Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 234/1113 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Neden sanal olsun getiriler ortada. Forumda orada burada bir sürü temettü zengini paylaşıldı.
    Hissenin defter değerleri diğer tüm kriterler de uygunsa tarihi seviye ortalamasının altına doğru alıma başlanabilir. Tarihi seviyenin yüzde 50 yukarısından da satabilirsiniz örneğin.
    Ki al-sata da gerek yok.
    Ayrıca uzun vadeli yatırımda ana omurga koç ve oyak grubu olmalı izlenimlerim hep bu yönde.
    Sabancı grubu bile sallanıyor.
    Değerler ortada krizlere sabrebilecek tahammül varsa sıkıntı yok.
    Enflasyon ülkemizin kronik sorunu maalesef.
    Zaten tek bir mecrada da yatırım yapılmamalı. Altın dolar mevduat bes hisse bolusturulup yatırım yapılabilir. Ben altın ve hisseyi seçtim. Bu yolda ilerleyecegim. Umduğum gibi olur olmaz bunu zamam gösterecek.

2. Sizin yerinizde olsam KOÇ grubu ile alakalı olarak bu kadar iyimser olmazdım...Kazanılmış ihalelerin iptali, Mustafa KOÇ'un ani! ölümü, Ali KOÇ'un FB başkanlığına zıplaması, Milli Tank projesi, 15 Temmuz, Rockefeller ilişkileri felan...Şimdi 1 yazsam mahkemelik olurum...Kötümserim demeyelim de iyimser değilim...Nötr...Ama çok dikkat etmek lazım konjonktürel olarak...Zaten Alicik de bunları gördüğü için atladı o koltuğa belki korunurum diye...Ha şunu da söyleyim bendeniz çeşitli manyak saplantıları olan haddinden fazla temkinli bir yatırımcıyım...Portföyümde, ürettiği silahlar nedeniyle insanları öldüren ASELS yerine hayat veren SELEC taşıyan biriyim...İnanç anlamında...Geride de yazmıştım bunu, bir nev'i sıyrıkım yani...

Mesajlarımı da bu minvalde okuyun abi...Bu tür sinerjik başlıklara negatif enerji vermekten de hiç hazetmem...Verdiğim rahatsızlık için sayın başlık sahibi başta olmak üzere herkesten özür diliyorum...

Saygıyla...

3.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku

Mesajlarımı da bu minvalde okuyun abi...Bu tür sinerjik başlıklara negatif enerji vermekten de hiç hazetmem...Verdiğim rahatsızlık için sayın başlık sahibi başta olmak üzere herkesten özür diliyorum...

Saygıyla...
    senın avatarda yaslı kadın mı goruyorsun genc mı...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Sizin yerinizde olsam KOÇ grubu ile alakalı olarak bu kadar iyimser olmazdım...Kazanılmış ihalelerin iptali, Mustafa KOÇ'un ani! ölümü, Ali KOÇ'un FB başkanlığına zıplaması, Milli Tank projesi, 15 Temmuz, Rockefeller ilişkileri felan...Şimdi 1 yazsam mahkemelik olurum...Kötümserim demeyelim de iyimser değilim...Nötr...Ama çok dikkat etmek lazım konjonktürel olarak...Zaten Alicik de bunları gördüğü için atladı o koltuğa belki korunurum diye...Ha şunu da söyleyim bendeniz çeşitli manyak saplantıları olan haddinden fazla temkinli bir yatırımcıyım...Portföyümde, ürettiği silahlar nedeniyle insanları öldüren ASELS yerine hayat veren SELEC taşıyan biriyim...İnanç anlamında...Geride de yazmıştım bunu, bir nev'i sıyrıkım yani...

Saygıyla...
    Insani yasatir dediginiz ilac sektoru silah sektorunden cok daha kirli ve acimasiz bir sektordur.

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ben farklı görüşlerden keyif alırım. Tabi başlık sahibinin bileceği iş. Zaten borsa risk demektir. Bu uzun vadeli riski almaktan korkan veya ülkenin yeniden 80 li yıllara döneceğini düşününen varsa vakit kaybetmeden çıkmalı bence.
    Sizde biraz komplo teorisi fazla hocam viop başlığından takip ediyorum sizi 😀
    Saygılar..

6. Yatırımınız eksi bile olsa üzülmeyin; hiç değilse tasarruf etmiş sayın kendinizi. Üzülüp ,sağlığınızdan ve en önemli olan zamanınızdan olmayın . Sonuçta borsa fiktif fiyatlar , beklentiler ve spekülasyonlardan oluşan bir alışveriş piyasası . Bugün froto 50 küsür lira ama 100 lira da olsa olağan karşılanır , 30 lira da olsa birileri çıkıp bir sebep uydurur. Dikkat ederseniz bu piyasada önce sonuç oluşur sonra buna bağlı en rasyonel neden oluşturulur veya seçilir .

Bana kalırsa borsaların en akla yatkın , en yatırımı dokunulur yapan yanı şirketlerin temettü dağıtmasıdır . Ben yatırımı yaptığım şirketleri sektörlerine göre ( consumer staples , materials , utilities vs ) ayrıştırıyorum ve her sektörden bir şirketi seçiyorum . Payın değeri o günkü gösterge faizinin getirisine değince kara denk gelen kısmını satıp zararda veya daha az karda olan paya aktarıyorum . Böylece min. enflasyon kadar bir getiriyi 'kendimce' garantiye almaya çalışıyorum . Kalan kısmında temettüsünü kar olarak varsayıyorum . Şimdilik kafa kafaya bir durum var . Bugünlerde tasarruf etmek zaten çok zorlaştı malumunuz . Ev kiramız arttı , iğneden ipliğe her şeye daha fazla para veriyoruz ama 12 aydır aynı maaşı alıyoruz . Nereden tasarruf edeceksin ? O yüzden birikimime şöyle bir baktığımda kırmızı veya eksi gördüğümde üzülmüyorum , bu kadar biriktirebilmişim diyorum .

7. Dudu hocamı bisttenet ten beri takip ediyorum...Özdeyiş şeklindeki bir çok mesajı arşivlerimdedir...Bu vesileyle saygılarımı sunuyorum...1/3 mevzusuna da benzer şekilde saygı duyarım ama mesela SELEC'te bu uygulanamıyor, yani öyle bariz geri çekilmeler felan olmaz kağıtta trade anlamında...Ha, kimse beğenmez etmez ama geçen yıl % 10 temettü verdi ve ben 2013 yılından bu yana tutuyorum...An itibariyle endeksten % 50 daha yukarıda şu fiyatlarla bile...Bir çok hisse 2013 fiyatlarının oldukça altında ya da o civarlarda...Endeks zaten malum aynı seviyelerde sürünüyor 90-93 bin...

"Az ama öz kazanç" gibi görünüyor ilk bakışta ama vadeye biraz daha uzun baktığın zaman durum öyle değil...2017-2018 yılını 4 TL civarında geçirdi ve millet paraya para demedi bu süreçte başka kağıtlarda...Ama bunu satayım gideyim öbürünü alayım dediğin anda kaybetmeye mahkumsun...Düşünmüyor da değilim ancak her seferinde özellikle düşen endekste tam bir can simidi olduğunu da bu dönemde 1-2 kez tecrübelediğim için yapmıyorum...Bazı manyak saplantılarımda var satmamak adına, insan sıyrık olunca...Yapamıyorum anlamında yazdım...

Böyle işte...Yüce rabbim -istisnasız- herkesin kodlarını ayrı yaratmış...Dün de dediğim gibi bu başlık bana göre biraz daha hareketli yani sinerjik...Benim gibi koala tarzı yatırımcılar için fazla uygun değil o bakımdan yazıp ta rahatsız etmek istemem abi...3 ün birini hep ben alırım a.q...Öyle de bir şans var bendenizde... Özürlerimle...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Dudu hocamı bisttenet ten beri takip ediyorum...Özdeyiş şeklindeki bir çok mesajı arşivlerimdedir...Bu vesileyle saygılarımı sunuyorum...1/3 mevzusuna da benzer şekilde saygı duyarım ama mesela SELEC'te bu uygulanamıyor, yani öyle bariz geri çekilmeler felan olmaz kağıtta trade anlamında...Ha, kimse beğenmez etmez ama geçen yıl % 10 temettü verdi ve ben 2013 yılından bu yana tutuyorum...An itibariyle endeksten % 50 daha yukarıda şu fiyatlarla bile...Bir çok hisse 2013 fiyatlarının oldukça altında ya da o civarlarda...Endeks zaten malum aynı seviyelerde sürünüyor 90-93 bin...

"Az ama öz kazanç" gibi görünüyor ilk bakışta ama vadeye biraz daha uzun baktığın zaman durum öyle değil...2017-2018 yılını 4 TL civarında geçirdi ve millet paraya para demedi bu süreçte başka kağıtlarda...Ama bunu satayım gideyim öbürünü alayım dediğin anda kaybetmeye mahkumsun...Düşünmüyor da değilim ancak her seferinde özellikle düşen endekste tam bir can simidi olduğunu da bu dönemde 1-2 kez tecrübelediğim için yapmıyorum...Bazı manyak saplantılarımda var satmamak adına, insan sıyrık olunca...Yapamıyorum anlamında yazdım...

Böyle işte...Yüce rabbim -istisnasız- herkesin kodlarını ayrı yaratmış...Dün de dediğim gibi bu başlık bana göre biraz daha hareketli yani sinerjik...Benim gibi koala tarzı yatırımcılar için fazla uygun değil o bakımdan yazıp ta rahatsız etmek istemem abi...3 ün birini hep ben alırım a.q...Öyle de bir şans var bendenizde... Özürlerimle...
    Benim bu anlattigimdan sonra bir kac tane ozelden soru geldi..
    Tabii ki bu herkese uygulanabilecek genel gecer bir kural degil.
    Ben de en son Asels'de uygulamistim..
    Ani ve uzun vadeli trendini yukari kirarak olusan hareketlerde yapilmasi gereken bir olay, mesela 1/3 olmaz 1/4 olur.. ama Cauti'nin dedigi gibi gorece kisa bir zaman diliminde grafik pahali hale gelirse verin 1/3 kadarini bakin ne kadar rahat tasiyacaksiniz geri kalani?
    Tabi her karektere, her kisiye uymaz bu kimisi bunu yaparken kendi prensiplerine ihanet etmis gibi hissedebilir..
    Onlara onermem kesinlikle..
    Ama benim icimde hep ukte kalmisti 20 sene evvel neden Asels almadim simdi maliyetim 5 kere sifirlanmis olurdu demistim, ben onu bu firsati kullanarak 8 ayda yaptim.. Su anda portfoyun %3 Asels ve sifir maliyet.. Bundan daha guzel daha rahatlik veren bir durum olabilir mi?
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 234/1113 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •