Originally Posted by
ismail82
Referandum,erken seçim vs. hepsi safsatadan ibaret şeylerdir,o yüzden böyle şeylerin,bizim beklentimize etkileri üzerine yorum dahi yapmam.Beklentimize yönelik hükümet kanadından gelen son 2 yorum veya demecin ikisi de CHP den ,kendiliğinden hisseleri hazineye devretmesi üzerine olmuştur ,demek ki hükümette bu yönde bir beklenti vardır, İş bankası yöneticileriyle çeşitli iştişareler yapılmış olabilir .CHP yöneticilerine baskı kurmaları istenmiş olabilir ve bu bağlamda bu üçlü arasında (hükümet-banka,banka-CHP) çeşitli pazarlıklar ,karşılıklı ödün alma ve verme şeklinde görüşmeler olmuş ve oluyor olabilir ve burdan bir sonuç çıkması umuluyordur diye düşünüyorum, eğer çıkmazsa burdan bir sonuç, mecburen, meclise devir yasa tasarısı getirilecektir diye düşünüyorum. ve fakat burda da hükümetin bana göre bir handikapı vardır, evet meclisten bu tasarıyı MHP desteğiyle yasalaştırması, CHP nin muhalefetine rağmen, mümkün gözükmektedir.Fakat sonrasında bu yasayı CHP nin Anayasa mahkemesine götüreceği nerdeyse kesindir.Peki burda durumlar nasıldır yani Anayasa mahkemesi üye dağılımında denge ne yönedir diye baktığımızda ise durum tam bıçak sırtıdır desek yerinde olur en son verilen hak ihlali vardır kararı (akademisyenlerin barış bildirisi davası) 8-8 bitti ve başkanın oyu 2 sayıldığından(eşitlik halinde) hak ihlali vardır diye oluştu ,yani denge var orda(Erdoğan öncesi ve Erdoğan sonrası atananlar arasında)fakat 3 Nisan 2020 de Kömürcünün üyeliği sona erecek ve yerine sn Erdoğan yeni üye atayacak
bu durumda üye dengesi iktidar lehine bozulacaktır .Bu bilgiler dahilinde, iktidarın yapacağı en uygun hareket, devir tasarısını Anayasa üye değişiminden sonra, meclise getirmesi olacaktır diye düşünüyorum. Tabi bundan önce, İş bankasından veya CHP den bir hareket gelmezse......
Yer İmleri