Sayfa 232/407 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332 ... SonSon
Arama sonucu : 3250 madde; 1,849 - 1,856 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

1. He yaw yaş ilerleyince biraz daha aksi oluyor insan herhalde bunu kabul ediyorum.
    Tatil iyi idi çok uzatınca sıkılıyor insan.
    Kaçak elemanın gelmesi ile gitmesi bir oldu, yazdıkları arkada okumuşsundur.

2. İnsanların canını sıktı borsanın hareketleri, sanki hayata küstü insanlar söyleyecek söz bulamıyor kimse.
    Üstad ile burada berberlik yapıyoruz ikimiz.

3. Sermaye piyasaları, dev dalgaların rüzgarın estiği yöne göre sürekli dövdüğü yalçın kayalıklar gibidir.

Bu gibi anlarda rüzgarın daha az estiği dalga boyunun daha küçük olduğu kısımlarda veya tam tersi tarafta rüzgar ve dalgaların etkileyemediği güvenli liman denilen kısımlarda bulunabilmek önemlidir.

4. Şimdi bunları yazıyorsun da usta sen uygulayabildin mi diye sorarsanız,
    Uygulayamadığım zamanlarda mesela 2008 krizinde gemi battı canımı zor kurtardım.

Bir çay demledik yeniden başladık, hayatın içinde bunlar var önemli olan hatalardan ders almak.

5. Önceki topikte bir yılı geçmiştir belki fiziki gr altın toplanmaya başlanabilir diye yazdım.
    Ara ara grafiğini de veriyorum.

Bazı arkadaşlar tasvip etmese de bir kısım mevduat da tutulabilir şu anlarda bile koruma amaçlı.

Tamam güzel de hisselerde yakalandık bir kere kımıldayamıyoruz diyen çok kişi de var.
    İyice araştırıp olası bir yükselişte öne çıkabilecek sektörlere geçiş yapılabilir.
    Tabi % 40- 50 değer yitirmiş bir hisseyi değiştirmek kolay bir psikoloji değil ama başka seçenek yoksa bir çay koyup düşünmek gerekir.
    Ya da kımıldamadan eldeki hisselerin değerine gelmesini beklemek. Elde bu iki seçenek var.

6. Bizler gibi borsaya aşina olan tarafların uzun vadelerde döviz ve altın ile ilgisi pek olmaz.
    Ama belirli bazı dönemlerde kısa vadelerde dalgaların etkili olmadığı kısımda bulunmakta faydalar olabilir.
    Arka sayfada dolar grafiği verdim belirli zamanlardaki hareketliliği yakalanabilirse kısa vadelerde değerlendirilebilir.

Altın tarafını etkileyebilecek faktörlere gelirsek,
    Faiz indirimleri, savaş ortamlarının şiddetlenmesi güvenli liman olarak görülmesi vs.
    Olumsuz tarafta pandemi veya global kriz gibi bir riskin ortaya çıkması sayılabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    İnsanların canını sıktı borsanın hareketleri, sanki hayata küstü insanlar söyleyecek söz bulamıyor kimse.
    Üstad ile burada berberlik yapıyoruz ikimiz.
    Evet bu konuda katılıyorum. İnsanlar bir şekilde bir yerlerde takılı kaldı. Eli bozsa hangisinin gideceğinden emin olmadığı içinde içerde çaresiz . Bu gibi durumla karşılaşmamak adına ben portföyü 5 e bölüyorum. Devamlı bir ya da 2 parça nakit oluyor. o da döviz yada faizde . O an bir fırsat gördüğümde geçmek için nakit oluyor yani. Eh sağdan soldan da akıyor arada. Onlarla da takviye yapıyorum. Devran dönüyor. Ama çok iyi biliyorum. Bir dönem bende elimde olanı hırs yapıp aynı yere takılıyordum. Artık bunu yapmamaya özen gösteriyorum. Şimdi şunu diyenler olabilir. Yahu arkadaş biz içerde kaldık . Yol haritası. Elinizde olan hakkında bilgim olmadan bişey demem anlamsız. Ancak xu100 bu hafta olmasa bile önümüzdeki haftalarda sizin hisselerle mi yoksa kendi hisseleri ile mi orasını bilemeyeceğim, ama kalkışa geçecek gibi duruyor. Tabi bu benim okumam. Buna dayanarak teoriler kurmayın. Bu işin pirine danışın derim.
    Mesela taramalarda ANHYT, BOSSA ve TRGYO çıktı. Neye dayanıyor bilemem. Ama tekniğine bakınca iş yapar gibi duruyor kısada.
    Sonra dipten çıkış yapacakmış izlenimi veren son saatllik grafiklere dayanarak gördüğüm Finans kuruluşları var. Dikkat Banka değil. Bankalardan ben uzak durmaya çalışıyorum. Günlük grafiğe bakıp 5 dk lık grafiklerle girip çıkıyorum. ama tavsiye etmiyorum. Komisyon parasını dahi çıkartamadı bazı işlemler. Bu arada TUPRS cuma kapanışı güzeldi. eh bu kadar yazdın 2 tane tavan yapacak hisse yaz diyenler. Kulağımı çınlatmayın. Bende tavana kadar çizecek para nerde
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,057
    mesela başka bir tarama "düşeni kıranlar" TTRAK çıkmış . İlginç satmıştım ben bunu. Alsam mı acaba. Neyse daha çok şey var.
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Sayfa 232/407 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •