan, cikip yolunu bulmaya calisan insan sayisi 1 Milyon kisi diyordu.

Sokak cocuklari, tinerciler haric.
    Az insan çok huzur abi . Ne çevren ne zihnin çok kalabalık olmayacak . Doğru söylüyorsun.

Zamanında bir arkadaş bana insanın istanbulda yaşaması için çok geçerli bir nedeni olması lazım demişti.Gençlikte olabilir de 40 yaş üstü adam imkanı varsa o şehirden acilen kaçmalı,istanbulda nasıl yaşanıyor cidden hayret ediyorum))))))

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Baba tarafından Ortaasyali anne tarafından Anadolulu oluruz halde abi .

Bir cümle okumuştum , hatırlamıyorum hangi kitaptan : Türk korsanlar sebebiyle Akdeniz ırkları birbirine karışmıştır, diyordu.
    Hem de ne karışma sn dimitris))))))))))

Zamanında bir arkadaş bana insanın istanbulda yaşaması için çok geçerli bir nedeni olması lazım demişti.Gençlikte olabilir de 40 yaş üstü adam imkanı varsa o şehirden acilen kaçmalı,istanbulda nasıl yaşanıyor cidden hayret ediyorum))))))
    20 yil kadar önce Istanbul'daki is arkadaslarim Istanbul'da yasamak istermisin diye sorduklarinda "Istanbul'da yasamak benim yasam kalitemi düsürür. Istedigim zaman gelir 5-10 gün tatil yaparim yeter" cevabini verdigimde bayagi bir ters bakmislardi biraz.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Is'te konunun ozu de bu Doktor Bey, Istanbul'da yasayanlarin belki %70'inin Istanbul'la bir alakasi yok.

Son 30 yil icinde gelmis, gecekondu ayagina bir yere cokmus, simdi onu kaybetmek korkusu disinda bir isi gucu yok.

Benim cocuklugum Heybeliada'da gecti, Istanbul Universite'sinde 5 yilim gecti, simdi asla gitmem, arkadaslar bazen arar, gelirim Sabiha Gokcen'de bir kafeterya var, bir kahve icer, sonraki ucakla donerim diyorum.

50 sene once Istanbul'da yasamak asaletti, eski turk filmlerindeki Turkce'den cikarabilirsiniz, nasil konustuklarini, kibar, saygili, durust insanlardi.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Önce hayat kuralım, sonra çocuklar büyüsün, okusun falan . En sonunda da, aman çocuklardan uzak olmayalım diye gidilmiyor galiba.
    Bir abi emekli olacak, yerleşmek için köyüne gitmek istiyor ama gidemiyor. Çocuklar gelemez , torunlar sıkılır ayak basmaz diye .

Hayatımızın hiçbir döneminde hayatımız bize bırakılmayacak anlaşılan.

Sayfa 231/1001 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331731 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •